پخش زنده
امروز: -
کاربافی هنرصنعت پرطرفدار میبدی با تغییراتی در رنگ، طرح و مصرف بازاری به وسعت جهان یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سرپرست فرمانداری میبد در حاشیه بازدید از یک کارگاه کاربافی در روستای مهرآباد میبد گفت: کاربافی در گذشته کاربرد بسیاری داشته از جمله از کاربافی بعنوان چادرشب، روانداز، روتختی، پارچههای لباس، بقچه، سفره، دستمال، حوله، پلاس و کیسه حنا استفاده میکردند.
سجادی پور افزود: امروزه هم این هنرصنعت پرطرفدار میبدی با تغییراتی در رنگ و طرح و مصرف، بازاری به وسعت جهان یافته است.
وی با بیان اینکه دارهای چال در اتاق به دستگاههای نیمه مکانیزه و کارگاههای جمعی و خانگی ارتقاء و بافندگانی از نسل جدید با نیازهای نو پیدا کرده است اظهارداشت: کاربافی درحقیقت از هنرهای صنایع دستی قدیمی و پارچه بافی و نساجی سنتی میبد است.
سرپرست فرمانداری میبد گفت: خوشبختانه ۷۵۰ کارگاه کاربافی در حال حاضر درسطح شهرستان میبد فعالیت دارند و به نوعی توانسته اند بازاریابی خوبی داشته و علاوه بر داخل کشور این محصول را به کشورهای آلمان و سویس صادرات کنند.
سجادی پور با بیان اینکه ما هم برای اینکه بتوانیم این هنرصنعت قدیمی که بعنوان یک صنایع دستی میبد است را احیا و درسطح ملی و بین المللی که ازنیاکان ما به ارث رسیده است معرفی کنیم گفت: با پشتیبانی این هنرصنعت از لحاظ تامین دستگاه کاربافی و تسهیلاتی که قرار می دهیم کاربافی را توسعه خواهیم داد.
سجادی پور افزود: خوبی این کار است است که کاربافی به شکل مشاغل خانگی توسعه یافته و بازاریابی خوبی هم شکل گرفته است و با توجه به اینکه تولیدات کاربافی بیشتر سنتی و از پنبه و رنگ طبیعی است؛ قطعا میتواند بازارخوبی را درسطح داخلی و بازارهای بین المللی داشته باشد.
شریف زاده از کارآفرینان و احیاء کنندگان کاربافی در میبد گفت: احیاء هنرصنعت کاربافی را که سابقه آن در شهرستان میبد به ۹۰۰ سال پیش برمی گردد و آثاری از چال آن در صفههای قدیمی میبد ازجمله خانه برونی دربیده و خانه موسویها در شهیده هنوز دیده میشود را از سال ۱۳۸۴ در میبد شروع کردیم.
وی گفت: در گام اول با کمک فرمانداری و میراث فرهنگی بود که ۱۶ کارگاه در شهرستان ایجاد شد و با انتقال دستگاههای کاربافی به خانهها، ایجاد کارگاههای خانگی وسیع و پردرآمد رقم خورد.
شریف زاده با بیان اینکه درحال حاضر علاوه بر فعالیت بانوان در سطح شهرستان میبد، کاربافی در ندوشن، بفروئیه و روستاهای صدرآباد، حجت آباد، محمدآباد، مهرآباد و رکن آباد هم گسترش یافته است گفت: آموزش کاربافی را درسطح استان و شهرستانهای همجوار و حتی بهاباد هم توسعه دادیم و صدها کارباف مشغول کاربافی هستند که محصولاتشان به مجموعه کاروانسرای شاه عباسی انتقال و به بازار عرضه میشود.
وی تصریح کرد: صادراتی خوبی داریم و علاوه بر همکاری با سه برند داخلی، محصولاتی از جنس خالص پنبه و رنگ گیاهی را به کشورهای آلمان، سوئد و اسپانیا صادر میکنیم.
این کارآفرین گفت: احیاء هنرصنعت کاربافی در میبد باعث دورهمی خانوادهها شده است و با دلگرمی و رونق خانوادگی به این کسب و کار پرداخته اند.
وی افزود: امیدواریم مسئولین هم کمک کنند تا هنرصنعت کاربافی را بعنوان میراثی از گذشته گان در میبد حفظ و به نسلهای آینده هم منتقل کنیم.
با این اوصاف هنرصنعت کاربافی میبد میتواند مثل زیلو به یک برند جهانی تبدیل و مورد توجه صنعت گردشگری قرارگیرد.