پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این وزارتخانه، دانشگاههای اوکراین را از نظر کیفیت علمی تأیید نمیکند و این موضوع به سالیان پیش مربوط میشود.
دکتر ابوالفضل باقری فرد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: تعدادی از دانشجویان ایرانی در کشور اوکراین مشغول به تحصیل هستند که بخشی از آنها در رشتههای پزشکی و وابسته به آن درس میخوانند، از نظر کیفی وزارت بهداشت هیچکدام از دانشگاههای اوکراین را تأیید نمیکند، با این وجود برای کمک به این عزیزان؛ گفتیم کسانی که در آنجا تحصیل میکنند اگر مایل هستند میتوانند در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام و مدارکشان را بارگذاری کنند.
وی ادامه داد: در گروههای مختلف کارشناسی، مدارک این افراد ارزشیابی میشود و بعد از ارزشیابی به آنها پاسخ خواهیم داد که آیا این افراد میتوانند در رشته مورد نظرشان در داخل کشور تحصیل کنند یا خیر!
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بعضی از این افراد شرایط امتحان را نیز ندارند و الزامات ما را در آنجا تحصیل نکردهاند، این سامانه مربوط به مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت است که به آن وارد میشوند، در قسمت نقل و انتقال از خارج به داخل از کشور میتوانند مراحل ثبت نام را پشت سر بگذارند.
آقای باقری فرد افزود: ممکن است دسترسی به سایت از خارج کشور سخت باشد، اما خانواده آنها به جهت ملاحظات امنیتی میتوانند این کار را در ایران انجام دهند.
وی ادامه داد: در علوم پزشکی کیفیت برایمان اهمیت زیادی دارد، چون کسانی که میخواهند با سلامت مردم ارتباط برقرار کنند باید صلاحیت لازم را داشته باشند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به موضوع دانش آموختگان خارج از کشور گفت: اگر فردی درسش تمام شده است برای ورود به کشور هیچ محدودیتی ندارند، این افراد میتوانند مدرک خود را برای ارزیابی ارائه دهند و سپس به آنها مدرک داده میشود و مشغول به کار میشوند.
آقای باقری فرد افزود: محدودیت ما برای دانشجویانی است که در ابتدا یا اواسط تحصیل میخواهند به کشور بازگردند، با توجه به مشکلاتی که دانش آموزان ما در خصوص کنکور دارند و سالها زحمت میکشند برای حفظ عدالت آموزشی، وزارت بهداشت در سالهای قبل مصوبهای را برای کسانی که حین تحصیل میخواهند به کشور بازگردند، تصویب کرده است.
وی ادامه داد: افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته و در حال تحصیل بودهاند به جهت مشکلاتی که در نرخ ارز اتفاق افتاد خانوادهها نتوانستند مخارج را تأمین کنند. به این علت، وزارت بهداشت تسهیلاتی را برای افرادی که قبل از ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفتهاند در نظر گرفت، برای کسانی که در رشتههای پزشکی در دانشگاههای مجاز خارج از کشور مشغول تحصیل هستند قوانینی همانند تعداد واحدهایی که باید بگذرانند و معدل کسب شده در آن کشور و معدل در ایران در نظر گرفت.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشجویان واجد شرایط با قوانین تعریف شده امکان بازگشت به کشور را داشتند، اما بعد از ۲۰۱۹ ممنوع شد. یعنی کسانی که بعد از ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفتهاند باید بعد از اتمام تحصیل به کشور بازگردند و مجاز به بازگشت در حین تحصیل نیستند. بعضی از افرادی که قبل از ۲۰۱۹ برای تحصیل به خارج از کشور رفتند مشکلاتی داشتند، مثلا معدل شان کمتر از ضوابط ما بود یا اینکه شرایط را کامل نداشتند.
آقای باقری فرد افزود: اکنون مصوبهای در شورای عالی برنامه ریزی در وزارت بهداشت تصویب شده است که برای دانشجویانی است که قبل از ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته و به هر علت نتوانستهاند وارد دانشگاههای ایران شوند، برای آنها امتحان جامعی را در نظر گرفتهایم که باید در این امتحان شرکت کنند، اگر پذیرفته شدند میتوانند فقط در دانشگاههای بینالملل داخل تحصیل کنند.
وی ادامه داد: تاریخ برگزاری این آزمون سال آینده اعلام خواهد شد، ولی دانشجویانی که بعد از ۲۰۱۹ در کشورهای خارج از ایران تحصیل میکنند برغم این که اعلام شده است در حین تحصیل نمیتوانند بازگردند برای این افراد در حال تدوین ضوابطی هستیم که اگر شرایط و ضوابط را داشته باشند، از آنها نیز امتحان جامع گرفته میشود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهمترین معیار ما آزمون جامع ارزیابی علمی و صلاحیت عملی است که اگر این آزمون را با موفقیت بگذرانند میتوانند در داخل کشور به تحصیل ادامه دهند.