پخش زنده
امروز: -
رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: سامانه ۱۵۱۵ با نام نظام ارجاع عادلانه کارشناسی راه اندازی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسن عبدالیان پور در نشست خبری به راه اندازی سامانه ارجاع عادلانه پروندهها به کارشناسی اشاره کرد و افزود: این مرکز در راستای اجرای سند تحول قضایی دو مقوله مهم مقابله با فساد و تحقق کارامدی را دنبال میکند که به همین منظور سامانه ۱۵۱۵ (نظام ارجاع عادلانه کارشناسی) را راه اندازی کرده است. هدف از راه اندازی آن نیز ارجاع عادلانه پروندهها به کارشناسان است.
وی گفت: در راستای دلنگرانیهایی که در مجموعه قوه قضاییه و در میان مردم وجود دارد، بحث ارجاع کارشناسی در محاکم باید سروسامان داده میشد در این زمینه رییس قوه قضائیه نیز تأکیدات ویژهای برای ساماندهی ارجاعات کارشناسی داشتند.
عبدالیان پور ادامه داد: ناکارآمدی و ضعف در ارجاع عادلانه پروندهها به کارشناسان، موجب طولانی شدن فرایند دادرسی و اختلاف فاحش در گزارشهای کارشناسان شده بود که نیاز به ساماندهی داشت.
رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره تخلفات کارشناسان رسمی نیز گفت: بیشتر شکایات علیه کارشناسان رسمی، با موضوع گزارش خلاف ثبت میشود و حدود ۷۰ درصد این شکایات نیز واهی است چرا که در هر پرونده یکی از طرفین بهرهمند و دیگری متضرر میشود و اقدام به شکایت میکند.
وی درباره عملکرد دادسرای انتظامی نیز افزود: تا چند سال گذشته اگر کسی از یک وکیل یا کارشناس شکایتی داشت باید به تهران میآمد و از وکیل یا کارشناس شکایت میکرد. وکیل یا کارشناس نیز باید به تهران مراجعه میکرد. اما امروز در ۳۱ حوزه وکالت و کارشناسی مراکز محاکم انتظامی داریم. همچنین در سراسر استانها محاکم بدوی مستقر هستند.
عبدلیان پور گفت: امروز تمام شکایات علیه وکلا، کارشناسان و مشاوران به صورت کاملا الکترونیکی است و مردم از منزل میتوانند به سامانه دسترسی داشته باشند و شکایت خود را ثبت کنند.
وی درباره ساماندهی کارشناسان پروندههای بانکی افزود: پروندههایی که به مرکز ارجاع و گزارشات کارشناسی که در مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بررسی میشود، همواره سعی شده است که به بهترین نحو باشد و مواردی نداشتیم که کارشناسان ما درگیر تخلفات مالی شوند.
رییس مرکز وکلای قوه قضاییه در ادامه به پروندههای معاضدت قضایی اشاره کرد و گفت: پروندههای وکالت معاضدتی که مراجع حمایتی به ما معرفی کرده اند به جز استانهای قم و خوزستان ۵۵ هزار ۷۵۱ مورد بود و تعداد مشاورههای قضایی که به صورت رایگان در مجتمعها به مردم ارائه شده است ۱۸۰ هزار ۳۷۴ مورد بود. همچنین تعداد پروندههای تسخیری انجام شده در صد روز گذشته نیز به جز دو استان قم و خوزستان ۳۳۱۵ پرونده بوده است.
وی درباره برگزاری انتخابات هیأت مدیره این مرکز نیز گفت: انتخابات هیأت مدیره در بهمن ماه برگزار شد، تمام فرایند برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی و بدون وجود هیچگونه شائبهای صورت گرفت. احکام نیز در ابتدای سال جدید صادر میشود و در اختیار اعضا قرار خواهد میگیرد.