پخش زنده
امروز: -
گیلبرت داکتورو در گفتگو با شبکه آر تی گفت ۹۰ درصد قدرت سیاسی اوکراین در دست نئونازیها و ملی گرایان تندرو است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، گیلبرت داکتورو، کارشناس مسائل سیاسی از بروکسل، در گفتگو با شبکه آر تی (راشاتودی) روسیه، صحبتهای وزیر امور خارجه اوکراین درباره لزوم سرنگونی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را محکوم کرد.
دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، مدعی شده بود که با برکناری پوتین از قدرت، جنگ متوقف میشود. به گفته گیلبرت داکتورو، ۹۰ درصد قدرت سیاسی اوکراین در دست نئونازیها و ملی گرایان تندرو است.
گیلبرت در پاسخ به سوال مجری در خصوص صحبتهای غیردیپلماتیک رئیس دستگاه دیپلماسی اوکراین در این برهه حساس گفت: این صحبتها بسیار زننده است. نمیشود درباره این صحبتها اظهار نظری کرد. درخواست برای سرنگونی دولت قانونی در روسیه پذیرفتنی نیست؛ بنابراین قصد ندارم در این باره اظهار نظری کنم!
مجری گفت: فقط این مسئله نیست. پیامهای متفاوتی دریافت میشود. از طرف دیگر، رئیس جمهور اوکراین میگوید آماده گفتگوی مستقیم با ولادیمیر پوتین است. به نظر شما علت این پیامهای متفاوت از طرف کی یف چیست؟
گیلبرت داکتورو گفت: رژیم کی یف مشکلاتی دارد. آقای زلنسکی در راس قدرت است. شاید بخواهد با آقای پوتین بر سر میز مذاکره بنشیند. شاید بخواهد درباره مفاد سازش گفتگو کند. ولی اجرای هر آنچه که او با روسیه توافق میکند، به احتمال زیاد غیرممکن خواهد بود.
وی افزود: به نظرم اگر او مسیر صلح با روسیه را دنبال کند، از نزدیکترین درخت به دار آویخته میشود. حقیقت این است که در پس قدرت، در پشت تاج و تخت در کی یف، نئونازیها و ملی گراهای تندرو قرار دارند. اینها ۱۰ درصد نیروی نظامی را تشکیل میدهند، ولی در حال حاضر ۹۰ درصد نیروی سیاسی کشور را در اختیار دارند. از همان آغاز دوره ریاست جمهوری، آقای زلنسکی مجبور شد از موضع حامی صلح، که به پیروزی او در انتخابات منجر شد، به حامی جنگ تغییر موضع دهد و این مسئله موجب شد او بدون دردسر در قدرت باقی بماند.
مجری: با توجه به صحبتهای شما، این سوال مطرح میشود که مسکو چطور میتواند تلاشهای دیپلماتیک کی یف را جدی بگیرد؟ نظر شما در این باره چیست؟
داکتورو در پاسخ به این پرسش گفت: به نظرم مسکو روی تسلیم شدن (اوکراین) حساب کرده است. تلاش نظامی روسیه بیش از پیش بینی کارشناسانی مثل من طول کشیده است. ولی روسها این جنگ را به طور خاص پیش میبرند تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کنند. آنها این کار را به بهای تلفات نظامی خود انجام داده اند. تلفات نظامی آنها بیش از آنچه که پیش بینی میشد است و به بهای برنامه زمان بندی خود که کندتر از مطلوب است.