ابلاغ شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان به دانشگاههای علوم پزشکی
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی دستورالعملی شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال ۱۴۰۰ را به معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ متن ابلاغیه دکتر کمال حیدری به این شرح است:
با سلام و احترام
با عنایت به این که در آستانه ماه مبارک شعبان و برگزاری مراسم ولادت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) در نیمه شعبان و مراسم غبار روبی مساجد در دهه آخر این ماه میباشیم، به پیوست «شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال ۱۴۰۰» که در راستای مدیریت مطلوب پیک ششم شیوع بیماری کرونا سوش امیکرون تدوین شده جهت استحضار ارسال میگردد. با توجه به این که کنترل عوامل محیطی محلهای برگزاری مراسم مذکور از جمله پروتکلهای بهداشتی، واکسیناسیون، آب مصرفی، مواد غذایی و بهداشت محیط محل از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد، خواهشمند است دستور فرمایید برنامه ریزی لازم به منظور کنترل عوامل محیطی مؤثر بر سلامت جامعه و نظارت بر برگزاری مراسم بر اساس شیوه نامه بهداشتی پیوست با همکاری ادارات تبلیغات اسلامی و سازمانهای ذیربط در دستورکار مدیریت/ گروه سلامت محیط و کار آن دانشگاه/دانشکده قرار گیرد. از این رو اولویتهای اجرایی برنامه به شرح زیر تاکید میگردند. شایان ذکر است برنامه ریزی جهت عملیاتی نمودن برنامه، تحت مسئولیت و نظارت آن معاونت و مراکز بهداشت تابعه مورد انتظار میباشد.
۱- انجام هماهنگیهای درون بخشی و برون بخشی به ویژه با سازمان تبلیغات اسلامی امور مساجد و هیئتهای امنای مساجد و اماکن متبرکه محل برگزاری مراسم مذکور
۲- انجام هماهنگی با ادارات کل اوقاف و خیریه و امور مساجد و ائمه محترم جمعه و جماعات و هیئتهای محترم مساجد جهت حضور فعال در دهه غبار روبی مساجد
۳- توصیه به برگزاری مراسم در فضای باز به ویژه در شهرهای قرمز و نارنجی، در صورت برگزاری مراسم در فضای بسته ظرفیت ۲۰ درصد رعایت شود و تهویه مطلوب هم برخوردار باشند.
۴- توصیه به عدم حضور افراد واکسن نزده و افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای در مراسم
۵- استفاده ماسک و رعایت فاصله در مراسم و عدم تجمع بدون رعایت فاصله
۶- هماهنگی با دستگاههای مرتبط در خصوص تعیین محلهای استقرار ایستگاههای صلواتی و موکبها و مشخص شدن محلهای برگزاری مراسم و همچنین محلهای پخت غذای مراسم قبل از برگزاری مراسم
۷- توجه ویژه به ثبت فعالیتهای اجرایی برنامه
۸- نظارت مستمر بر اجرای برنامه در سطح شهرستانهای تابعه توسط کارشناسان آن معاونت با اولویت کنترل پروتکلهای بهداشتی در راستای طرح هوشمند مدیریت بیماری کووید ۱۹،
۹- کنترل مستمر و در صورت نیاز به ویژه در شهرهای قم، مشهد و شیراز استقرار کارشناس بهداشت محیط در مراکز طبخ ویژه مراسم
۱۰- توجه و نظارت بهداشتی ویژه بر موکبها و ایستگاههای صلواتی
۱۱- عدم توزیع نوشیدنی و شربت به صورت فلهای و توصیه به توزیع مواد غذایی و آبمیوه بسته بندی شده
۱۲- توجه به بهداشت فردی دست اندرکاران تهیه مواد غذایی (خوراکی و آشامیدنی) در این مراسم
۱۳- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف در بسته بندی غذا از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا" ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی و یا آلومینیومی برای غذاهای گرم استفاده شود.
۱۴- کنترل و نظارت بر آب مصرفی (کلر سنجی، نمونه برداری میکروبی در صورت نیاز)
۱۵- کنترل نور، تهویه و نظافت عمومی محل برگزاری مراسم
۱۶- توجه ویژه به توزیع غذا (غذای گرم آماده مصرف، نان، شیرینی و انواع مواد غذایی بسته بندی شده) و نوشیدنی (شربت، شیر) توسط افراد متفرقه بدون مشخص بودن محل تهیه با همکاری دستگاههای مرتبط از جمله مراجع قضایی، نیروی انتظامی و در مناطق شهری با شهرداریها
امید است بتوانیم با مدیریت مطلوب برگزاری مراسم و نظارت بر اجرای مفاد شیوه نامه بهداشتی بتوانیم گام مؤثری در جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی به عنوان یکی از وظایف اصلی نظام سلامت برداریم تا هموطنان عزیز بتوانند از این مراسم مبارک معنوی بهرهمند گردند.
در ضمن ارسال گزارش جامعی از اقدامات انجام شده به خصوص توسط دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، مشهد و شیراز به این معاونت مورد انتظار است.