پخش زنده
امروز: -
وزارت خارجه کشورمان در بیانیهای اعلام کرد که از هر تلاش و ابتکار عادلانه و عملی برای رفع محاصره، برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات یمنی- یمنی بدون دخالت خارجی حمایت کرده و تنها راه حل بحران یمن را حل و فصل سیاسی با هدایت یمنیها میداند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) چهارم فروردین ماه و در هفتمین سالگرد تجاوز نظامی به سرکردگی عربستان سعودی به یمن بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: جنگ ویرانگر و محاصره ظالمانه ائتلاف علیه مردم یمن در حالی وارد هشتمین سال میشود که این کشور مقاوم را با بزرگترین فاجعه انسانی قرن مواجه کرده و تبعات مستقیم و غیرمستقیم این جنگ بیش از همه دامن غیرنظامیان، زنان و کودکان بیگناه را گرفته و موجب از بین رفتن زیرساختهای حیاتی و امکانات بخشهای بهداشت و درمان، معیشت، اقتصاد و آموزش یمن شده است.
بیانیه وزارت امور خارجه ایران میافزاید: ائتلاف متجاوز در طی هفت سال اخیر به بمباران و موشک باران اکتفا نکرده و با استفاده از محاصره غیر انسانی و غیرقانونی به عنوان اهرم فشاری در جهت کسب امتیازات سیاسی و نظامی، در حال تحمیل بدترین جنگ اقتصادی و شدیدترین محاصره با مسدود کردن راههای دسترسی زمینی، هوایی و دریایی و ممانعت از ورود غذا، سوخت و دیگر مایحتاج ضروری مردم است.
در بیانیه مذکور آمده است: این جنایت ضد انسانی ائتلاف متجاوز در سایه تداوم فروش سلاح حامیان غربی و آمریکایی آنها و اعمال استانداردهای دوگانه و نگاه جانبدارانه در شورای امنیت سازمان ملل، موجب استمرار نقض تمامی قوانین بین المللی و حقوق بشری در صحنه بحران یمن است.
در این بیانیه تصریح شده است: جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته از هر نوع تلاش و ابتکار عادلانه و عملی جهت رفع محاصره، برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات یمنی- یمنی بدون دخالت خارجی در پرتو تلاشهای نماینده ویژه سازمان ملل حمایت کرده و همچنان تنها راه حل بحران یمن را حل و فصل سیاسی با هدایت یمنیها میداند.
گفتنی است، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز گذشته (چهارشنبه) در دمشق و در نشست خبری مشترک با فیصل المقداد همتای سوری خود گفت: از لغو محاصره انسانی و برقراری آتش بس و گفتگوهای همه اطراف یمنی استقبال میکنیم.
در همین حال؛ «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه دهم اسفند ماه ۱۴۰۰ در اظهاراتی قطعنامه شورای امنیت درباره بحران یمن را دارای تبعات منفی در مسیر صلح خوانده و گفته بود: این قطعنامه مواضع طرفین درگیری را بیش از پیش از هم دور میکند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه نهم اسفند ماه قطعنامه پیشنهادی امارات عربی متحده را که خواستار گسترش دادن ممنوعیتهای تسلیحاتی اعمال شده علیه شماری از سران انصارالله به کل این گروه بود را به تصویب رساند.
این قطعنامه با ۱۱ رأی مثبت و رأی ممتنع چهار کشور ایرلند، مکزیک، برزیل و نروژ به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید. نماینده امارات گفت که این قطعنامه توانمندیهای نظامی حوثیها (نیروهای مردمی انصارالله یمن) را مهار کرده و به سمت متوقف کردن «اقدامات تنشآمیز» آنها در منطقه حرکت خواهد کرد.