پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: ایران، کانون خرابکاری و اعزام تروریستها در نزدیکی مرزهایش را تحمل نمیکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری در خصوص احضار سفیر کشورمان در عراق پس از حمله موشکی به مراکز صهیونیستها در اربیل گفت: ایران، کانون خرابکاری و اعزام تروریستها در نزدیکی مرزهایش را تحمل نمیکند.
وی افزود به هیچ وجه پذیرفته نیست یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی و تعامل با ما دارد کانون ایجاد تهدید برای ایران باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: رژیم صهیونیستی بارها از خاک عراق ناامنی ایجاد کرده و برخی تجمعات ضد انقلاب در اقلیم کردستان و گروهکهای تروریستی صورت گرفته است.
خطیب زاده ادامه داد: ایران تحمل نمیکند کانونی در نزدیکی مرزهایش، کانون خرابکاری و اعزام گروههای تروریستی باشد چه توسط گروهکهای ضدانقلاب و چه رژیم صهیونیستی در داخل اقلیم.
وی تصریح کرد: در ملاقاتها گفته شده و انتظار از دولت عراق این است که یکبار برای همیشه به این وضعیت پایان دهد و اجازه ندهد مرزهایش مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
خطیب زاده تاکید کرد: رژیم اشغالگر قدس بداند اشراف اطلاعاتی نسبت به تمام نقاطی که حضور دارد، وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مذاکرات ایران و عربستان گفت: تاریخ دور پنجم گفتگوهای ایران و عربستان هنوز قطعی نیست.
وی افزود:تاریخی توسط دوستان ما در عراق برای گفتگوهای دور پنجم بین ایران و عربستان اعلام شده بود. این تاریخ هنوز قطعی نیست. به محض اینکه تاریخ قطعی شود و دو طرف درباره تاریخی توافق کنند، اعلام خواهم کرد.
خطیب زاده در خصوص مذاکرات وین گفت: آنچه که در وین اتفاق افتاده یک توفق کوتاه مدت و یک تنفس به در خواست هماهنگ کننده کمیسون مشترک برجام است.
وی افزود: الان در نقطه اعلام توافق قرار نداریم، برخی نکات محسوس باقی مانده که نیازمند اتخاذ تصمیمات از سوی واشنگتن است و به محض اینکه این تصمیمات در واشنگتن اتخاذ شود به وین برمی گردیم.
خطیب زاده با بیان اینکه رایزنیها در سطوح مختلف از جمله وزرای خارجه عضو برجام ادامه دارد و وزیر خارجه کشورمان فردا عازم مسکو خواهد شد، افزود: آنچه که برای ما چراغ راه و مسیر حرکت است، منافع قطعی ملت ایران است که چارچوب را برای ما مشخص میکند.
خطیب زاده در خصوص شرایط اخیر در وین گفت: امروزِ وین، آیینه رفتارهای غیرسازنده آمریکاست، ما طرف ثالثی در برجام نداریم. آنچه در وین رخ داده فراموش نکنیم برای اطمینان از بازگشت قابل راستی آزمایی آمریکا به برجام و تعهداتش بوده است.
وی ادامه داد: بایدن میتوانست با دستور اجرایی تمام آنچه رئیسجمهور قبلی انجام داده بود را برگرداند، اما بعد از چند ماه بیعملی مسیر مذاکرات پیچیده کمیسیون مشترک را انتخاب و در این مسیر هم مسیر حفظ میراث شکستخورده ترامپ را انتخاب کرد.
خطیب زاده تصریح کرد:امروز وین آیینه دیروز رفتارهای غیرسازنده آمریکاست. ما در نقطه توافق قرار نداشته، موضوعات باقیمانده بین ما و آمریکا نیازمند تصمیمات سیاسی در واشنگتن است که هنوز به ما اعلام نشده و زمانی که اعلام شود به وین برمیگردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: آنچه درباره درخواست روسیه مطرح میشود، علنی توسط روسیه اعلام شده است و ما هم دریافت کردیم و این باید در کمیسیون مشترک بحث شود.
