پخش زنده
امروز: -
زراعت چوب یا همان چوب صنعتی با توجه به افزایش و نیاز کشور به فراورده های چوبی؛ هرروز مورد توجه بیشتری قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما : رئیس پژوهشکده جنگلها و مراتع با بیان اینکه کاشت درختان با هدف مصرف در صنایع کاغذ سازی ،ساختمان و تولیدات و زیر مجموعه های صنایع چوبی است گفت این صنعت، اشتغالزا و پر درآمد می تواند منبع درآمد پایداری برای کشاورزان باشد .
دکتر جلیلی با اشاره به نیاز سالانه کشور به یک میلیون وششصد هزار تن انواع چوب گفت: طبق اسناد بالا دستی و برنامه 10 ساله توسعه زراعت چوب در کشور، نیاز کشور به چوب و فراورد های آن بیش از 16 میلیون و پانصد هزار تن است که طبق برنامه، پیش بینی شده 80 درصد نیاز کشور از راه تولیدات داخل کشور و مابقی نیاز کشور از راه واردات تامین شود .
وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته در باره گشت گونه های سریع الرشد و اقتصادی چوب های صنعتی گفت: نهال های کاشته شده با توجه به اصلاحات صورت گرفته در موسسه جنگل ها و مراتع 10 سال زودتر ازبه مرحله فرآوری می رسند .
رئیس پژوهشکده جنگل و مراتع به نمونه موجود چوب با بازدهی بیشتر اشاره کرد و گفت :نمونه های چون صنوبر های اصلاح نژاد شده امریکایی ، صنوبر های تبریزی وغیره از لحاظ حجم و چوبی دهی نیز در شرایط بهتری قرار دارند و برخلاف نژاد های قبلی که در 20 سالگی به برمرحله فرآوری می رسیدند این گونه 10 ساله به رشد نهایی می رسد .
و ی درباره توسعه زراعت چوب در کشور گفت :از مجموع 900 هزار هکتار در نظر گرفته شده برای زراعت چوب ، 300 هزار هکتار در نقاط مختلف کشوربه کشت درختان صنوبر و گونه های دیگر اختصاصی می یابد که پیش بینی می شود، اشتغالزایی بیش از 150 هزار نفری و درآمدی بیش از یک میلیارد دلار برای کشور داشته باشد .
جلیلی همچنین تولید و زراعت چوب در کشور را در احیاء جنگل ها و حفظ محیط زیست موثر دانست و تاکید کرد : با کاشت درختان زود با زده در شهر های پرجمعیت چون تهران و استفاده از پساب برای ابیاری آنها می توان تولید درخت را در شهری چون تهران تا 30 هزار هکتار افزایش داد که علاوه بر اشتغالزایی در پاکیزیگی محیط زیست شهری نیزتاثیر گذار است .
در مرکز تحقیقات جنگل ومراتع کرج نیز انواع درختان صنوبر در طرح تحقیقاتی و با هدف تجاری سازی تولید چوب به اجرا گذاشته است. به گفته مهندس باقری مدیرموسسه تحقیقات کرج: صنایع تولید کاغذ ، ساختمان ، مبلمان شهری و دهها صنایع دیگر نیازمند چوب صنعتی هستند و با کاشت و اجرای نهال های اولیه در این موسسه ، انواع نهال با بازدهی بالا برای تولید چوب به سراسر کشور ارسال می شوند .
وی افزود: با توسعه زراعت چوب ، علاوه بر اشتغالزایی تامین نیاز های کشور ، جنگل ها نیز تا حدود زیادی از دست اندازی ، تخریب و قاچاق چوب در امان می مانند.