پخش زنده
امروز: -
آیین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، هفته آخر اسفند در اردبیل برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل از برگزاری آیین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با حضور مسئولان کشوری در این استان خبر داد.
عبدالله بحرالعلومی گفت: هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در اردبیل با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری از ۲۱ تا ۲۸ اسفندماه در مجتمع فرهنگی و هنری فدک اردبیل برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل میگوید: در آیین بزرگداشت این شاعر نامدار، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، مهدی رمضانی دبیر نهاد کتابخانههای عمومی کشور و مسئولان استان اردبیل حضور خواهند داشت.
به گفته او، همزمان با برگزاری بزرگداشت نظامی گنجوی، نمایشگاه آثار نخستین هنرواره ملی خوشنویسی «ایران دل» نیز در مجتمع فرهنگی و هنری فدک اردبیل برپا خواهد شد.
بحرالعلومی میگوید: نظامی گنجوی شاعر و داستان سرای ایرانی در قرن ششم هجری (دوازدهم میلادی) به عنوان پیشوای داستانسرایی در ادب فارسی شناخته شده و در زمره شاعران توانای شعر فارسی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: نظامی گنجوی نهتنها دارای روش و سبکی جداگانه بوده بلکه تاثیر شیوهاش بر شعر فارسی نیز در شاعران پس از او پیداست.
گفتنی است جمال الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد، متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی (زاده ی ۵۳۵ هـ. ق در گنجه – در گذشت ۶۰۷–۶۱۲ هـ. ق) شاعر و داستان سرای ایرانی و پارسیگوی حوزه ی تمدن ایرانی در قرن ششم هجری (دوازدهم میلادی) ، که به عنوان پیشوای داستانسرایی در ادب فارسی شناخته شده است. آرامگاه حکیم نظامی، در حاشیه غربی شهر گنجه قرار دارد. نظامی در زمره ی گویندگان توانای شعر فارسی است، که نهتنها دارای روش و سبکی جداگانه است، بلکه تأثیر شیوه ی او بر شعر فارسی نیز در شاعرانِ پس از او آشکارا پیداست. نظامی از دانشهای رایج روزگار خویش (علوم ادبی، نجوم، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب) آگاهی وسیع داشته و این خصوصیت از شعر او به روشنی دانسته میشود. شعر نظامی به زبانهای گوناگون درآمده است، برای نمونه خمسه به همّت رستم علیاف به زبان روسی ترجمه و منتشر شده است. روز ۲۱ اسفند در تقویم رسمی ایران روز بزرگداشت نظامی گنجهای است. نظامی را بی شک باید در شماراستادان مسلم زبان و شعر فارسی دانست. اگرچه داستان سرایی در زبان فارسی به وسیله نظامی شروع نشده است، لیکن تنها شاعری که تا پایان قرن ششم هجری توانست شعر تمثیلی را در زبان فارسی به حد اعلای تکامل برساند، نظامی است.