نیمی از آب شیرین کنهای کشور در استان هرمزگان است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان گفت: هزینه تولید آب از طریق آب شیرین کنهای RO به طور متوسط در استان هرمزگان بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان برای هر متر مکعب است، اما قیمتهای تکلیفی که شورای اقتصاد برای مردم مصوب کرده، هزار تومان برای هر متر مکعب در استان هرمزگان است که مابه التفاوت این دو عدد در قالب یارانه به مردم پرداخت میشود.
امین قصمی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت هم اکنون ۸۵ سایت شیرین سازی آب در کل کشور در مدار بهره برداری است که با ظرفیت حدود ۵۷۰ هزار متر مکعب در شبانه روز مشغول کار است.
وی افزود: از این ۸۵ سایت ۴۰ سایت در استان هرمزگان است که حدود ۵۰ درصد از ظرفیت آب شیرین کنهای کشور را شامل میشود.
قصمی اضافه کرد: ظرفیت این ۴۰ سایت ۲۳۲ هزار متر مکعب در شبانه روز است. ۱۱ پروژه در حال ساخت هم در استان هرمزگان وچود دارد که در ۷ ماه آینده وارد مدار بهره برداری میشود و ظرفیت را به ۲۸۰ هزار متر مکعب در شبانه روز میرساند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان اضافه کرد ایران در مقایسه با جهان و حتی حوزه خلیج فارس در شیرین سازی آب دریا عقبتر است و کشورهای خلیج فارس سهم بالایی از این بخش دارند.
قصمی ضمن اشاره به در نظر گرفته شدن همه ملاحظات زیست محیطی در زمان احداث این طرحها و اخذ مجوزها، افزود: پساب این سایتها در عمق مشخص وارد دریا میشود و همه استانداردهای زیست محیطی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به وارداتی بودن ۴۰ درصد تجهیزات از جمله پمپهای فشار قوی و فیلترهای متعلق به آب شیرین کنهایی که با تکنولوژی RO هستند افزود: مابقی تجهیزات ساخت داخل است. در شرایط فعلی با وجود تحریمهای ظالمانه کشورهای صاحب تکنولوژی قیمت تمام شده را افزیش میدهند، اما در آیندهای نه چندان دور با همت شرکتهای دانش بنیان مشکلات این بخش حل خواهد شد.
قصمی درپایان خاطر نشان کرد این روند نشان میدهد یک راهبرد اساسی در استان هرمزگان استفاده از مزیت نسبی شیرین سازی آب دریا برای تامین پایدار نیاز آب شرب است. وی افزود: باید قدر آبی که با این ساز و کار سخت و قیمت بالا به دست مردم میرسد را دانست و تاکید کرد، این موضوع اهمیت مدیریت مصرف را دو چندان میکند.