خطیب زاده افزود:مسؤولیت وضعیت فعلی که الان در آن هستیم با آمریکاست. اگر امروز آمریکا پاسخ دهد میتوانیم به وین برگردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد:رویکرد روسیه تا به امروز سازنده بوده و در بین مذاکرهکنندگان در وین، نزدیکترین و حمایتگونهترین بوده است.
خطیب زاده ادامه داد:مقامات روس در گفتگوهای خصوصی و در کمیسیون مشترک این را اشاره کردند که مانع هیچ توافق خوبی نمیشوند. اجازه ندهید روایتهای دیگر این وضعیت را به گونه دیگری تصویر کند.
وی گفت رویکرد روسیه و چین تا به امروز سازنده بوده و در بین مذاکره کنندگان در وین در ۱۱ ماه گذشته نزدیک ترین و حمایت گونه ترین بوده است. ما اطمینان داریم این مسیر تا پایان ادامه پیدا می کند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تصریح کرد آمریکا عضو برجام نیست که درباره اعضای برجام صحبت کند، آمریکا باید اول برادری خود را ثابت و بعد ادعای ارث و میراث کند.
او ادامه داد: رویههای برجام کاملاً روشن است و همه باید کمک کنیم با یک تصمیم جمعی به نتیجه برسیم.
هیچ چیز در دولت سیزدهم معطل گفتوگوها در وین نیست
خطیبزاده تاکید کرد : ما دو مسیر را در دولت سیزدهم پیگیری کردیم؛ مسیر اول، مسیر خنثیسازی تحریمهاست. هیچچیز در دولت آقای رئیسی معطل گفتوگوها در وین نبوده و نیست و نخواهد بود. مسیر دوم، مسیر رفع تحریمهاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: مادامی که امید داشته باشیم حقوق ملت در چارچوب حقوق قرمز تعیین شده و مصالح اندیشیده شده حفظ شود، در وین حضور خواهیم داشت ولی هیچ چیزی را معطل وین نکردیم و نخواهیم کرد.
تغییری در متن اولیه برجام اتفاق نخواهد افتاد
خطیب زاده افزود :توافقی که در وین در حال نگارش نهایی است، توافقی است برای طیشدن مسیر چند ماهای برای بازگشت آمریکا به برجام.
هیچ تغییری در متن اولیه برجام و ضمائم آن و یا قطعنامه ۲۲۳۱ اتفاق نخواهد افتاد. البته ابعاد و شرایط و ضمائم و مراحل بازگشت آمریکا کماً و کیفاً در این متن نوشته شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد :تاریخ بازگشت هیأتها به وین را هماهنگکننده برجام اعلام خواهند کرد. آمادگی داریم همین امروز پاسخ آمریکا به مباحث داده شود و به وین برگردیم.
خطیب زاده گفت: برداشت من این است که توقف طولانی نخواهد بود.
اعدام ها در عربستان غیرانسانی و غیرقانونی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از نشست خبری خود گفت : سکوت در قبال اعدامها در عربستان، نکته تاریک در سابقه مدعیان حقوقبشر است.
او اضافه کرد : اعدامهای دستهجمعی در عربستان اقدام غیرانسانی و مخالف بدیهیات حقوق بینالملل است. متأسفیم در روزهایی که همه دنیا از حقوقبشر صحبت میکنند، مجامع حقوقبشری، اتحادیه اروپا و کمیساریای حقوقبشر در سکوت به سر میبرند و نکته تاریک در رکورد این مدعیان حقوقبشر به حساب میآید.
امیدواریم پیام موشک ها گرفته شده باشد
خطیبزاده در ادامه نشست خبری با خبرنگاران گفت : امیدواریم پیام حمله به کانونهای دسیسه در اربیل گرفته شده باشد.
او تاکید کرد: دولت عراق مسؤولیت قطعی دارد برای اینکه جغرافیای عراق محل تهدیدی برای کشور همسایه ایران نباشد. متاسفانه در تمامی تذکراتی که مکرراً داده شده، خاک عراق مورد سوءاستفاده طرفهای ثالث، ضدانقلاب و گروهکهای تروریستی ضدایران بوده است.
