اجرایی شدن طرحهای جدید خطوط لوله انتقال سوخت
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از اجرای طرحهای جدید ساخت خطوط لوله انتقال سوخت در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت خبرداد.
فرهاد احمدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما از اجرایی شدن طرحهای جدید خطوط لوله در این شرکت خبر داد و گفت: خط لوله سوخت تابش (رفسنجان – بیرجند – مشهد) به طول ۹۵۰ کیلومتر با سرمایه ۳۷۲ میلیون یورو با تأمین مالی بانک ملت، خط لوله انتقال فرآورده پارس و تأسیسات جانبی آن به طول ۴۰۰ کیلومتر با سرمایهگذاری ۱۰۶ میلیون یورو با تأمین مالی بانک تجارت از جمله مهمترین طرحهای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که عملیات طراحی و اجرایی آن از ابتدای سال آینده آغاز میشود.
وی افزود: خط لوله انتقال سوخت رفسنجان – یزد و تأسیسات مربوط به آن، با سرمایهگذاری ۲۲ میلیون یورو و یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به طول ۲۲۰ کیلومتر از دیگر پروژههای مهم و جدید صنعت پالایش کشور در حوزه خطوط لوله است که در سال ۱۴۰۱ عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اضافه کرد: ۱۰۷ هزار تن تختال موردنیاز پروژههای احداث خطوط لوله این شرکت است که تاکنون ۶۳ هزار تن آن تأمین شده و ۵۴ هزار تن موردنیاز دیگر تا اردیبهشت ماه سال آینده تأمین میشود.
احمدی طرح احداث تلمبهخانه آبادان – ماهشهر و توسعه اسکله ۵ هزار تنی قشم را از دیگر پروژههای جدید شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اعلام کرد و گفت: با رویکردهای جدید دولت سیزدهم، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزون بر تکمیل پروژههای قدیمی خود، سرعت اجرای پروژههای جدید را با اعتماد به متخصصان و مهندسان داخلی افزایش خواهد داد.
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران همچنین در تشریح آخرین وضع پروژههای در حال اجرای این شرکت ادامه داد: ۹ پروژه پالایشی در این شرکت در حال اجراست که تا ۶ ماه آینده نهایی خواهد شد.
وی طرح احداث واحد تصفیه هیدروژنی پالایشگاه اصفهان را از مهمترین پروژههای در حال اجرای این شرکت دانست و گفت: این پروژه در طول ۵، ۶ ماه گذشته بیش از ۱۰ درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی میشود تا نیمه نخست سال آینده به بهرهبرداری کامل برسد.
احمدی همچنین درباره وضع پیشرفت طرح توسعه پالایشگاه آبادان گفت: طرح توسعه پالایشگاه آبادان نیز بهعنوان یکی دیگر از پروژههای ملی در حال اجرای این شرکت هماکنون ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشبینی میکنیم این طرح نیز تا پایان نیمه نخست سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده تبریز- ارومیه به طول ۲۴۰ کیلومتر، طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام سبزآب _ ری و طرح احداث خط لوله نایین – کاشان – ری را از دیگر پروژههای در حال اجرای این شرکت اعلام کرد و افزود: طرح ساخت خط لوله نایین- کاشان- ری تا خرداد سال آینده و باقی خطوط تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسند.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران همچنین به اجرای طرح احداث خط لوله بندرعباس – سیرجان -رفسنجان به طول ۴۰۰ کیلومتر بهعنوان یکی از خطوط لوله راهبردی کشور بهمنظور انتقال فرآوردههای نفتی تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیجفارس به مرکز و شمال کشور در این شرکت اشاره کرد و گفت: این پروژه مهم ملی به چهار گستره تقسیم شده است که زیر پروژه برقرسانی آن تا پایان خردادماه سال آینده و در صورت تأمین تجهیزات از سوی سازندگان خارجی، تا پایان سال آینده به بهرهبرداری کامل میرسد.
وی با تاکید بر حمایت حداکثری از سازندگان تجهیزات صنعت نفت، ادامه داد: در چهار ماه گذشته سازندگان داخلی در هفت طرح در حال اجرای این شرکت فعال شدهاند و تجهیزات موردنیاز طرحهای جدید خطوط لوله این شرکت نیز از طریق تولیدکنندگان و سازندگان داخلی تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران همچنین از مذاکره با سازندگان خارجی برای مشارکت در پروژههای پالایشی صنعت نفت ایران در ماههای اخیر خبر داد.