پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت حسگر آنالیز PH آب آشامیدنی با استفاده از فناوری میکروالکترونیک شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیر جهانشاهی استاد دانشگاه امیرکبیر گفت: این فناوری می تواند برای تشخیص قابل آشامیدن بودن آب در اعماق و مشخصات PH و دیگر پارامترهای آن مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: دستگاهی که تاکنون در کشور مورد استفاده قرار می گرفت، ساخت خارج بوده و نیازی به کالیبراسیون داشت و این فرآیند می بایست در خارج از کشور انجام می شد و همین مسئله کار را پیچیده می کرد.
با این حسگر که با هزینه تقریبی تنها 5 میلیون تومان به دست پژوهشگران داخلی طراحی و ساخته شده است می توان در کمتر از یک ثانیه می توان PH آب را اندازه گیری کرد.
از جمله کاربردهای این حسگر می توان به تشخیص PH آب سدها قبل از وارد کردن آنها به مصارف کشاورزی و آبزیان اشاره کرد که با بررسی دقیق شرایط آب با کمک این حسگرها می توان از مرگ و میر گیاهان و آبزیان جلوگیری کرد. از این فناوری در حوزه پزشکی نیز می توان در اندازه گیری PH معده، اسید معده و... بهره برد.