گفتگوی ویژه؛
سونامی سفرهای نوروزی و استفاده از ظرفیتهای اقامتی و اضطراری
دبیر ستاد خدمات سفر با اعلام افزایش سفر به جنوب کشور گفت: از همه ظرفیتهای اقامتی و اضطراری برای اسکان گردشگران نوروزی استفاده کردیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید مصطفی فاطمی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۲۱ افزود: از ماهها قبل موضوع سونامی سفر در بیشتر نقاط کشور پیش بینی میشد البته بارش برف در غرب کشور موجب افزایش سفرها به شرق کشور شد.
وی درباره استانهایی که الان ظرفیت پذیرش مسافر ندارند هم گفت: استانهایی که ظرفیت پذیرش مسافر در آن جا در اقامتگاههای مجاز رسمی و غیر رسمی به ۱۰۰ درصد رسیده شامل مشهد، بوشهر، بندرعباس و جزایر جنوبی و چابهار است و در یزد هم طی دو روز اخیر اشغال ظرفیت اقامتی تقریبا به صددرصد رسیده است البته میزان صددرصدی ظرفیت پذیرش مسافر در بسیاری از شهرها میباشد، ولی در کنار ظرفیتهای رسمی شهرها، ظرفیتهای اضطراری مانند کلاسهای درسی، سالنهای ورزشی، خوابگاههای دانشجویی دیده شد و در شهر بوشهر، مشهد، شیراز و یزد از ظرفیتهای مساجد و حسینیهها استفاده شد.
آقای فاطمی گفت: از آبان ماه فعالیت مرتبط با سفرهای نوروزی را آغاز کردیم و به محض اعلام ستاد مقابله با کرونا مبنی بر امکان سفرهای نوروزی، ستادهای اجرایی خدمات سفر را در همه استانها، شهرستانها و برخی از استانهای گردشگر پذیر تشکیل شد تا در خدمت مسافران باشیم.
وی خاطرنشان کرد: با وجود شیوع کرونا طی ۲ سال اخیر بخشی از ظرفیتهای اقامتی با مشکلات زیادی مواجه و برخی از مجموعهها تعطیل و بسیاری از زیرساختها از چرخه فعالیتهای گردشگری خارج شد که برای احیای این مجموعهها تلاشهای زیادی صورت گرفت.
دبیر ستاد خدمات سفر تصریح کرد: در شهرهای مختلف کشور طی مدت کوتاه توانستیم ظرفیتهای اقامتگاهی رسمی را به ۵۱۱ هزار تخت برسانیم که این میزان بیش از دوران قبل از کروناست وهمچنین استفاده از ظرفیتهای اضطراری را برنامه ریزی کردیم و استانداران در سراسر کشور جلسات متعددی تشکیل دادند تا از ظرفیت اضطرار استفاده کنند.
فاطمی گفت: همه سالنهای ورزشی، کلاسهای آموزش و پرورش به تعدای که در سال ۹۸ از آنها استفاده کرده بودیم در تمام استانها آماده شد و از خوابگاههای دانشجویی برای اسکان مسافران نوروزی استفاده کردیم، حتی پیش بینی برای استفاده از سایر ظرفیتهایی که نیروهای مسلح در شرایط اضطراری در اختیار دارند، انجام شد.
دبیر ستاد خدمات مسافر گفت: شرایط روز دوم نوروز تقریبا در شهرهای گردشگرپذیر با توجه به بارش برف در شمال غربی کشور تغییر کرد و سواحل شمالی کشور با بارندگی مواجه بود و در نتیجه قسمت جنوبی کشور با استقبال مسافران مواجه شد.
آقای فاطمی افزود: با استاندار هرمزگان جلسه ستاد خدمات سفر داشتیم که برنامه ریزی خوبی طی مدت کوتاهی انجام شد تا تمام ظرفیتهای اقامتی در اختیار باشد.
