پخش زنده
امروز: -
زیادهروی در مصرف آجیل، شیرینی و شکلات در ایام نوروز خطر ابتلا به دیابت و فشارخون را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، با توجه به افزایش مصرف شیرینی و شکلات در ایام نوروز، در ادامه با برخی توصیه هایی که در این زمینه به ما کمک می کند تا رژیم غذایی سالم تری داشته باشیم، آشنا می شویم.
· برای ایام عید سعی کنیم شیرینی های خشک را در اولویت قرار دهیم.
· شیرینی های خامه ای و چرب به هیچ عنوان برای ایام عید مناسب نیست.
· شیرینی باید تازه و در بسته بندی مناسب باشد.
· در خرید شیرینی سعی کنیم از انواع شیرینی بدون رنگ انتخاب کنید مگر اینکه از کاکائو، زعفران یا سبزیجات برای ایجاد رنگ متنوع استفاده شده باشد.
· بهتر است شیرینی روکش شکری، رنگی و یا کرمی نداشته باشد تا ضمن مصرف کمتر قندهای ساده، فساد شیرینی تنیز دیرتر اتفاق بیفتد.
· اگر قصد خرید نبات داریم، بهتر است نبات هایی را که از نی چوبی تهیه شده است خریداری کنیم، زیرا نی های پلاستیکی اغلب غیر بهداشتی بوده و هنگام تماس با نوشیدنی های داغ ترکیبات مضر از آن خارج می شود که می تواند برای سلامت مصرف کننده مضر باشد.
· از خرید نبات فله ای که در شرایط بد محیطی عرضه می شود اجتناب و آن را در بسته بندی های محیطی تهیه کنیم.
· نبات های زعفرانی به ویژه انواع فله ای آن اغلب حاوی رنگ های شیمیایی است.
· در اغلب مراسم ها، در کنار شیرینی، شکلات هم وجود دارد که باید آگاهانه خریداری شود. نکته مهم در انواع شکلات ها، درصد کاکائوی موجود در شکلات هاست. بالا بودن میزان کاکائو گرچه باعث تلخ تر شدن شکلات می شود، اما ارزش تغذیه ای را افزایش می دهد.
شکلات شیری: در ترکیب این شکلات حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاکائو ( کاکائو و کره کاکائو) و بیش از ۱۲ درصد شیر وجود دارد.
شکلات سفید: برای تهیه این شکلات تنها از چربی دانه کاکائو استفاده می شود.
شکلات تیره: حاوی مقدار بالایی کاکائو است. درصد شیر در این نوع شکلات صفر یا به میزان بسیار اندک است.
شکلات تلخ: در ساخت این شکلات ۶۰ تا ۹۰ درصد کاکائو به کار رفته است. شکلات تلخ از سایر شکلات ها بهتر بوده و حتی در مواردی در رژیم های غذایی توصیه می شود. شکلات تلخ بالای ۷۰ درصد، میزان بالایی فلاوونوئید ها و آنتی اکسیدان دارد. بنابراین توصیه می شود سعی کنیم شکلات خالص را انتخاب کنیم که اضافی نداشته باشد.