پخش زنده
امروز: -
با سقوط تیم شهروند از لیگ برتر فوتسال، مشکلات ورزش مازندران نمایانتر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، با برگزاری هفته پایانی رقابتهای لیگ برتر فوتسال باشگاههای کشور در روز جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۰، تکلیف تیمهای صدر جدول و انتهای جدول مشخص شد و در یکی از روزهای غم انگیز زمستانی، تیم شهروند ساری پس از حدود ۲۰ سال حضور در سطح اول فوتسال کشور با این رقابتها خداحافظی کرد و غریبانه به لیگ دسته یک سقوط کرد.
تیم شهروند ساری در رقابتهای این فصل لیگ برتر فوتسال باشگاههای کشور از ۲۶ بازی انجام داده با ۴ پیروزی، ۵ مساوی و ۱۷ باخت و کسب ۱۷ امتیاز در رده آخر جدول ۱۴ تیمی این رقابتها قرار گرفت و هم امتیاز با تیم حفاری اهواز به همراه این تیم به لیگ دسته یک فوتسال سقوط کرد.
تیم شهروند که طی این همه سال حضور در سطح اول فوتسال کشور به عنوان تنها تیم شمال کشور از حیثیت فوتسال این خطه به خوبی دفاع کرد امسال از همان ابتدای فصل، نشان داد تیم قرص و محکمی نیست و نمیشود روی این تیم حساب باز کرد.
هر چه که زمان به جلو میرفت شهروند نشان داد برای ماندن در لیگ برتر مشکل دارد و باید تقویت شود، اما امسال هیچکس عزمی برای کمک به این تیم نداشت و آخر فصل و در روزی که هیات دولت به مازندران سفر کرده بود این تیم در غربت و سکوت خبری به دسته پایینتر سقوط کرد تا ورزش ساری نشان دهد هیچ متولی و کمک کنندهای ندارد.
در روزی که وزیر ورزش به همراه هیات دولت به مازندران سفر کرده بود همه به دنبال تیم نساجی و ورزشگاه شهید وطنی قائم شهر بودند تا این تیم از غربت دربیاید و بازیهای خانگی اش را در مازندران برگزار کند البته این کار خوبی است که همه از تنها تیم لیگ برتری فوتبال مازندران و شمال کشور حمایت کنند و این خواسته به حق هواداران پرشور این تیم است، اما مسئولان ورزش استان یکبار برای همیشه باید این مشکل را برطرف کنند تا این تیم ریشه دار کشور با فراغ بال در استان به بازیهای خانگی اش برسد.
یکی از مشکلاتی که روز جمعه در حضور وزیر ورزش مطرح شد سالن کشتی نیمه تمام جویبار بود. شهری که با داشتن قهرمانانی همچون مهدی حاجی زاده، رضا یزدانی و کمیل قاسمی گرفته تا جهان پهلوان حسن یزدانی و دیگر پهلوانانی که از این خطه بر خاسته اند و درخشیدند و بارها پرچم پرافتخار کشورمان را در میادین بین المللی به اهتزار در آوردند، اما این شهر از داشتن یک سالن کشتی مجهز محروم است.
این مشکل در شهرهایی، چون بابل هم نمایان است چرا که تیم رایکا به عنوان نماینده مازندران در لیگ دسته یک فوتبال باید در شهر کیاکلا به میدان برود و شهر بابل از داشتن یک ورزشگاه خوب محروم است.
ساری که روزگای به عنوان قطب ورزش مازندران مطرح بود با فقر حمایت مالی تیمهای ورزشی و ورزشگاههایش در غربت ورزشی به سر میبرد.
ورزشگاه قدیمی متقی که چند سال پیش مسئولان وعده داده بودند در طول ۱۸ ماه آن را بازسازی میکنند الان مدتها از زمان قول داده شده میگذرد و خبری از تکمیل آن نیست.
ورزشگاه چند سال تاسیس شهدای ساری که از داشتن یک چمن خوب محروم است و امسال به همین علت نتوانست میزبان بازیهای خانگی تیم نساجی باشد.
سالن جهان پهلوان سیدرسول حسینی که به عنوان سالن چندمنظوره از آن استفاده میشود هنوز با ان قدمت، پذیرای مسابقات ورزشی مختلف است و خبری از بهسازی آن هم نیست.
در هنگام برگزاری رقابتهای کشتی بین المللی جام جهان پهلوان تختی در سال ۱۳۶۷ و ۱۳۷۰ در ساری و به علت ازدحام جمعیت در سالن سیدرسول حسینی و گنجایش کم، مسئولان وقت استان مازندران دو بار به خودشان زحمت دادند و در مکان فعلی مجموعه ورزشی داراب، کلنگ احداث سالن ۱۰ هزار نفری را بر زمین زدند، اما هیچگاه کار ساخت این سالن بیشتر از کلنگ پیش نرفت.
