زینب چخماقی گزارش می دهد؛
تجربه خوشبختی در کنار تیارا
آقای کرمی پدرخوانده تیارا میگوید: هیچ وقت فکر نمیکردم ارتباطم با تیارا انقدر صمیمی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کرمی میافزاید؛ همیشه میگفتم بچهای که از پوست و خون آدم باشد با یک نفر که از یک جای دیگر آوردی حتما متفاوت است؛ ولی وقتی تیارا را به خانه آوردیم من اینجا دست خدا را دیدم؛ همه چیز جوری رقم خورد که نه من، نه همسرم و نه محمدمهدی هیچ فرقی بین هم نمیبینیم.
یک خانواده چهار نفره میتواند هر شکلی باشد؛ با هر ترکیبی و با هر سطحی از خوشبختی؛ خانم و آقای کرمی، اما خانواده هشت ساله شان را آن طور که خودشان دوست داشته اند چیده اند؛ با یک ترکیب انتخابی؛ با وجود تیارایی که یک سال از آوردنش به جمع خانواده میگذرد؛ دختر چهار سالهای که یک کودک کوتاه قامت است؛ محمدرضا کرمی پدر سی ساله خانواده مدیر یکی از خانههای نگهداری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست است.
میگوید: بچههایی که سلامت هستند در مراکز شبه خانواده و بهزیستی خیلی راحت به فرزند خواندگی میروند؛ یعنی خیلی از مردمی که ثبت نام میکنند به راحتی این بچهها را به سرپرستی قبول میکنند؛ اما بچههایی که مثل تیارا کودک خاص هستند و یک مشکلی دارند معمولا در بهزیستی میمانند و جایی نمیروند؛ ما هم تصمیم گرفتیم وقتی میخواهیم این کار را انجام بدهیم یک موردی را انتخاب کنیم که خانواده دیگری این کار را نمیکند.
تیارا مراقبت زیادی نیاز دارد؛ پرخوری و اضافه وزن مشکلات زیادی برایش ایجاد میکند. به همین دلیل فاطمه طاعتی مادرخوانده تیارا برنامه غذایی اش را با دقت کنترل میکند. با این که دیرتر از محمدمهدی به این خانواده اضافه شده، خواهر بزرگتر است و هم بازی برادرش.
مادر میگوید: محمد مهدی و تیارا خیلی مکمل همدیگر هستند. تیارا یک سال از برادرش بزرگتر است؛ با این حال دستش به کلید روشن خاموش چراغ نمیرسد و هر بار میخواهد چراغی را روشن کند برادرش میدود و کمکش میکند؛ در عوض در کارهایی که به فکر کردن و دقت نیاز دارد مثل نقاشی و بازیهای فکری تیارا خیلی کمک برادرش است.
تیارا فرزندخوندهای است که به اندازه محمدمهدی از محبت پدر و مادر بهرهمند است.
تجربه روزمرگیها در کنار تیارا برای این زوج طعم متفاوتی دارد.
مادر میگوید: هر چه میخرم جفت میخرم؛ یکی دخترانه و یکی پسرانه؛ سعی میکنم با هم هماهنگ باشند؛ هیچ فرقی نمیتوانم بگذارم. چون دختر است وجودش پر از برکت است. هر روز خدا را شکر میکنم؛ خدا خودش میگوید من سرپرست کسی هستم که نه پدر دارد، نه مادر؛ وقتی خدا سرپرست تیاراست ما دیگر کارهای نیستیم.
شبیه به تیارا ۲۵ هزار کودک بیسرپرست و بدسرپرست در مراکز مختلف بهزیستی نگهداری میشوند. کودکانی که پذیرفتن سرپرستی شان زمان بر است؛ اما برای خانواده آقای کرمی داشتن تیارا انگار ارزش زمان گذاشتن را داشته است.
پدر تیارا میگوید: اگر برگردم به یک سال پیش حتما زودتر از این حرفها تیارا را پیش خودمان میآورم؛ انقدر که وجودش برایمان شادی و نشاط به همراه داشته؛ بعضیها فکر میکنند این کار را حتما باید کسانی انجام بدهند که خیلی پولدارند؛ ولی اتفاقا در جامعه دیده ام اغلب خانوادههایی که فرزندپذیر هستند سطح متوسط رو به پایین جامعه هستند. پیشنهاد میکنم خانوادهها از هیچ چیزی نترسند؛ هیچ اتفاق خارق العادهای نیست؛ جز اینکه یک کودک را صاحب خانواده کرده اند.