پخش زنده
امروز: -
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به ابلاغ آیین نامه مربوط به جذب نخبگان کشور در سازمانهای دولتی در دولت سیزدهم، از اجرای آن، حداکثر در ۳ ماه آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سورنا ستاری گفت: در حال حاضر از ظرفیت نخبگان کشور در شرکتهای دانش بنیان یا دانشگاهها به عنوان هیات علمی استفاده میشود، اما اخیرا مسیر دیگری توسط دولت سیزدهم برای استفاده از ظرفیت نخبگانی کشور باز شده و آن جذب در سازمانهای دولتی است.
وی بیان کرد: آیین نامه جذب نخبگان در سازمانهای دولتی از سوی دولت ابلاغ شده و ۲ تا ۳ ماه آینده این آیین نامه اجرایی میشود. این اقدام مسیری جدید برای استفاده از ظرفیت افرادی است که در سیستم بنیاد ملی نخبگان هستند.
دکتر سورنا ستاری درخصوص استفاده از نخبگان کشور در شرکتهای دانش بنیان افزود: بسیاری از استارتاپهای فعال توسط نخبگان در کشور راه اندازی شده اند، به طوری که بیش از ۳۰۰ استارتاپ فقط توسط نخبگانی که در اجرای طرح همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی که از خارج از کشور به ایران بازگشته اند، تاسیس شده است و در قالب شرکتهای دانش بنیان فعالیت میکنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان کشور بیان کرد: علاوه بر این از نیروهای نخبه در شرکتهای دانش بنیان نیز استفاده شده است؛ چرا که همه نخبگان قابلیت تاسیس شرکت را ندارند، عدهای از نخبگان در داخل این شرکتها کار میکنند و عدهای دیگر نیز جذب هیات علمی دانشگاهها شده اند.
6 هزار و 500 شرکت دانش بنيان
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری یادآور شد: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان و بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت خلاق و ۱۰ هزار استارتاپ در کشور فعال هستند که اغلب آنها توسط افراد نخبه دانشجویی و فارغ التحصیلان دانشگاهی راه اندازی و موجب توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور شده اند.
توجه ویژه مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر بومیسازی دانش و استفاده از پتانسیل نخبگان و استعدادهای برتر در حوزههای گوناگون علمی، باعث شده است تا مفاد اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بیشتر خطاب به جوانان و نخبگان انقلابی به نگارش درآید. در واقع نگاه رهبری نگاهی عمیق و مبتنی بر سرمایههای انسانی است تا نگاه سختافزاری و ایشان در پیام خود فرمودهاند که جوانان بزرگترین ثروت انقلاب هستند؛ موضوعی که توجه بیشتر مسئولان برای استفاده از ظرفیت نخبگانی را در پیشبرد اهداف کشور میطلبد.
امیدافزایی، ترسیم نقشه راه برای آینده کشور، توجه به رشد و پیشرفت، توجه به ظرفیتهای طبیعی و انسانی، ارتقای روشهای مدیریتی کشور و تکیه به نیروی جوان و متخصص داخلی، از دیگر محورهای اصلی بیانیه گام دوم انقلاب و مورد تاکید رهبری است.
با توجه به نقشه راه علمی کشور در بیانیه گام دوم انقلاب، استفاده از تمام ظرفیت نخبگانی میتواند کشور را به سمت اهداف متعالی توسعهای کشور سوق دهد. در این راستا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به نوبه خود برای استفاده از این ظرفیت در مسیری که دولت سیزدهم تعیین کرده، اقداماتی را صورت داده است که از جمله آن تلاش برای جذب نخبگان در سازمانهای دولتی است.