پخش زنده
امروز: -
متخصصان تغذیه معتقدند وعده صبحانه را به بهانه انجام دید و بازدیدها از دست ندهید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ در این وعده بخصوص در این ایام حتما باید سهم لبنیات مورد نیاز خود را دریافت کنیم. میزان نان مصرفی متناسب با نیاز فرد متفاوت است. بهتر است تا حد امکان از نانهای سبوسدار مانند سنگک و ترجیحا پنیر کم چرب و کمی گردو و شیر، برای تامین دو سهم از سه سهم لبنیات مورد نیاز روزانه استفاده شود. سهم سوم را نیز با دوغ یا ماست در وعده ناهار تامین کنید.
وعدههای ناهار و شام نیز باید متناسب با نیاز هر فرد مصرف شود.
البته میزان چربی غذا نباید زیاد باشد و بهتر است از روغنهای مناسب مانند کنجد و کانولا استفاده شود، زیرا در ایام نوروز مصرف آجیلها و مغزها بسیار زیاد است و آنها حاوی مقادیر زیاد چربی هستند.
مغزدانهها به دلیل داشتن پروتئین بالا، چربی خوب و امگا ۳ بسیار مفید هستند و نمیتوان آن را حذف کرد. اما به دلیل کلسترول و کالری بالا باید تا حد امکان به اندازه مصرف شود.
آجیلها و مغزدانهها دارای فسفات، منیزیم، ویتامین E، پروتئین و در برخی از آنها آهن است و مغزدانه تخم کدو دارای حجم بالا ویتامین E است. این ویتامین دارای آنتی اکسیدان بوده و ضد سرطان است.
بهتر است تا حد امکان از آجیلهای نمکی، شیرین و بوداده کمتر استفاده شود.
متخصصان معتقدند آجیل لاغر کننده نیست. اگر مغزدانهها را به دلیل داشتن چربی بسیار خوب جایگزین چربیهای مصنوعی کنیم؛ چربیهای بد در بدن کاهش یافته و باعث کوچک شدن قطر شکم میشود.
میزان مناسب مصرف روزانه میوه طبق هرم غذایی ۲ تا چهار واحد است و این میزان با توجه به سن، جنسیت، فیزیولوژیک و سلامت بدن متغیر است.
بهترین میوهها به ویژه برای افراد دیابتی و مبتلایان فشار خون میوهها با حجم و قند کم مانند پرتغال، سیب و کیوی است.
میزان مصرف آجیل و شیرینی کوکان نباید به اندازهای باشد که مانع اشتها آنان در وعدهها اصلی شود. استفاده از شیرینیهای خشک و کوچک در مقابل شیرینیهایتر نیز در این ایام بسیار مناسبتر است.