پخش زنده
امروز: -
کسانی که برای لذتی لحظه ای، در چهارشنبه آخر سال عید را به کام خود و خانواده شان تلخ میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد، هرساله در چهارشنبه آخر سال که به چهارشنبه سوری معروف است، عدهای با منفجر کردن ترقههای دست ساز و یا خریداری شده نه تنها باعث ایجاد رعب و وحشت میشوند بلکه گاهی جان خود را نیز بر سر این لذت کاذب میگذارند.
چهار شنبه سوری، رسمی که از نیاکان و تنها با روشن کردن آتشی کوچک سرود "زردی من از تو، سرخی تو از من" را میخواندند.
اما سالهاست که استفاده از مواد منفجره و آتش زا جای این رسم آرام را گرفته و بسیاری را نیز به کام مرگ کشانده است.
سوختگی دست و صورت و آسیب چشمی بیشترین حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته در یزد
مدیر روابط عمومی اورژانس یزد گفت: آمار مربوط به حوادث چهارشنبه پایان سال ۱۳۹۹ مجموعا ۳۲ مورد مصدومیت بوده است.
طباطبایی افزود: از این تعداد ۱۳ نفر به بیمارستان سوانح و سوختگی شهدای محراب یزد منتقل شدند ضمن آنکه مصدومان یک نفر از ابرکوه بود و مراکز درمانی پذیرش هم ۲ نفر در بیمارستان میبد، یک نفر بیمارستان مهریز، یک نفر درمان در محل، ۱۱ نفر بیمارستان شهیدصدوقی، یک نفر در بیمارستان مرتاض، سه نفر در مرکز درمانی افشار پذیرش شدند.
وی ادامه داد: در این زمینه ۱۴ مورد سوختگی دست و صورت (۴۴٪)، سه مورد پارگی دست، ۱۲ مورد آسیب چشمی (۳۸٪)، یک مورد تشنج به دنبال ترسیدن از صدای ترقه، یک مورد تصادف راکب موتورسیکلت به دنبال پرتاب ترقه و یک مورد سوختگی اندام تحتانی بوده است.
وی محدوده سنی مصدومان را کمترین سن سه ساله، بیشترین سن ۶۸ ساله و متوسط سن آنها را ۲۰ سال اعلام کرد ضمن آنکه از کل مصدومان، هفت نفر زن (۲۸٪) و ۲۵ نفر مرد (۷۲٪) بودند.
توصیههای ایمنی
طباطبایی توصیههایی هم در این زمینه داشت و گفت: از نگهداری مواد محترقه و وسایل آتش بازی (حتی وسایل و مواد استاندارد) در نزدیکی وسایل حرارتی و برقی خودداری نمایید؛ ترقهها و فشفشه و دیگر اسباب آتش بازی را از فروشندههای مجاز و معتبر تهیه کنید به برچسب آن توجه کرده و از بی خطر بودن آن اطمینان حاصل کنید.
وی ادامه داد: با رعایت حقوق شهروندی از پرتاب نارنجک و مواد محترقه به ساختمانها که موجب آسیب رساندن و بدمنظر کردن آنها و نمای شهرمان میگردد، خودداری نمایید؛ وجود یک کپسول خاموش کننده آتش نشانی و جعبه کمکهای اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است در صورت امکان یک شیلنگ آب در نزدیکی محوطه آتش آماده شود تا در صورت لزوم بتوان از آن استفاده کرد. حتما قبل از ترک محل از خاموش بودن آتش مطمئن شوید.
طباطبایی یادآور شد: تماشاچیان (ناظرین بیگناه) معمولا در خطر اصابت ترکشهای ترقهها و مواد منفجره هستند، سعی کنید در تیر رس ترکشها نباشید و هیچگاه این مواد را به سمت افراد دیگر پرت نکنید، ازآتش بازی در نزدیکی پمپ بنزین ها، وسایل نقلیه حامل بنزین و مواد سوختی بپرهیزید، در صورت کمترین نشت از وسایل نقلیه و حتی در شرایط عادی این وسایل را به بمبی تبدیل میکند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.
وی همچنین در صورت روشن کردن آتش توصیه میشود که آتش در حجم کم باشد و از ریختن مواد سریع الاشتعال نظیر نفت، بنزین و الکل روی آتش جدا خودداری کنید؛ ترقهها و فشفشههای عمل نکرده را مجددا روشن نکنید؛ از حمل مواد محترقه و منفجره در جیب هایتان اجتناب کنید؛ بسیاری از کودکان به دور از چشم والدین مواد را خریداری و در جیب، کیف و یا کمد نگهداری میکنند که به علت درجه آتشگیری پایین بزودی مشتعل و خسارات جانی و مالی فراوانی را ببارمی آورند.
وی گفت: قبل از ترک محل روشن کردن آتش، حتما از خاموش بودن آن مطمئن شده باقیمانده آنرا حتما توسط آب سرد کرده و جمع آوری کنید، ازآتش بازی در نزدیکی پمپ بنزین ها، وسایل نقلیه حامل بنزین و مواد سوختی بپرهیزید، در صورت کمترین نشت از وسایل نقلیه و حتی در شرایط عادی این وسایل را به بمبی تبدیل میکند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.