پخش زنده
امروز: -
امسال دولت حاضر به اجرای حکم بند «ی» تبصره 8 قانون بودجه مبنی بر غیریارانه ای کردن تعرفه گاز مشترکان پرمصرف نشد و در نتیجه، مجددا شاهد قطعی گاز صنایع مولد در زمستان بودیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، زمستان ۹۹ شاهد قطعی برق بخاطر افزایش مصرف گاز و کمبود سوخت نیروگاهها بودیم، اتفاقی که موجب مختل شدن زندگی مردم شد.
مشابه همین وضعیت برای زمستان امسال هم پیش بینی شد و جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه بازدید از پالایشگاه تهران در شهریورماه گفته بود: قطعا در دی یا بهمن ماه، کسری معادل ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز خواهیم داشت.
زمستان فرا رسید و رکورد مصرف گاز شکسته شد و به حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز یعنی رقمی معادل تولید کل فازهای پارس جنوبی رسید.
هرچند مصرف گاز عموم مردم در حد الگو بود، ولی پرمصرفها کماکان هیچ خط قرمزی برای مصرف خود نداشتند. مثلا برخی از این مشترکان در بخش تجاری از این سوخت برای گرم کردن فضاهای روباز استفاده کردند. در بخش خانگی هم تعداد استخرهای روبازی که با گاز یارانهای گرم شدند، کم نبودند.
با این وجود، کشور از این زمستان سخت بدون قطعی گاز و برق عبور کرد، اتفاقی که تقدیر رئیس جمهور از وزیر نفت را به دنبال داشت. اما این اتفاق چگونه رقم خورد؟
با تلاش کارکنان صنعت نفت، رکورد تولید گاز از پارس جنوبی شکسته شد. با مصوبه دولت، تعرفه گاز پرمصرفها بعد از ۶ سال افزایش یافت. همچنین با امضا و اجرایی شدن قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان هم مانع افت فشار گاز در شمال شرق کشور شد.
البته نباید فراموش کرد علی رغم آنکه از زمستان امسال بدون قطعی گاز و برق بخش خانگی عبور کردیم، اما مشابه سالهای قبل، اختصاص گاز به صنایع عمده و نیروگاهها محدود شد که کارشناسان خسارت این اقدام را حدود ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده اند.
در هر صورت، شیوه تعرفه گذاری گاز توسط دولت است که مشخص میکند در زمستان سال آینده هم مجددا شاهد قطعی گاز صنایع مولد خواهیم بود یا نه؟
*گزارش از: یاسر بهشتی خبرنگار خبرگزای صداوسیما