پخش زنده
امروز: -
هوشمندسازی صنعت حمل و نقل به ایجاد فرصتهای جدید و تسهیل مسیر ورود ایدههای فناورانه و نوآورانه به این حوزه کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهرهگیری از فناوریهای نوین و به روز همانند فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT)، الکترونیک، مخابرات، نرمافزار و ... برای افزایش بهرهوری و کارایی صنعت حمل و نقل را هوشمندسازی حملونقل میدانند. ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز این هدف را با حمایت و تقویت کسبوکارهای این حوزه، دنبال میکند و این هدف را نیز با تعریف ۸ هدف کلان ملی انجام میدهد. «افزایش بهرهوری»، «کاهش تلفات»، «افزایش ایمنی»، «افزایش امنیت»، «کاهش آلودگی هوا»، «کاهش ترافیک»، «کاهش مصرف سوخت» و «توسعه کسب و کارهای ارائه دهنده خدمات نوین» اهدافی است که با همکاری نهادهای ذیربط و شرکتهای دانشبنیان و خلاق تعریف و تدوین شده تا به اجرا درآید.
سامانههای حمل و نقل هوشمندی که در دنیا مورد استفاده قرار میگیرند شامل «سامانههای مرتبط با پارکینگ و پارک حاشیهای هوشمند»، «حمل و نقل عمومی»، «برنامه ریزی سفر»، «حمل و نقل اشتراکی»، «تابلوهای پیام متغیر»، «پرداخت هوشمند»، «مدیریت ترافیک و آلودگی هوا» و «دوربینهای پلاک خوان» میشود.
این سامانهها با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت شرکتهای دانشبنیان خلاق در داخل کشور در حال توسعه یافتن و تولید بومی هستند.