پخش زنده
امروز: -
آیت الله اعرافی: هرنوع آسیب در حوزه خانواده بر حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تاثیر میگذارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، امام جمعه میبد درجلسه ستاد صیانت از خانواده صنعت را رکن مهم در ارتقاء شهر خواند و با قدردانی از مسئولین حوزه قضا و دادگستری و فعالین طرح صیانت خانواده که درمیبد پرچمدار امورند گفت: آسیبهای حوزه خانواده هم ذات بد است و هم غیرمستقیم روی تمام ارکان زندگی اجتماعی ما تاثیر گذار است.
آیت الله اعرافی بر تهیه برنامه جامع همراه با شاخص و عدد و ارقام از سوی کارگروه صیانت از خانواده تاکید کرد و گفت: ظرف دو سه هفته آینده باید یک برنامه جامع در حوزه صیانت از خانواده برای سال ۱۴۰۱ تهیه شود که در آن مشخص باشد که امسال در ده شاخص کاهش آسیبهای اجتمائی، فقر، ازدواج، فرزندآوری، کاهش یا توقف طلاق، کاهش اختلافات خانواده و ارائه تسهیلات به کمک صنعت تا پایان سال به چه نتیجه ایی میرسیم و این برنامه در تعیین اولویتهای سال مدنظر قرارگیرد.
وی با بیان اینکه خانواده مقوله انسانی است تصریح کرد: بنابراین هرنوع آسیب دراین حوزه بر قلمروهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تاثیر میگذارد.
مدیرحوزههای علمیه کشور با بیان اینکه آرامش خانواده یعنی آرامش جامعه، فعال بودن چرخهای اقتصادی، نظام تعلیم وتعلم وپیشرفتهای علمی وفناوری گفت:این نگاه باید دربین مسئولین، فعالان اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ما تثبیت شود.
امام جمعه میبد افزود: باید باورکنیم ضمن رعایت قواعد کلی کشور، با تحرک و امید بیشتر میتوانیم دریک شهر کارهای بزرگ و نمونه انجام دهیم.
آیت الله اعرافی رشد و توسعه اقتصادی را بسیار مهم خواند و گفت:جامعه ایی که در آن فقیر باشد به همه آسیبها مبتلا میشود بنابراین باید ضمن حفظ مقوله محیط زیست و آلایندگی، صنعت و پول و گردش اقتصادی را مهم بدانیم تا عقب نیافتیم.
وی نگاه دستگاه قضا و فرمانداری را بعنوان مرکز سیاسی شهر نسبت به کاهش و معالجه آسیبهای اجتماعی ارزشمند خواند و گفت: دانشگاه و حوزهای هم ارزش دارند که درخدمت مردم باشند ومشکل مردم را حل کنند.
حسین بیگی رئیس دادگستری میبد هم گفت: ما نباید دربحث خانواده و صیانت از خانواده وضعیت شهر را به کشور گره بزنیم بلکه باید نسبت به پتانسیلهای شهر و خیری پیش برویم.
حسین بیگی با بیان اینکه مجلس هم ورود جدی به بحث خانواده کمرده است افزود: احتمالا با اصلاح قانون شرایط بهتری در این زمینه رقم بخورد.
وی آسیبهای فضای مجازی درخانوادهها را خاطرنشان کرد و گفت:دراین رابطه دادستان ورود جدی کرده و جلساتی را قرار است با آموزش و پرورش و مربیان و اولیا و دانشگاهها تشکیل دهیم.
وی درادامه با اشاره به مقوله طلاق گفت: درسال ۱۴۰۰، ۹۷ رای طلاق داشتیم درحالی که درسال قبل این عدد ۱۱۳ مورد بود.
حجت الاسلام آقایی مسئول ستاد صیانت از خانواده میبد هم با اشاره به ارجاع ۱۱۲ مورد طلاق به دادگستری گفت: ۵۴ درصد جلوی طلاق گرفته شده است، اما متاسفانه دادخواست طلاق از طریق خانمها و وکالت طلاق مرد به زن باعث طلاق بیشتر شده است.
حجت الاسلام آقایی افزود: از محل کمکهای صنایع و ارزش افزوده شهرداری، امتیازاتی که در بانک داشتیم توانستیم در سال گذشته به زوجینی که دارای مدرک بودند تسهیلات پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه در سی واحد صنعتی فعالیت خود را از نمازجماعت شروع کردیم افزود: این تسهیلات در زمینههای تشویق فرزندآوری، درمان، مستجری و موارد دیگر بوده است که به زوجینی که چهارفرزندی بودند هم بستههای معیشتی تهیه و تحویل دادیم.
حجت الاسلام آقایی با بیان اینکه این فعالیتهای صیانت خانواده در چهارشهرستان میبد و بهاباد و بافق و اردکان درحال انجام است خاطرنشان کرد: دربحث صنایت خانواده ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته بودکه تاکنون تنها ۳۰ میلیون تومان آن تحقق یافته است و همه تسهیلات و کمکهایی که تا به امروز شده است به همت صنایع بوده است.
وی گفت: درحوزه خانواده ۱۶ نفر در این چهار شهرستان فعالیت دارند و هزینههای خانوادههایی که سرپرست آنها در صنعت مشغولند؛ برعهده مدیران عامل کارخانهها گذشته شده است.