پخش زنده
امروز: -
قطاب از شیرینیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعمهای متنوعی درست میشود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، قطاب نوعی شیرینی سنتی در کشور است که ریشه آن به شهر یزد و کرمان بازمیگردد. این شیرینی که طرفداران زیادی دارد یکی از اصیلترین شیرینیهای ایرانی است.
مواد لازم قطاب
مواد میانی قطاب
طرز تهیه قطاب ساده
مرحله اول
برای تهیه قطاب ساده و خوشمزه ابتدا تخم مرغها را درون یک ظرف مناسب میریزیم و با همزن به خوبی مخلوط میکنیم تا از حالت لختگی خارج شوند. در ادامه ماست را به کاسه اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله کره هم دمای محیط را به همراه بکینگ پودر و دارچین به کاسه اضافه میکنیم و به خوبی با دیگر مواد ترکیب میکنیم تا یکدست شوند. در ادامه آرد را روی مواد درون کاسه الک میکنیم و مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
اضافه کردن آرد را تا زمانی که خمیری نرم و لطیف شکل بگیرد ادامه میدهیم. زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف میکنیم، سپس یک کاسه مناسب را چرب میکنیم و خمیر را درون آن قرار میدهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در فضای محیط قرار میدهیم تا خمیر استراحت کند. در همین حین مواد میانی قطاب را آماده میکنیم. پودر قند و پودر گردو را درون یک کاسه مناسب میریزیم.
مرحله پنجم
حالا مواد را به خوبی با هم ترکیب میکنیم تا یکدست شوند، در ادامه پودر دارچین را به همراه گلاب اضافه میکنیم و با قاشق مخلوط میکنیم تا مواد حالت خمیری به خود بگیرند. در صورتی که مواد خشک بودند، میتوانیم کمی بیشتر گلاب اضافه کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و اجازه میدهیم به خوبی گرم شود، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی به طور کامل پوشش میدهیم. در ادامه خمیر را با وردنه به صورت یکدست با قطر ۲ تا ۳ میلی متر باز میکنیم.
مرحله هفتم
حالا با یک کاتر گرد یا دهانه لیوان خمیر را قالب میزنیم. در ادامه مقداری از مخلوط گردو و پودر قند در وسط خمیرها قرار میدهیم، سپس یک سمت خمیر را روی سمت دیگر آن بر میگردانیم و لبههای آنرا با انگشت فشار میدهیم.
مرحله هشتم
به همین صورت تمام خمیرها را آماده میکنیم و درون سینی فر میچینیم. در ادامه سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار میدهیم تا قطابها بپزند. توجه داشته باشید که قطابها نباید تغییر رنگ دهند.
مرحله نهم
پس از اینکه قطابها به طور کامل پختند، آنها را از فر خارج میکنیم، سپس اجازه میدهیم خنک شوند. در ادامه قطابها را درون پودر قند میغلطانیم و درون ظرف مورد نظرمان میچینیم. برای تزیین قطابها میتوانیم از پودر پسته استفاده کنیم.