اینها نشان دهنده اینستکه ورزش مازندران، متولی دلسوزی ندارد و در طول این سالها قدم محکمی برای برداشتن مشکلات ورزش استان برداشته نشد و اکنون با سقوط تیم شهروند ساری به لیگ دسته یک فوتسال، مشکلات ورزش مازندران عیان تر شد.
نداشتن چشم انداز و برنامه مدون، مشکل ورزش مازندران
یکی از خبرنگارانی که سالها در کنار تیمهای ورزشی مازندران است میگوید: یکی از مهمترین مشکلات تیمهای ورزشی استان و ساری، نداشتن اسپانسر است و تیم شهروند هم زمانی که مدیر عاملش عضو شورای شهر ساری بود از نظر مالی زیاد مشکل نداشت، اما در یکی دو فصل اخیر و پس از انحلال شورای پنجم ساری، مشکلات مالی اش نمایان شد.
بنیامین مرشدی افزود: از مشکلات دیگر ورزش استان اینستکه مدیران ورزشی استان به دنبال ارتقاء جایگاه مدیریتی خودشان هستند و زیاد به فکر پیشرفت ورزش استان نیستند.
وی تصریح کرد: تیمهای ورزشی استان به نوعی کولبر سیاسی برای افراد سیاسی به شمار میروند و انها زمانی که به دنبال جایگاه مدیریتی هستند از تیمهای ورزشی حمایت میکنند.
این خبرنگار خاطر نشان کرد: تیم شهروند ساری با داشتن بازیکنانی همچون محمود لطفی، مرتضی عظیمایی، جواد منتظر و محمد طاهری در سالهای دور و بازیکنانی همچون سینا پرکاس، مراد ناظری، حمیدرضا ره انجام، رضا امانی، امیرحسین رسولی و محمد کُرد در سالهای اخیر یکی از تیمهای سازنده کشور بود که تیمهای دیگر را تغذیه میکرد، اما امسال به جایی رسید که نتوانست خودش را در لیگ برتر نگه دارد.
ایوب رضوانی خبرنگار ورزشی فعال در حوزه ورزش استان هم میگوید: یکی از مشکلات اساسی حوزه ورزش مازندران، نداشتن چشم انداز و برنامه مدون است.
وی افزود: در این رابطه برای ورزش هر شهر هیچ برنامهای وجود ندارد و ورزش استان به حال خودش رها شده است.
رضوانی تصریح کرد: سرمایه گذاری نکردن بخش خصوصی در ورزش استان و همچنین حمایت نکردن از بخش خصوصی در ورزش استان از دیگر معضلات ورزش استان است که تیمهای ورزشی ما نمیتوانند با قدرت در میادین حاضر شوند.
این خبرنگار ورزشی خاطر نشان کرد: وجود ۸۲ طرح ورزشی نیمه کاره در استان مازندران، از دیگر معضلاتی است که گریبانگیر ورزش استان شده است.
رضوانی با بیان اینکه بیشتر بودجه اختصاصی به ورزش استان، صرف طرحهای نیمه تمام میشود افزود: باید این طرحها به اتمام برسد و بعد طرح جدیدی آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه ۲۶ طرح نیمه تمام استان نیاز به بودجه ۵۰۰ میلیارد تومانی دارد خاطر نشان کرد: در سفر اخیر هیات دولت به استان ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد که از این میزان ۳۵ میلیارد تومان قرار است برای ورزشگاه شهید وطنی قائم شهر و ۶۵ میلیارد تومان برای سالن کشتی جویبار هزینه شود که باقی مانده اعتبارات برای تکمیل طرحهای استان کافی نیست.
وی پیست دوچرخه سواری و سالن کشتی ماهفروجک، سالن کاله آمل و. را از طرحهای نیمه تمام استان برشمرد که برای تکمیل، نیاز اساسی به بودجه دارند.
رضوانی جانمایی نادرست مکان برخی از طرحهای ورزشی در مازندران را یکی دیگر از معضلات ورزش استان برشمرد.
با همه اوضاع و احوالی که گفته شد مسئولان ورزشی استان مازندران باید بیشتر به فکر تلاش برای ارتقا جایگاه ورزش استان باشند و با تهیه حداقل امکانات، تیمهای ورزشی استان را یاری دهند تا مازندران چون همیشه بر تارک ورزش کشور بدرخشد.