پخش زنده
امروز: -
برخی افراد چای مانده را دوباره گرم و مصرف میکنند، اما بهتر است قبل از این کار بدانند خوردن چای مانده و کهنه برای سلامت بدن ضرری دارد یا نه؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ گرم کردن دوباره چای دم شده، بو و خاصیت آن را از بین میبرد.
اگر چای بیشتر از چهار ساعت مانده باشد گرم کردن دوباره آن باعث رشد باکتریها میشود.
این موضوع در مورد چای هندی که با شکر و شیر سرو میشود، بیشتر صدق میکند، زیرا خطر رشد باکتری را افزایش میدهد.
چای میوهای هم خاصیت خود را بعد از دوباره گرم کردن از دست میدهد.
اگر چای در دمای اتاق بین ۴ تا ۸ ساعت باقی مانده باشد، نباید آن را دوباره گرم کنید، اما اگر چای به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از دم کشیدنش از گذشته باشد، میتوان دوباره آن را گرم کرد.
باکتری مسمومیت غذایی معمولاً در چای دم شده در معرض گرما بیشتر خودش را نشان میدهد. چایی که همراه با شیر باشد و یا ماده اضافه داخل آن وجود داشته باشد، بعد از گرم شدن وضعیت بدتری را ایجاد میکند و ممکن است به دلیل تولید قارچ هم خطرناک باشد.
تاثیر روی مزه
علاوه بر این که چای بعد از گرم شدن دوباره، خواص خود را از دست میدهد، تاثیر منفی روی مزه آن خواهد گذاشت. پلی فنولهای مسئول رنگ و طعم چای، در چنین حالتی دچار مشکل شده و در نتیجه طعم چای تلختر از حالت طبیعی میشود.
چگونه چای را دوباره گرم کنیم؟
دوباره گرم کردن چای سرد شده، هرگز پیشنهاد نمیشود، اما اگر مجبور به انجام این کار شدید، بهتر است که چای را داخل یک قوری تمیز بریزید، کمی آب به آن اضافه کنید و آن را روی کتری به مدت ۳ تا ۴ دقیقه قرار دهید تا دوباره حرارت بگیرد.
برای این که سلامت گوارش تان حفظ شود، هرگز چایی که بیش از ۴ ساعت در دمای اتاق باقی مانده است را دوباره گرم نکنید.