پخش زنده
امروز: -
همایش ادبی و شب شروه زایر محمد علی فایز دشتی، شاعر نام آشنا و برجسته دوبیتی سرای ایران با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته در زادگاهش روستای کردوان علیا در شهرستان دشتی برگزار شد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، در این مراسم که علیرضا قزوه شاعر آیینی و رئیس دفتر شعر و موسیقی سازمان صدا و سیما حضور داشت، سخنرانان درباره این سراینده نام آور سخنرانی کردند و شروه خوانان به یاد دوبیتیهای شورانگیز فایز، شروه سرایی کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت بزرگداشت فایز دشتی، این شاعر دو بیتی سرای ایران را با دوبیتیهای تغزل گونه و شورانگیزش پدر شعر استان بوشهر نامیده است.
در متن پیام محمد مهدی اسماعیلی آمده است: فرهنگ و هنر هر ملتی از آداب و منش زندگی و پیشینه ادبی آن ملت ریشه میگیرد و منشا الهام برای آیندگان خواهد بود. از جمله سنن و آداب که در این سرزمین در طول تاریخ به منتهای کمال و رشد رسیده و اندیشه و ذوق ایرانیان را در پهنه این سرزمین تجلی و اثر بخشیده هنر شعر است که ناشی از فرهنگ پروری و هنر دوستی مردمان این سرزمین است.
مردم ادیب و شعردوست دیار دشتی نیز در همه آنات و لحظات شبانه روز، با شعر و شروه مانوس اند. در لحظههای شیرین عاشقانه و در آوردگاه حزن انگیز هجران و درد و داغ فراق در همهی این لحظات شروه با اشعار فایز و نظامی است که رفیق راه و هم زبان مهربان آن هاست.
نظامی گنجوی یکی از پنج شاعر بزرگ کشورمان است که شعرهای وی در افکار مردم تأثیرگذار بوده و تأثیرگذاری از نظامی در شروه و مناجات خوانی مردم دشتی استمرار داشته است.
دوبیتی مهمترین و پرکاربردترین قالب اشعار عامیانه جنوب تا نیم قرن پیش بوده است.
فایز با دوبیتی هایش انقلابی بر پا کرد و با درون مایه تغزلی، شاعران هم عصر و پس از خود را دنبال خود کشاند و به تعبیری باید فایز را پدر شعر استان بوشهر دانست، زیرا چنان سایهی سنگینی بر سر همه شاعران بعد از خود افکنده است که همه از نظر قالب، درون مایه، زبان و بیان شعری، سخت تحت تاثیر دوبیتیهای او هستند. این تاثیر گذاری هم بر شاعران بومی و کلاسیک سرا و هم شاعران نوسرای معاصر دیده میشود.
بزرگداشت مفاخر فرهنگی ایران اسلامی از جمله مهمترین وظایف و تکالیف دستگاههای فرهنگی جمهوری اسلامی است. این نکوداشتها زمانی قدرت تاثیرگذاری بیشتری مییابد که سعی شود مخاطب اصلی این نوع مراسم نسل جوان کشور باشد.
تجلیل از مفاخر، توجه و اهمیت قائل شدن برای علم، ادب، فرهنگ و هنر کشور است و در این زمینه باید از افرادی که در این راه خدمت میکنند قدردانی کرد.
در پایان وظیفه خود میدانم از مردم شریف شهرستان دشتی به ویژه روستای کردوان علیا زادگاه فایز دشتی و تمامی دستاندرکاران این حرکت فرهنگی قدردانی کنم. از درگاه یگانه هستی بخش مسألت دارم که این همایش چونان شعر نظامی و فایز، بر دل و جان همگی بنشیند.