پخش زنده
امروز: -
محدودیت منابع فرکانس، شکاف عرضه و تقاضا بر بستر شبکه همراه و دهها علت دیگر موجب شده است توسعه ارتباطات ثابت که در برنامه دولت سیزدهم است به ضرورتی ملی تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، به جز الزام قانونی شورای عالی فضای مجازی برای فراهمکردن فرصت دسترسی حدود ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی به ارتباطات پرسرعت با حداقل سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه در پایان سال ۱۴۰۳، دلایل متعدد دیگری نیز وجود دارد که توسعه این بخش را نه به یک طرح دستگاهی بلکه به ضرورتی ملی تبدیل کرده است.
محدودیت منابع فرکانس
فرکانس، یک منبع محدود ملی است و محدودیت شبکه سیار را با موانع و محدودیتهایی روبرو میکند.
با توجه به نیاز روزافزون مردم به پهنای باند، شبکه سیار نمیتواند پاسخگوی نیازهای آینده کشور باشد مگر با انجام سرمایهگذاریهای کلان که در مجموع برای اقتصاد بخش ارتباطی مطلوب نیست و هزینه آن باید با افزایش بسیار زیاد قیمت خدمات مصرفی در بستر شبکههای همراه تأمین شود.
در نتیجه کاهش فشار در شبکه سیار به معنای آزادسازی بخشی از فرکانس یا تخصیص آن به خدمات با ارزش افزوده بیشتر است.
شکاف عرضه و تقاضا بر بستر شبکه همراه
بخشی از ظرفیت شبکه همراه کشور به طور عرفی باید همواره آزاد باشد و افزایش بار بیشتر بر شبکه در مجموع مخاطره آفرین است.
در چند سال اخیر این ظرفیت بارها به مرز بحرانی رسیده است.
بخشی از این دغدغه حاصل افزایش مستمر و تقاضا بهویژه در بخش پهنباند سیار و محدودیتهای توسعه اپراتور همراه بوده است از جمله افزایش نرخ ارز، تحریمها و چالش هماهنگیهای بین بخشی و نظایر آن.
راه کاهش فشار بر شبکه همراه، توسعه شبکه ارتباطات ثابت پرسرعت است.
ارتباطات ثابت کیفیت پایدارتری دارد
ارتباطات ثابت میتواند کیفیت و پایداری مطلوبتری در تأمین پهنای باند را تأمین کند، ضمن آنکه در سبد هزینههای خانوار نیز در مقایسه با بخش سیار سهم کمتری خواهد داشت علاوه بر آن در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه دولت حضور فعالی در توسعه شبکه پهنباند ثابت دارد.
هم اکنون و با توجه به وضع اقتصادی و سیاسی کشور و حجم سرمایهگذاری موردنیاز از یک سو و هماهنگیهای میان بخشی از دیگر سو، حضور و همراهی حاکمیت در توسعه این بخش، ضروری به نظر میرسد.
نسل پنجم شبکه همراه و اینترنت اشیا
شبکه سیار کشور در حال ورود به فناوریهای نسل پنجم و اینترنت اشیاء (IOT) است و قدمهایی هم در این باره برداشته شده است.
این فناوریها، پنجره تازهای پیشروی مردم خواهد گشود و آنان را از خدمات متنوعی در حوزه سلامت، آموزش و کسبوکار بهرهمند میکند درحالیکه تفکر حاکم بر بخش ارتباطات سیار، تأمین باند اینترنت و غفلت از تنوع خدمات است که منجر به عقبماندگی زیستبوم اقتصاد دیجیتال خواهد شد.
قابلیتهای پهنباند پرسرعت در بازی، تفریح و سرگرمی
یکی از مهمترین گروههای ناراضی از کیفیت خدمات ارتباطی گیمرها و علاقهمندان به بازیهای برخط است که هر میلیثانیه تأخیر یا نبود پیوستگی ارتباط میتواند موجب اختلال در فعالیت آنها شود.
ضرورت رقابتپذیری در بخش ثابت
با توجه به انحصار قابلتوجه شرکت مخابرات ایران در خدمات ثابت و همکاری نکردن آن با سایر بازیگران بخش، مداخله دولت میتواند بهعنوان قوه محرکی برای تغییر رفتار این شرکت محسوب شود.
دولت سیزدهم بر همین اساس باور دارد که باید با وجود همه فراز و نشیبها، ظرف سه سال و نیم آینده، توسعه ارتباطات ثابت را در برنامه کاری خود قرار دهد تا از این طریق بتواند بخش مهمی از عقبماندگیهای تاریخی را جبران کند و پنجرهای تازه پیشروی ارائهدهندگان خدمات ارتباطی و مردم بگشاید؛ راهی که بیش از سرمایههای مادی به همدلی، همافزایی و باور جمعی نیاز دارد.
گردآوری : مهدی نقوی، خبرگزاری صداوسیما