پخش زنده
امروز: -
با توجه به افزایش مصرف شیرینی و شکلات در ایام نوروز، برخی توصیهها به ما کمک میکند تا رژیم غذایی سالم تری داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،افروز پیش بین، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:با افزایش مصرف شیرینی در این ایام برخی توصیههایی که به ما کمک میکند تا رژیم غذایی سالم تری داشته باشیم، آشنا میشویم.
برای ایام عید سعی کنیم شیرینیهای خشک را در اولویت قرار دهیم.
شیرینیهای خامهای و چرب به هیچ عنوان برای ایام عید مناسب نیست.
شیرینی باید تازه و در بسته بندی مناسب باشد.
در خرید شیرینی سعی کنیم از انواع شیرینی بدون رنگ انتخاب کنید مگر اینکه از کاکائو، زعفران یا سبزیجات برای ایجاد رنگ متنوع استفاده شده باشد.
بهتر است شیرینی روکش شکری، رنگی و یا کرمی نداشته باشد تا ضمن مصرف کمتر قندهای ساده، فساد شیرینی تنیز دیرتر اتفاق بیفتد.
اگر قصد خرید نبات داریم، بهتر است نباتهایی را که از نی چوبی تهیه شده است خریداری کنیم، زیرا نیهای پلاستیکی اغلب غیر بهداشتی بوده و هنگام تماس با نوشیدنیهای داغ ترکیبات مضر از آن خارج میشود که میتواند برای سلامت مصرف کننده مضر باشد.
از خرید نبات فلهای که در شرایط بد محیطی عرضه میشود اجتناب و آن را در بسته بندیهای محیطی تهیه کنیم.
نباتهای زعفرانی به ویژه انواع فلهای آن اغلب حاوی رنگهای شیمیایی است.
در اغلب مراسم ها، در کنار شیرینی، شکلات هم وجود دارد که باید آگاهانه خریداری شود. نکته مهم در انواع شکلات ها، درصد کاکائوی موجود در شکلات هاست. بالا بودن میزان کاکائو گرچه باعث تلختر شدن شکلات میشود، اما ارزش تغذیهای را افزایش میدهد.
شکلات شیری: در ترکیب این شکلات حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاکائو (کاکائو و کره کاکائو) و بیش از ۱۲ درصد شیر وجود دارد.
شکلات سفید: برای تهیه این شکلات تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.
شکلات تیره: حاوی مقدار بالایی کاکائو است. درصد شیر در این نوع شکلات صفر یا به میزان بسیار اندک است.
شکلات تلخ: در ساخت این شکلات ۶۰ تا ۹۰ درصد کاکائو به کار رفته است. شکلات تلخ از سایر شکلاتها بهتر بوده و حتی در مواردی در رژیمهای غذایی توصیه میشود. شکلات تلخ بالای ۷۰ درصد، میزان بالایی فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدان دارد؛ بنابراین توصیه میشود سعی کنیم شکلات خالص را انتخاب کنیم که اضافی نداشته باشد.