فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه:
پرتاب ماهوارههای دولتی و بخش خصوصی در سالهای آینده
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه ماهواره نور ۲ میتواند پدیدههای مختلف را از ارتفاع بالا رصد و اطلاعات آنها را ارسال کند، گفت: در سالهای آتی ماهوارههای دولتی و بخش خصوصی هم به فضا پرتاب خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو در خصوص قرار گرفتن ماهواره ایرانی نور ۲ در مدار زمین با سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
سردار علی جعفرآبادی؛ فضا را عرصه بسیار راهبردی توصیف کرد و گفت: دامنه عمل در فضا در مقیاس جهانی است و هر کسی که در فضا حضور داشته باشد به همه نقاط کره زمین دسترسی دارد که این دسترسی میتواند ارتباطی، اطلاعاتی، موقعیت یابی و ناوبری، هواشناسی و دهها حوزه دیگر باشد و در سطح منطقهای و جهانی پوشش داده شود.
وی داشتن برنامه فضایی موفق را نشان دهنده عیار یک کشور در حوزه علم و فناوری دانست و اظهار کرد: حوزه فضایی میتواند پیشران علم و فناوری در کشور باشد و عایدات فناوری فضایی به همه بخشها سرریز شود و به عنوان مثال محفظه احتراق یک موتور پرتابگر در دمای سه هزار درجه که همراه با فشار ۱۰۰ اتمسفر کار میکند، میتواند در بخشهای مختلف صنعت، نیروگاه و پالایشگاه استفاده شود.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو درباره پرتاب ماهواره نور ۲ به فضا که روز سه شنبه انجام شد، بیان کرد: ماهواره نور ۲ دومین تلاش سپاه بعد از پرتاپ ماهواره نور ۱ در ۲۲ ماه قبل بود و پس از نور ۱، یکسری بهینه سازی و اصلاحات روی ماهواره انجام شد و در نهایت ماهواره چند منظوره نور ۲ در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.
وی از دید جامع و وسیع ماهواره نور ۲ گفت و اعلام کرد: ماهواره نور ۲ میتواند پدیدههای مختلف را از آن ارتفاع بالا در مقیاسهای بزرگ رصد کند و اطلاعات آنها را روی زمین ارسال کند و به عنوان مثال در حوادث طبیعی میتوان میزان آبگرفتگی در سیل آبهای وسیع را اندازه گیری کرد.
سردار جعفرآبادی در خصوص عملکرد ماهواره نور ۲ در حوزه صیانتی و دفاعی نیز گفت: پدیدهها و اهدافی را میتوان به وسیله این ماهواره شناسایی و کشف کرد و در حقیقت با کمک این ماهواره همواره هوشیاری لازم برای رصد را داریم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به فاصله ۲۲ ماه پرتاپ ماهواره نور ۱ و نور ۲ اظهار کرد: این فاصله از آن جهت لازم بود که موتورهای فضایی بهینه سازی شوند، به بلوغ برسند و کارهایشان به اطمینان لازم دست پیدا کند و پس از این، زمان بندی برای پرتاب ماهوارههای بعدی را کمتر خواهیم کرد.
وی افزود: این راه قطعا ادامه پیدا خواهد و انواع مختلفی از ماهوارهها را به مدار زمین پرتاب خواهیم کرد. البته در این مسیر تنها نخواهیم بود و در دولت جدید در سالهای آتی ماهوارههای دولتی و حتی بخش خصوصی نیز توسط وزارت دفاع و سپاه به فضا پرتاب خواهد شد.