پخش زنده
امروز: -
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی کشور گفت: شهروندان به پیامکهایی که بدون نام و از سرشمارههای ناشناس ارسال شده است، اعتماد نکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ کارآگاه محمدرضا اکبری درخصوص کلاهبرداریهای پیامکی یا تلفنی اظهار داشت: امسال روند کلاهبرداری تلفنی و پیامکی افزایش داشته است و ۹۸ درصد کلاهبرداریهایی که در کشور اتفاق میافتد، به علت اطمینان نابجای افراد به پیامکهایی است که دریافت میکنند.
او با بیان اینکه یکی از شگردهای مجرمانه در فضای مجازی با ارسال پیامک صورت میگیرد، گفت: فرد کلاهبردار با شمارههای مختلف، پیامکی با محتواهایی نظیر برنده شدن در قرعه کشیهای خودرو، بن کالا، جشنواره و ... برای شهروندان ارسال میکند و در پیامک، شماره ثابت خود را مینویسد تا فرد دریافت کننده پیامک با آن شماره ثابت تماس بگیرد و سپس فرد کلاهبردار درخواست دریافت وجه میکند تا کالای برنده شده در قرعه کشی را ارسال کند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی کشور ادامه داد: فرد کلاهبردار کالایی که به شهروندان ارسال میکند، یک پنجم ارزش پولی که دریافت کرده است، نیست.
سرهنگ اکبری با بیان اینکه اکثر کلاهبرداریهای تلفنی و پیامکی در شهرستانها اتفاق میافتد، گفت: کلاهبرداران به خوبی میدانند که شهروندان ساکن در شهرستانها در دوران محدودیتهای کرونایی به علت مسافت زیاد با تهران درپی شکایت از آنان نخواهند بود.
او به شهروندان ساکن شهرستانها توصیه کرد: در صورت دریافت هرگونه پیامک با مضمون برنده شدن در قرعه کشی، با شماره ۱۱۰ تماس بگیرید و یا به پلیس آگاهی آن شهر مراجعه کنید.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تصریح کرد: پلیس آگاهی کشور امسال توانست ۴ گروه از کلاهبردارن تلفنی در تهران را که دامنه فعالیت مجرمانه شان در سطح کشور بود، شناسایی و دستگیر کند.
او با بیان اینکه تلفنهای ثابتی که در پیامکها برای شهروندان ارسال میشود، دلیل بر اعتبار آن پیامک نیست، تاکید کرد: برخی مواقع کلاهبرداران از طریق واتساپ پیامکهایی را ارسال میکنند که پروفایل آن لوگوی صدا و سیما است، شهروندان آگاه باشند که وجود این لوگو بر روی پروفایل شماره واتساپ، دلیل بر این نیست که این پیامک از طریق صداوسیما ارسال شده است.
سرهنگ اکبری در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان به پیامکهایی که بدون نام و از سرشمارههای ناشناس ارسال شده است، اعتماد نکنند؛ پیامکهای قوه قضاییه، با نام «عدل ایران» و پیامکهای پلیس یا پلیس فتا با همین نام «پلیس» و «پلیس فتا» ارسال میشوند.