سخنگو اضافه کرد :آمریکا از داخل عراق عملیات نظامی علیه ایران انجام داده و رژیم اشغالگر قدس پایگاههای خرابکاری در عراق دارد.
خطیب زاده ادامه داد :آنچه به دولت عراق اعلام کردیم این است که شرط دوستی، احترام به منافع و حاکمیت و مهمتر از همه حفظ پایداری روابط است. او ادامه داد :تذکرات ما نادیده گرفته شد و یکی از کانونهای دسیسه و خرابکاری به صورت مسؤولانه مورد حمله قرار گرفت.
سخنگو دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد :امیدواریم پیام گرفته شده باشد. به صورت سیاسی و دیپلماتیک قبلاً هم پیامهایی را فرستاده بودیم ولی واقعا در نقطهای قرار گرفتیم که بیتوجهی میشد و امنیت مرزهای ما خدشه دار شده بود.
خطیب زاده افزود :برخی کشورهایی که خودشان در نقض مکرر حاکمیت کشورهای دیگر و کشورهای همسایه و از جمله عراق نقش دارند نیرو فرستادند و شاهد برخی اظهارات از سوی آنها هستیم که توجه آنها را جلب میکنیم که به مسؤولیت خود بیش از پیش توجه کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از نشست با خبرنگاران گفت : تفاهمات اولیه درباره تبادل زندانیان از جمله بین ایران و انگلیس حاصل شده و امیدواریم بتوانیم آنرا اجرایی کنیم. در قبل، این تفاهمات به اجرا نرسید و باید ببینم آیا این تفاهمات را اجرایی میکنند یا شب آن، مسیر دیگری را پیگیری میکنند.
وزیر خارجه کشورمان به مسکو می رود
سخنگوی وزارت خارجه افزود: دکتر امیرعبداللهیان عازم مسکو است تا در خصوص چند موضوع مشخص دو جانبه و با محوریت تحولات در وین رایزنیهایی را با همتای خود داشته باشد، یکی از موضوعاتی که در این سفر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، کمک ایران برای تحولات در اوکراین است و همه باید کمک کنند، مسؤولانه این جنگ به مناطق دیگر سرریز نکند.
اوراسیا تحمل جنگ های بزرگتر و گسترش یافته تری را ندارد.
جمهوری اسلامی ایران کنشگری مقتدر است
سخنگوی دیپلماسی کشورمان در خصوص محکوم شدن حمله به پایگاه موساد توسط ایران در رسانه های غربی گفت؛ برخی رسانه ها که به دولت های خاص نزدیکند از هر موضوعی میخواهند برای پیشبرد اهداف خودشان استفاده کنند.
کشورهایی که شریک جنایت های رژیم اشغالگر قدس هستند، طبیعی است که اگر کانون های دسیسه و توطئه از بین برود، ابراز ناراحتی کنند، اما خودشان بهتر می دانند، جمهوری اسلامی ایران یک کنشگر با اقتدار است که درباره منافع و امنیت ملی خود با هیچ کسی مصالحه نمیکند و مسئولانه رفتار میکند.
اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر مخرب روابط با ایران است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر درباره ایران گفت : به رغم تعاملات مثبت بین ایران و کمیسر عالی، بیان این ادعاهای بی اساس در اظهارات ایشان و منتسب کردن به ایران نه تنها غیرسازنده است بلکه مخرب روابط هم تلقی می شود.
ایران فارغ از این نمایشهای گاه و بیگاهی که برخی از مجامع به ظاهر حقوق بشری دارند برای ارتقای مفهوم عالی حقوق بشر، تعهد قطعی دارد و این برگرفته از ذات مفاهیم و ارزش های متعالی است که انقلاب ایران به همراه آورده است. لذا ما فارغ از آنچه که آنها نسبت می دهند، برنامه هایی برای ارتقا حقوق بشر داریم.
توصیهام به کمیسر عالی این است در مسیر گفتوگوها و تعاملات جلو برود.
متاسفیم در حالی این اظهارات می شود که حجم گسترده ای از نقض بدیهیات حقوق بشر توسط متحدان و دوستان برخی قدرتها اتفاق میافتد و واقعا نقطه شرمی برای مدعیان حقوق بشر است.