مقابله با کم آبی با مدیریت بهرهبرداری از منابع آبهای زیرزمینی
استاندار مرکزی در پیامی به مناسبت روز جهانی آب، مدیریت بهرهبرداری از منابع آبهای زیرزمینی را مهمترین راهبرد برای مقابله با کاهش حجم ذخایر آبی عنوان کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ استاندار مرکزی با صدور پیامی به مناسبت دوم فروردین(بیست و دوم مارس) روز جهانی آب، مدیریت بهرهبرداری از منابع آبهای زیرزمینی، بهبود بهرهوری آبیاری و بکارگیری سیاستهای مدیریت تقاضا را از راهبردهای موثر برای مقابله با کاهش حجم این ذخایر ارزشمند دانست.
«فرزاد مخلصالائمه» در این پیام تاکید کرده است: روزهای جهانی یادآوری کننده مسائلی هستند که همه بشریت با آنها دست به گریبان هستند و از دشواری این مسایل تنها وقتی کاسته میشود که همه انسانها در قبال آنها احساس مسئولیت نموده و در برابر آن متعهدانه عمل کنند.
وی در این پیام آورده است: روز جهانی آب نیز به همه انسان ها تاکید دارد که آب مسئله است و همه در قبال آن مسئولیم.
استاندار مرکزی در بخش دیگری از این پیام آورده است: «آبهای زیرزمینی؛ مرئی شدن نامرئی است» شعار امسال روز جهانی آب است که هر ساله از سوی سازمان ملل تعیین میشود.
مخلصالائمه در ادامه این پیام آورده است: ظرف چند دهه اخیر برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی استان (بهصورت حفر چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از چاههای دارای پروانه بهرهبرداری) وضعیت این منابع را با بحران جدی مواجه ساخته است، بهطوریکه سالانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن در دشتهای استان به ثبت میرسد و این در حالی است که حدود ۸۵ درصد آب مصرفی استان از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.
وی در این پیام تاکید کرده است: از بین ۴۳ مخاطره شناسایی شده در استان، خشکسالی و تغییرات سطح آب و تراز منفی منابع آب زیرزمینی خطر اول شناخته شده است. بروز فرونشست یکی از پیامدهای بهرهبرداری بیش از حد از منابع آب زیرزمینی میباشد که در برخی از نقاط استان رُخ داده و بحرانی جدی برای تأسیسات زیربنایی ایجاد خواهد کرد.
استاندار مرکزی در این پیام بیان کرده است: اینجانب ضمن تبریک مجدد آغاز سال نو، دوم فروردین روز جهانی آب را به مردم شریف استان مرکزی، فرهیختگان، اندیشمندان، دغدغهمندان و فعالان این حوزه تبریک عرض مینمایم، امید است با افزایش مسئولیت اجتماعی و آگاهی جمعی در زمینه مصرف و سازگاری با منابع آب موجود و به مدد دانش، برنامهریزی و مدیریت صحیح، در راستای حفاظت و صیانت از این میراث حیاتی همچون نیاکانمان که از دیرباز با خلاقیت منحصر به فرد خود در استفاده صحیح از منابع آب زیرزمینی با روشهایی همچون حفر قنات، احداث آب انبار و آبیاری کوزهای پیشگام بودند گامهای موثرتری برداریم.