صنعت آب در سالی که گذشت
حجم مخازن پشت ۱۹۵ سد بزرگ و کوچک ایران به بیش از ۵۲ میلیارد متر مکعب مي رسد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ همه دولت ها در کنار ذخیره مایحتاج زندگی مردم، همواره به فکر ذخیره کردن آب هم بوده اند. دولتهای ایران هم در دوران قدیم، با احداث قنوات و در دوران جدید با ساخت سد، تلاش کرده اند آب مورد نیاز مردم را تامین کنند، هم اکنون حجم مخازنی که پشت ۱۹۵ سد بزرگ و کوچک ایران برای ذخیره آب ساخته شده به بیش از ۵۲ میلیارد متر مکعب رسیده که حدود چندده میلیون متر مکعب آن مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده است.
آقای عیسی بزرگ زاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت:در دولت سیزدهم ۴۸ سد به میزان ۹ میلیارد متر مکعب افتتاح و یا آبگیری خواهد شد.
در سال ۱۴۰۰ در کنار افتتاح طرحهای مختلف مربوط به ذخیره سازی آب، طرح جهاد آبرسانی با کمک دولت و خیرین آبرسان آغاز شد، طرحی با هدف آبرسانی مطمئن و پایدار به ۱۰ هزار روستا.
سیدعلی سیدزاده مدیرکل دفتر روابط عمومی و ارتباط با مشتریان شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران گفت: در این باره قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام برای آبرسانی پایدار و مطمئن به ۷ هزار روستا و قراردادی هم با خیران آبرسان برای آبرسانی به بیش از ۳ هزار روستا امضا شد.
اما طرحهای شیرین سازی و انتقال اب از خلیج فارس و دریای عمان به استانهای کم اب کشور در یکی دوسال گذشته به ثمر رسید که تداوم آن میتواند مشکل کم ابی بخش صنعت کشور را تا حدودی برطرف کند.
عیسی بزرگ زاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با همکاری وزارت صمت موضوع انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به کویر مرکزی در دستور کار قرار دارد.
برای رفع مشکل بزرگ مردم استان خوزستان در بخش فاضلاب، اجرای طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب در دستور کار قرار داشت که در سال ۱۴۰۰ با سرعت بیشتری پیگیری شد.
وزیر نیرو گفت: در یکی دو شهر از جمله شهر شادگان طرح تصفیه خانه به اتمام رسیده است و آماده افتتاح میباشد و در شرق اهواز، تصفیه خانه اجرا شده و به زودی در بخشی که شبکه انجام شده است آماده پذیرش فاضلاب میشود و در غرب کارون باید هم شبکه و همچنین تصفیه خانه اجرا شود.
یکی از زیرساختهای مهم مورد نیاز برای اجرای طرحهای بزرگ در مناطق مختلف کشور تامین آب است، برای تحقق این هدف و با توجه به موضوع تغییر اقلیم که نشانههای آن در خشکسالی اخیر و یکبار هم در سیلابهای ویرانگر نوروز ۹۸ قابل مشاهده بود، ضرورت دارد راهکارهای مختلف برای غلبه بر مشکل کم آبی در کشورمان با همت و سرعت و جدیت لازم اجرایی شوند.