وی ادامه داد: الان در برخی از شهرها ظرفیت اقامتی بیش از سال ۹۸ میباشد، البته در سال ۹۸ پهنه کل کشور پذیرش مسافر داشت، ولی امسال به دلیل شرایط جوی حجم سفر در استانهای جنوبی، مرکزی و شرقی بیشتر شد.
نگرانی از خیز سفرها به طرف استانهای شمالی
دبیر ستاد خدمات سفر گفت: امسال، توزیع مکانی سفر خیلی خوب اتفاق افتاد، ولی نگرانی برای نیمه دوم سفرها وجود دارد، چون سمت و سوی سفرها به طرف استانهای شمالی بیشتر خواهد شد.
آقای سید مصطفی فاطمی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: پیش بینیهای لازم را برای سفرهای نوروزی داشتیم و توصیههای سفر را انجام دادیم و این توصیهها به خوبی رعایت شد یعنی توزیع مکانی سفر در برخی از نقاط به خوبی اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: در روزهای قبل از نوروز ارتباط بسیار خوبی با صدا و سیما داشتیم، زیرنویسهایی که تلویزیون به طور مرتب اعلام میکرد همچنین شهرهای مناسب برای سفر را معرفی کردیم به عنوان نمونه در تهران میزان اشغال ۳۰ درصد بود، اما امروز ۹۰ درصد ظرفیت تختهای تهران پر شده است، همچنین خراسان جنوبی، سمنان، جنوب کرمان و جنوب فارس برای سفر مناسب هستند که این ضریب اشغال ظرفیتها امسال شکسته شد و توزیع خوب سفر شکل گرفت.
آقای فاطمی گفت: در استان بوشهر برای ظرفیت کمکی سفر، دشتستان مدنظر قرار گرفته بود که تکمیل شد و الآن به مسافران عسلویه و شهرهای دیگر را معرفی میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان وقتی شهر بندر عباس، جزایر جنوبی، بندر لنگه و بندر خمیر تکمیل ظرفیت شد شهرهای مجاور را به عنوان کمکی به مسافران معرفی کردیم.
فاطمی تصریح کرد: امسال توزیع مکانی سفر خیلی خوب اتفاق افتاد، ولی نگرانی برای نیمه دوم سفرها وجود دارد، چون سمت و سوی سفرها به طرف استانهای شمالی بیشتر خواهد شد.
دبیر ستاد خدمات سفر گفت: جلساتی با ستادهای اجرایی استانهای شمالی داشتیم و در نیمه دوم تعطیلات استانهای مرکزی و جنوبی امکان پذیرش مسافر را خواهند داشت و استانهای شمالی با مشکل مواجه میشود.
آقای فاطمی گفت: امسال نشان داد که به توصیهها عمل میشود، چون شهرهایی که ضریب اشغال پایینی داشتند به محض اعلام شاهد بالا رفتن ضریب اشغال تختهای اقامتگاهها شدیم.
وی خاطر نشان کرد: نظارتهای ما در ۴ سطح در استانهای مختلف کشور مستقر شد اول نظارت گروهی میباشد که تعزیرات حکومتی، بهداشت و پلیس اماکن حضور دارند؛ دوم نظارتهای کارشناسی وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و سوم نظارت عالی است که در هر استان به طور نامحسوس اعزام شدند و چهارم نیز کارشناسی وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری میباشد.
دبیر ستاد خدمات سفر درباره موضوع گاز گرفتگی مسافران در چادرها گفت: به محض اینکه اتفاقی رخ میداد سازمان اورژانس کشور در همان لحظه به ستاد مرکزی خدمات سفر اعلام کرد که برای گاز گرفتگی در چادرها باید برنامه ریزی شود و در همان روز در تمام کمپهایی که در استانها داشتیم آتش نشانی مستقر شد و توصیهها را اعلام کردند.
آقای فاطمی درباره نظارتها بر واکسیناسیون مسافران هم گفت: در این زمینه هم دوربینهای مسیرها فعال هستند و هم اماکن اقامتی بدون واکسیناسیون امکان اسکان را نمیدهند و همچنین در مراکز تهیه بلیت هم نظارت صورت میگیرد.