پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با انتقاد از اینکه صادرات دارو، دغدغه مسئولان ذیربط نیست، گفت: حتماً باید این موضوع مطالبه سازمانهای نظارتی باشد.
آقای محمد عبده زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه باتوجه به اینکه توان تولید دارو در شرکتهای داروسازی ایران بیش از نیاز کشور است، چرا به امر صادرات دارو توجهی نشده است؟ افزود: دغدغه صادرات در حوزه دارو فقط دغدغه بنگاه هاست و سازمان توسعه تجارت و وزارتخانههای «صنعت، معدن تجارت» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» بیش از اینکه دغدغه صادرات داشته باشند دغدغه تأمین دارو را دارند.
وی گفت: بهخاطر صادرات انجام ندادن هیچ مسئولی مؤاخذه نمیشود، اما بهمحض اینکه یکقلم دارو کم شود، همه باید جواب دهند.
عبده زاده افزود: اکنون ارزآوری و ایجاد تراز تجاری مثبت و صادرات باید مطالبه سازمانهای نظارتی شود و مسئولان در وزارتخانههایی که مرتبط با امر صادرات هستند، باید بر اساس برنامه عملیاتی کوتاهمدت و میانمدت برای رسیدن به تراز تجاری مثبت برنامه داشته باشند.
رئیس اتحادیه صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه تجهیزات و دستگاههای شرکتهای داروسازی چقدر بهروز شده است؟ گفت: صنعت داروسازی ما در سالهای گذشته رشد بسیار خوبی در زمینه تولید داروهای جدید و همچنین توسعه خطوطشان داشتهاند، اما به دلیل ملاحظات دولت و مجلس، قیمتگذاری دارو بر اساس ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی انجام میشود، اما بهای تمام شده دارو و هزینههای آن، ماشینآلات خطوط داروسازی و تجهیزات آزمایشگاهی بر اساس نرخ ارز آزاد و نیمایی است.
وی افزود: صنعت داروسازی که در شرایط تحریم و شیوع بیماری کرونا خادم کشور بوده و در این ایام هر دارویی که کشور نیاز داشت تولید کرده است، توان تجهیز ماشینآلات خودش را بر اساس ارز آزاد و نیمایی ندارد.
عبده زاده گفت: دولت و مجلس باید برای بازسازی و نوسازی خطوط داروسازی کشور کمک کند و ما نمیگوییم برای تأمین ماشینآلات ارز ترجیحی بدهد، بلکه معتقدیم تسهیلاتی بلندمدت با بهره پایین در اختیار قرار دهد تا صنعت بتواند، ماشینآلات مستهلک را جایگزین کند.
رئیس اتحادیه صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: متأسفانه در چند سال گذشته نرخ استهلاک در صنایع داروسازی از نرخ سرمایهگذاری پیشی گرفته و این زنگ خطری برای صنعت داروسازی است، چرا که توان بازسازی با این درآمدها را ندارد و باید وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن تجارت» و همچنین دولت و مجلس به کمک صنعت داروسازی بیایند.