پخش زنده
امروز: -
نمایندگان پارلمان انگلیس از لغو مجوز فعالیت شبکه تلویزیونی راشاتودی در انگلیس پشتیبانی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، نمایندگان انگلیس از ممنوعیت فعالیت راشاتودی در این کشور حمایت کردند. این گزارش می افزاید واکنشها به اقدام نهاد ناظر بر فعالیت رسانهها در انگلیس موسوم به آفکام مبنی بر لغو مجوز فعالیت شبکه تلویزیونی روسیه راشاتودی در این کشور همچنان ادامه دارد، این در حالی است که شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس از این اقدام پشتیبانی کردند. آفکام در اطلاعیه خود اعلام کرد: ما شبکه تلویزیونی روسیه آر.تی را برای داشتن مجوز فعالیت در انگلیس مناسب نمیدانیم و نمیتوانیم باور داشته باشیم که پخش کننده مسئول است. پس از جنگ اوکراین شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس از دولت خواستند فعالیت راشاتودی در انگلیس را متوقف کند که بوریس جانسون تصریح کرد این اقدام در آفکام در حال پیگیری است. از همان زمان اقدامات علیه شبکه تلویزیونی روسیه در انگلیس افزایش یافته است.
حدود دو هفته پیش نادین دوریس، وزیر فرهنگ انگلیس با بیان اینکه راشاتودی بخشی از کارزار جهانی اطلاعات نادرست روسیه است، از آفکام، نهاد ناظر بر رسانهها در این کشور خواست لغو مجوز فعالیت آن را در دستور کار قرار دهد. وزیر فرهنگ انگلیس، محدود کردن توانایی رسانهای روسیه برای گسترش تبلیغات این کشور را ضروری دانست. آفکام نهاد ناظر بر رسانهها در انگلیس پیشتر نیز فاش کرد که از قبل نظارتهای این نهاد در نحوه پوشش بحران اوکراین در پخش کنندگان در انگلیس افزایش یافته است. این نهاد همچنین از بررسی فوری شکایات و اقدامات سریع در این باره خبر داد. کایر استارمر رهبر حزب کارگر انگلیس هم شبکه تلویزیونی راشاتودی را ابزار تبلیغات روسیه توصیف و از توقف فعالیت آن استقبال کرد. بوریس جانسون پیشتر گفته بود ما در کشوری زندگی میکنیم که به آزادی بیان اعتقاد دارد.
روسیه اقدامات تلافی جویانه علیه فعالیت رسانههای انگلیسی انجام می دهد
پیش از این وزارت خارجه روسیه تاکید کرده بود در صورتی که انگلیس فعالیت رسانههای روسی را محدود کند، علیه رسانههای انگلیسی اقدامات تلافی جویانه انجام خواهد داد، اما مقامات انگلیس این اقدام روسیه را نقض آزادی بیان اعلام و آن را محکوم کردند. مسئولان شبکه راشاتودی، مقامات انگلیس را به ریاکاری درباره حق آزادی بیان متهم کردند و گفتند سیاستمداران غربی به ویژه انگلیسی سرانجام با مداخله آشکار در نهادهایی که مستقل و کاملا فارغ از فشارهای سیاسی توصیف میشوند از پوشش ریاکارانه خارج شده اند. آنان همچنین شبکه تلویزیونی راشاتودی را رسانهای برای رقابت با سلطه غولهای رسانهای آمریکا و انگلیس دانستند که اطلاع رسانی آنها جانبدارانه است و تاب تحمل صدای دیگران را ندارند. حامیان لغو مجوز فعالیت شبکه تلویزیونی روسیه در انگلیس معتقدند این شبکه موجب تضعیف اعتماد همگانی مردم غرب به دولتها و نهادها و موسسات غربی شده است.
پیشتر نیز اتحادیه اروپا فعالیت شبکه تلویزیونی روسیه (راشاتودی) و خبرگزاری اسپوتنیک روسیه را ممنوع کرد که واکنش شماری از نهادهای مدنی و فعالان رسانهای را در پی داشت و آنان این اقدام دولتهای غربی را پایین بودن آستانه تحمل آنان در شنیدن هر گونه صدایی غیر آنچه که آنان باور دارند دانستند و گفتند: برغم تاکید بر ادعاعهای آزادی بیان و داشتن هزاران شبکه رادیویی، تلویزیونی، خبرگزاری و رسانههای مکتوب، این اقدام آنان نشان میدهد که چه میزان درباره آزادی بیان ریاکار هستند و در مواجهه با هر گونه صدای مخالفی چگونه رفتار میکنند.