پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان : همه کارهای انجامشده در کانونهای گرد و غبار کمتر از ۳۵ درصد کارهایی است که باید انجام میشدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان ، مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با تاکید بر لزوم کنترل کانونهای هفتگانه گرد و غبار استان گفت: مسائل و مشکلات زیست محیطی خوزستان و مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی بسیار گستردهتر از حوزه و حریم شهرها است. طبق مطالعات انجامشده عرصههای منابع طبیعی خوزستان بالغ بر ۵ میلیون هکتار است که از این رقم، حدود یک میلیون و ۲۴۵ هزار هکتار عرصههای بیابانی هستند و حدود ۳۴۵ هزار هکتار از این عرصههای بیابانی، کانونهای تولیدکننده گرد و غبار هستند.
محمدتقی سجادی افزود: دو کانون از کانونهای هفتگانه گرد و غبار، در پیرامون شهر اهواز قرار دارند که گرد و غبار ناشی از این کانونها اهواز را تحت تأثیر قرار میدهد.
سجادی گفت: در سالهای گذشته اقدامات خوبی به ویژه در کانونهای شرق و جنوبشرق اهواز انجام شده و در این کانونها بالغ بر ۲۵ هزار هکتار معادل ۴ میلیون اصله نهال کشت شده است. در حدود ۳۰ هزار هکتار نیز کارهای مدیریت روانآب و در ۱۸۰ هزار هکتار برنامههای قرق و احیای پوشش طبیعی عرصههای تولیدکننده گرد و غبار و عمدتاً در پیرامون اهواز انجام شده است، اما همه کارهای انجامشده در کانونهای گرد و غبار کمتر از ۳۵ درصد کارهایی است که باید انجام میشدند.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: باید با توجه بیشتر این حرکت بالنده سرعت پیدا کند و بخشهای باقیمانده از عرصههایی که شهر اهواز و دیگر شهرهای استان را تحت تأثیر قرار میدهد، کامل و ساماندهی شوند.
وی بیان کرد: در جلسهای که دو شب پیش با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور در استانداری خوزستان تشکیل شد، قول مساعدی در خصوص تأمین منابع مورد نیاز برای تکمیل پروژههای توسعه درختکاری و فضای سبز در کانونهای تولیدکننده گرد و غبار داده شد که امیدواریم با تأمین این منابع و تثبیت ظرفیتهای آبی برای کامل شدن اقدامات و پروژههای لازم به منظور جلوگیری از ایجاد گرد و غبار یا کنترل گرد و غبار در کانونهای داخلی، انجام شود.
بیشتر بخوانید: زراعت چوب در ۲ هزار هکتار زمین خوزستان
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: بخش قابل توجهی از گرد و غبارهایی که اهواز و دیگر شهرهای بزرگ خوزستان را تحت تأثیر قرار میدهد، منشأ خارجی دارند. البته تدبیری در این خصوص انجام و بحث فعال شدن دبیرخانه دائمی کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار برای پیگیری رئوس اقدامات مورد نیاز در کشورهای مجاور که گرد و غبار تولیدشده در عرصههای بیابانی آنها خوزستان را تحت تأثیر قرار میدهد، انجام شده است تا این کانونها مدیریت و کنترل شوند. امیدواریم در سال آینده اقدامات خوبی در این حوزه انجام شود.