پخش زنده
امروز: -
رونق سفره های رنگین، شام آخرین چهارشنبه سال، خوراک شش انداز، غذایی سنتی با خاطرات مادر بزرگهای زنجانی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مردم شهر زنجان با توجه به قدمت تاریخی و فراز و نشیب های بسیار در طول زمان خود، دارای آداب و رسوم و فرهنگ و رسم های مختلف هستند.
زنجانی ها در مراسمات خود غذاهای سنتی مخصوص آن مراسم را طبخ و سفره های پر برکت خود را با آن رنگین می کنند.
از غذاهایی که معمولاً فقط در مراسم خاص پخته می شود و مردم زنجان در سایر اوقات سال کمتر از آن استفاده می کنند می توان به خوراک شش انداز اشاره کرد.
در شب چهارشنبه سوری معمولاً خانوادهها به همراه برنج ، خورشتی بنام «ششانداز» درست می کنند، این غذا از شش ماده غذایی خرما، گردو، کشمش، پیاز، تخممرغ و روغن تهیه می شود، به همین دلیل به شش انداز معروف است و تعداد تخم مرغ این غذا هم باید شش عدد باشد.
یکی از رسوم جالب زنجانیها در شب چهارشنبهسوری پیچیدن تخممرغ در پوست پیاز و پختن آن لای پلوی شب عید است، بدینصورت که مادر خانواده تخممرغها را شسته و با نخهای رنگی در پوست پیاز قرمز میپیچد و آنها را لابهلای برنج آبکش شده میگذارد و به هنگام سرو کردن غذا هرکس تخممرغ خود را برداشته و باز میکند رنگ پوست پیاز بر روی تخممرغها آثار جالبی از خود بهجای میگذارد و هرکدام از این نقش و نگارها تعبیر خاصی دارد که بزرگتر خانواده مطابق نقشهای روی تخممرغ آینده هر عضو خانواده را پیشبینی میکند.