پخش زنده
امروز: -
۱۱ شعبان سالروز ولادت حضرت علی اکبر (ع) در تقویم کشورمان به نام روز جوان نامگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ حضرت علی اکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسین جوان برومند بنی هاشم، بنابر روایاتی در ۱۱ شعبان سال ۴۳ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. بنا به روایات مشهور دیگری این حضرت در سال ۳۳ هجری و پیش از کشته شدن عثمان متولد گردیدهاند.
پدر گرامیاش امام حسین علیهالسلام و مادر بزرگوار وی لیلا دختر ابی مره است. حضرت علی اکبر اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود گفته شده که وی در آن زمان حدودا ۲۵ ساله بود. شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد.
از جمله ویژگیهای مهم حضرت علی اکبر (ع) شباهت ایشان به پیامبر بود به گونهای که هرکس که پیش از آن با رسول اکرم (ص) دیدار داشت، وقتی ایشان را مینگریستند، شبیهترین فرد به پیامبر اکرم (ص) را نظاره میکرد. در روایات از امام حسین (ع) آمده است هرگاه مشتاق دیدار پیامبر میشدیم به چهره او مینگریستیم.ازدواج حضرت علی اکبر (ع)
در مورد ازدواج حضرت در برخی زیارات نقل شده است: (السلام علی اولادک) یعنی حضرت علی اکبر (ع) علاوه بر این که ازدواج کرده بودند، فرزند هم داشتند و در برخی مقاتل هم آمده که فرزندان او در کربلا و در زیر مرکبها به شهادت رسیدهاند.
وقتی علی اکبر (ع) خواست وارد میدان جنگ شود، اهل خیمه خواستند با گرفتن عبا و عمامه او مانع رفتن او به میدان جنگ شوند. اما امام حسین (ع) فرمودند: علی اکبر را رها کنید، علی مجنون و سرگشته ذات الهی است.
حضرت سکینه دختر امام حسین (ع) فرمودهاند: ما در کربلا در سه زمان پدرمان را به حال مرگ دیدیدم؛ یکبار زمانی که علی اکبر (ع) میخواست به میدان برود. دوم زمانی که او طلب آب کرد و سوم زمانی که او بالای سر برادرم علی اکبر (ع) قرار گرفت.
امام حسین (ع)، حضرت علی اکبر (ع) را شبیهترین مردم در خلقت و آفرینش، اخلاق و صفات روحی، گفتار و آداب اجتماعی به رسول اکرم (ص) معرفی میکردند.
علی اکبر نمونه بارز یک جوان بود. جوانی که به همه جهانیان درس آزادگی و فداکاری آموخت. با شجات و بی باکی از اعتقادات خود دفاع کرد و جان خودش را در این راه نثار است.
فرهنگ اسلام، جوان را در جایگاهی ارزشمند و بلند قرار داده و تعابیر والایی را در شأن او آورده است. دین اسلام، جوان را به ملکوت نزدیکتر از دیگران میداند و معتقد به تکریم و بزرگداشت اوست.
در حدیثی از رسول اکرم (ص) آمده که فرمودهاند:
فضیلت جوان عابد که از آغاز جوانی عبادت کند بر پیری که وقت کهولت به عبادت بپردازد، همانند فضیلت پیغمبران بر دیگر مردمان است.
جوانی زمان گسستن از بندهای وابستگی است. روز جوان یک روز نیست بلکه تمام روزها جوان هستند. این نامگذاری نمادی است برای یادآوری دورانی شکوهمند در زندگی. دورانی که مثل آن دیگر یافت نخواهد شد.