پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تزریق دُز چهارم واکسن کرونا در گروه سنی بالای ۱۸ سال و برای بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی به فاصله حداقل ۴ ماه بعد از دُز سوم، تصویب و توصیه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر کمال حیدری افزود: واکسن قابل تزریق در این گروه سنی، به عنوان دُز سوم، واکسنهای پاستو کووک و سینوفارم است. ملاک تشخیص ضعف سیستم ایمنی، برگهای است که پزشک متخصص آن را ارائه میدهد و اظهار نظر شخصی و شفاهی افراد پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: همچنین تعاریف ضعف سیستم ایمنی بر اساس سند کشوری گسترش واکسیناسیون کرونا شامل نقایص اولیه سیستم ایمنی، بیماریهای خاص مانند سرطان تحت درمان با شیمی درمانی و پرتودرمانی، بیماران پیوند عضو شده، بیماران دریافت کننده داروهای سرکوب کننده یا تضعیف کننده سیستم ایمنی، افراد اچ آی وی مثبت، بیماران تحت درمان با دیالیز و ... است.
معاون وزیر بهداشت گفت: با توجه به سؤالات و درخواست معاونتهای بهداشت تعدادی از دانشگاهها در خصوص امکان تزریق دُز پنجم واکسن کرونا در متقاضیان سفر بینالمللی که پیشتر سه نوبت از واکسنهای موجود در کشور را دریافت کردهاند و به علت الزامات سفر باید یک یا دو نوبت واکسن دیگر دریافت کنند، تصمیماتی در جلسه اخیر کمیته ملی واکسن کووید۱۹ اتخاذ شد.
دکتر حیدری افزود: بر اساس مصوبه این کمیته، این گروه از هموطنان با اخذ رضایت کتبی و آگاهانه و ارائه مدارک سفر میتوانند واکسن دُز چهارم و پنجم را از واکسنهای مورد تأیید کشور مقصد دریافت کنند. در این شرایط فاصله دُز سوم و چهارم حداقل یک ماه و فاصله توصیه شده بین دُز چهارم و پنجم ترجیحاً ۳ ماه است که در صورت اضطرار سفر میتواند به حداقل یک ماه کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: همچنین در جلسه اخیر این کمیته تزریق دُز چهارم واکسن کرونا در گروه سنی بالای ۱۸ سال و برای بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی به فاصله حداقل ۴ ماه بعد از دُز سوم، تصویب و توصیه شد. واکسن توصیه شده برای تزریق به این افراد به عنوان دُز چهارم، واکسنهای با پلتفرم پروتئین نوترکیب است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: این مصوبات، امروز ۱۸ اسفند برای اجرا به معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است.