شورای عالی استانها باید از گفتمان درمانی خارج شود
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه نگاه متفاوتی به شوراها داریم، گفت: شورای عالی استانها برای اعمال وظایف قانونی ه دارد باید از عرصه تشریفات و گفتمان درمانی خارج و به عرصه تعاملات موثر و مفید وارد شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای پرویز سروری امروز در پایان سومین جلسه شورای عالی استانها در جمع خبرنگاران افزود: با این هدف دیشب میزبان آقای وحیدی وزیر کشور بودیم که بیشترین ارتباطات را با جامعه شورایی کشور دارد و اطمینان داریم این جلسه تاثیر زیادی در متحول کردن جامعه شورایی از منظر نمایندگان شوراها و همچنین مسئولان دولتی خواهد داشت.
وی گفت: در جلسه دیشب به این جمع بندی رسیدیم که کارگروه مشترکی شکل بگیرد و تلاش کنیم با نگاه موثر روند تحولی شورای عالی استانها به پیش برود.
رئیس شورای عالی استانها اضافه کرد: همچنین به این نتیجه رسیدیم برای اینکه سطح زندگی در روستاها افزایش یابد و از مهاجرت به شهرها جلوگیری شود و حتی مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها شکل بگیرد، باید ظرفیتهای روستاها را شناسایی و نحوه تقویت آنها را بررسی کنیم.
آقای سروری اضافه کرد: در این زمینه قصد داریم روستاهای برتر تشویق شوند، تسهیلات دریافت کنند و این روند تقریبا جز به دست جامعه شورایی امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه جامعه شورایی باید در عرصههای تصمیم سازی و تصمیم گیری نقش آفرین باشد، گفت: یکی از اعضای شورای عالی استانها هم در جلسه امروز از وجود تبعیض در استانش سخن گفت، اما سوال این است چگونه میتوان این تبعیض را برطرف کرد؟
آقای سروری در پاسخ به این سوال افزود: در قانون اساسی آمده است که شورای عالی استانها و جامعه شورایی کشور برای رفع تبعیض تشکیل شده اند، ما میخواهیم تبعیضها را برطرف کنیم، اما اگر در عرصههای تصمیم سازی قرار نداشته باشیم که در عمل نیستیم، بیان آن هم یک شعار و یک گفتار صرف است و در عمل قابلیت عملیاتی شدن ندارد.
رئیس شورای عالی استانها تصریح کرد: به نظر میرسد جلسه با وزیر کشور باعث شده است، یک مرحله به تعامل سازنده و هم افزایی گسترده بین وزارت کشور به نمایندگی از دولت و شورای عالی استانها به نمایندگی از جامعه ۱۲۶ هزار نفری شورایی کشور برسیم تا دوطرف بتوانند اهداف مورد نظر شان را جامه عمل بپوشانند. قطعا در هفته آینده نخستین جلسه کارگروه شورای عالی استانها تشکیل خواهد شد و تلاش میشود بانک اطلاعاتی روستاها تهیه، ظرفیتها شناسایی و شاخصهای مورد نیاز مشخص شود تا اهداف مورد نظر درباره پیشگیری از مهاجرت از روستاها محقق گردد.
وی در ادامه با اشاره به عقب ماندگیها در حوزه مدیریتی شورای عالی استانها گفت: متاسفانه این مجموعه دیر وارد عرصه مدیریت کشور شده است و به گونهای مدیریت کشور هم بسته شده بود از طرفی آن چه که قانون برای شوراها ترسیم کرده تاکنون در جایگاه قانونی اش قرار نگرفته است، اما پیامهای بسیار خوبی از دولت، مجلس و قوه قضائیه به شورای عالی استانها میرسد که نشان میدهد این دوره تمایل جدی وجود دارد که بتوانیم زمینههای حضور در عرصههای تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور را به وجود بیاوریم.