پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی بنیاد سعدی مهمترین نیاز آموزش زبان فارسی در جهان را تامین منابع آموزش مناسب و مرتبط با نیاز فارسی آموزان و علاقهمندان به زبان فارسی اعلام کرد.
معاون بنیاد سعدی در مصاحبه اختصاصی با خبر نگار خبر گزاری صدا و سیما افزود: بیش از ۱۲ گروه فارسی آموزان داریم و حتی بیشتر که آن هم به این دلیل است که هربار یک گروه جدیدی اضافه میشود ْ فارسی آموزانی که درون گروههای قبلی جا نمیشوند مثل فارسی آموزانی که به خاطر سینمای ایران فارسی را یاد میگیرند اینها گروههای جدید هستند که به خاطر موسیقی ایران فارسی را یاد میگیرند تامین منابع برای این گروهها کار حرفهای و تخصص است.
آقای صحرایی اتحاد وهماهنگی دستگاههای متولی آموزههای فارسی در حوزه خدمات را دومین نیاز آموزش فارسی زبان فارسی در جهان دانست و افزود:بنیاد سعدی با هدف ایجاد اتحاد و انسجام تاسیس شد و امیدواریم بتوانیم بابر گزاری همایشها انسجام همبستگی و هماهنگی را ایجاد کنیم.
وی با اعلام اینکه حوزه ایرانیان خارج از کشور سومین نیاز آموزش فارسی زبان فارسی در جهان است گفت: تقریبا به طور متمرکز برای ایرانیان خارج از کشور به ویژه برای نسل چهارم وبعد از آن کار چندان جدی انجام نداده ایم و تامین منابع برای این عزیزان از اولویتهای جدی بنیاد سعدی و واحدهای مرتبط در وزارت امور خارجه است.
معاون آموزشی بنیاد سعدی با بیان اینکه ایرانیان مقیم خارج از کشور چندین گروه هستند افزود: گروه ایرانیان نسل چهارم عموما کسانی هستند که کودکانشان در آنجا به دنیا آمدند و زبان فارسی زبان اولشان نیست، ولی خانواده هایشان علاقه مندند که فرزندانشان زبان فارسی را یاد بگیرند و به آنها فارسی آموزان میراثی میگویند.
آقای صحرایی گفت: یعنی پدر فارس است مادر غیر فارس یا بالعکس یا هردو فارسی زبا ن هستند، ولی پدر و مادر هم متولد خارج از ایران هستند اینها فرزندانشان متعلق به این وطن هستند، ولی زبان فارسی زبان اولشان نیست آموزش فارسی به کسانی که زبان فارسی را به عنوان زبان میراثی میآموزند امر حرفهای و تخصصی است و نیازهای خاصی دارد و کتابهای خاصی میخواهد و منابع ویژهای میطلبد که در دستور کار جدی ماست و در حال تدوین محتوا برای آنها هستیم.
وی در خصوص تعریف محتواهای جدید هم افزود: تاسیس بنیاد سعدی نقطه عطفی در حوزه زبان فارسی در جهان است و محتواهایی که در ۱۰ سال اخیر چاپ شده با تمام محتواهایی که در طول تاریخ چاپ شده قابل مقایسه است و به حتی به لحاظ کیفی تخصصیتر و کیفیت بهتری هم دارد، اما نسبت به چیزی که باید در آینده تامین کنیم راه طولانی در پیش داریم.
معاون آموزشی بنیاد سعدی همچنین با اشاره به اینکه آموزش زبان فارسی سابقه بسیار طولانی دارد وشاید قرنها زبان فارسی وجود دارد گفت: گلستان سعدی اصلیترین منابع آموزش زبان فارسی در جهان است، اما در حالت رسمی و مستند در برخی از دانشگاهها مثل دانشگاه ورشو کرسی ایرانشناسی برای هزارو ۷۸۰ است و اولین گروه فارسی آموزان خارجی که به ایران آمدند در سال ۱۳۱۶ دوره پطر کبیر بود بنابراین آموزش زبان فارسی سابقه اش به خود ایران بر میگرددچون فارسی زبان میانجی ایران بود و در طول تاریخ آموزش داده میشد، اما به این شیوهای که اکنون داریم و در کشورهای خارج از ایران فارسی را آموزش میدهیم بیش از ۳۰۰ سال سابقه دارد.
معاون آموزشی بنیاد سعدی درپایا ن افزود: ما در مسیر آینده روی چند گروه باید تمرکز ویژه داشته باشیم یکی ایرانیان خارج از کشور است که علاقهمند به حفظ زبان مادری و میراثی هستند و دیگری آموزش زبان فارسی در حوزه تمدنی ایران و شبه قاره هند که علاقهمندان فراوانی دارد و باید متناسب با نیازهایشان منابع مورد نیاز را تامین کنیم.