پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب تهران پس از ۲ سال وقفه، امسال بهصورت حضوری برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، «محمدمهدی اسماعیلی»، در برنامه «بهار نارنج» شبکه خبر، برای سال جدید، برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بهصورت حضوری پس از دو سال را خبری خوش در سال جدید برای مردم اعلام کرد.
وی در گفتوگوی نوروزی و صمیمانه با مردم ایران و علاقهمندان به فرهنگ و هنر ، با تأکید بر وجدان کاری و نظم و انضباط در امور، مردمی کردن فرهنگ و هنر و تحقق عدالت فرهنگی را از مهمترین اولویتهای این وزارتخانه دانست.
رصد کتابهای منتشرشده در حوزههای فرهنگی
وی در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چقدر با کتاب مأنوس است، گفت: شاید به علت مسئولیتهایی که دارم فرصت زیادی برای مطالعه مستمر ایجاد نشود، ولی بیشتر کتابهایی که در حوزههای فرهنگی منتشر میشوند را میبینم.
اسماعیلی افزود: بهمنماه ۱۴۰۰ در مدتی که به علت ابتلا به بیماری کرونا در منزل حضور داشتم، هر شب کتاب میخواندم و به فرزندم نیز مطالعه را توصیه میکردم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره سلیقه خود در انتخاب موسیقی گفت: بهطور کلی به موسیقی اصیل و سنتی و فولکلور علاقهمندم. اما با آثار بسیاری از خوانندگان جدید نیز در کنار خوانندگان قدیمی آشنایی دارم و محسن چاوشی و حجت اشرفزاده ازجمله خوانندگان خوب نسل جدید هستند. موسیقیهای انقلابی مربوط به دهههای گذشته هم برای من جذاب هستند.
وی با اشاره به استعدادهای بسیار در میان بازیگران سینما، تلویزیون و تئاتر ایران، از پرویز پرستویی بهعنوان یکی از بهترین بازیگران ایرانی نام برد و فیلم «ملاقات خصوصی» را آخرین فیلمی عنوان کرد که به تماشای آن نشسته است.
کار معلمی را دوست دارم
اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که «اگر وزیر فرهنگ نمیشدید، دوست داشتید در چه حرفه و کاری به فعالیت بپردازید»، گفت : من استخدام دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی این دانشگاه هستم. اگر مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نداشتم، در فضای دانشگاه با دانشجویان بیشتر در ارتباط بودم. کار معلمی را دوست دارم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش مجری برنامه «بهار نارنج» درباره سختترین روزهای کاریاش در دوران پذیرش مسئولیت این وزارتخانه، افزود: همواره سعی کردم تحتفشار تصمیم نگیرم و به این دلیل روزهای چندان سخت با مشکل غیرقابل حل نداشتیم. البته روزهایی وجود داشته که با بحرانهای کوچکی مواجه شدیم، ولی در کل روزهای خیلی سختی نداشتیم.
وی در ادامه سخنانش با تأکید بر غنیمت شمردن فرصتها، گفت: همیشه جلوی خودم ساعت شنی را تصور میکنم که معکوس شده و زمان بیوقفه در حال سپری شدن است. فرصتها زود میگذرند و احساس میکنم حق ندارم فرصتها را تلف کنم.
نمایشگاه کتاب تهران اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیاردی به صندوق اعتباری هنر
اسماعیلی در این برنامه، یکی از اتفاقات خوب سال ۱۴۰۰ برای اهالی فرهنگ و هنر بهویژه جامعه هنری را اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیاردی به صندوق اعتباری هنر با دستور رئیسجمهور، بیان کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین درباره لزوم توجه به بحث فضای مجازی و اهمیت این موضوع، توضیح داد: خواه ناخواه باید از فضای مجازی اطلاعات داشته باشیم و در حد امکان و فرصت در این فضا حضور یابیم. بهطور مرتب پیگیر تحولات فضای مجازی هستم.
لزوم جبران عقبافتادگی در بخش اقتصاد هنر
وی درباره پرداختن به بخشهای مختلف حوزه فرهنگ و هنر برای جبران کاستیها در مدت حضور خود در رأس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: تلاش کردیم همه حوزهها دیده شود، ولی دوست دارم عقبافتادگی در بخش اقتصاد هنر را بهصورت ویژه جبران کنیم. همچنین لزوم توجه جدی به موضوعاتی همچون نوشتافزار، بازیها و ملزومات حوزه کودک و نوجوان احساس میشود. این حلقه از ایده تا مصرف باید بهطور کامل رصد و پیگیری شود.
اسماعیلی در قسمت دیگری از گفتوگوی نوروزی خود، در زمینه توجه به مقوله زبان و ادبیات فارسی که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز است، درباره موضوع نامگذاری مشاغل و اصناف با محور قرار دادن زبان فارسی، توضیح داد: چهار بخش بهصورت ویژه در این زمینه همکاری داشته و کار اجرایی انجام میدهند؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، شهرداریها و اماکن.
تلاش برای بومی کردن ۸۰ درصدی صنعت چاپ تا ۱۴۰۲
مجری برنامه «بهار نارنج» در پرسشی دیگر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسید که «شما در هفته کتاب گفتید سال آینده سعی میکنید صنعت چاپ را بومی کنید. چقدر به تحقق این امر امیدوارید؟». اسماعیلی پاسخ داد: سعی ما بر این است و بسیار امیدواریم با فراهم کردن زمینهها و زیرساختها تا سال ۱۴۰۲ تا ۸۰ درصد صنعت چاپ را بومی کنیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که تلخترین روز سال ۱۴۰۰ برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه روزی بوده، گفت: از نظر من تلخترین روز سال گذشته، آن روزی بود که تعداد فوتیهای ناشی از کرونا به عدد ۷۰۰ رسید که بسیار دردناک و ناراحتکننده بود.