پخش زنده
امروز: -
دادستان مرکز استان از ابلاغ دستورالعمل ممنوعیت برداشت قارچ (دنبلان کوهی) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گلستان، نشست مشترک قضایی و اداره منابع منابع طبیعی استان به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان و رئیس کل دادگستری استان برگزار شد .
رئیس کل دادگستری گلستان در این نشست گفت: دادگستری استان نظرات کارشناسی صادر شده در کمیسیون های منابع طبیعی را با دقت بیشتر بررسی و بازبینی می کند .
حیدر آسیابی افزود: بررسی نظرات کارشناسی صادر شده در همه کمیسیون هایی که درباره سرنوشت منابع طبیعی تصمیم گیری می شود را آغاز کرده ایم و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
آسیابی افزود: این نظارت ها با هدف پیشگیری از تخلفات احتمالی و سهل انگاری هایی است که سبب تشخیص اراضی ملی به عنوان مستثنیات می شود.
وی ادامه داد: برخی اختلاف نظرها در تفسیر از قانون سبب می شود متخلفان تطهیر شوند و عرصه های ملی با استفاده از نظرات کارشناسی به نام اشخاص سند زده شود که این موضوع با قانون ملی شدن جنگل ها منافات دارد.
رئیس کل دادگستری گلستان با تاکید بر این که عزم دادگستری بر برخورد با زمین خواری و حفاظت و صیانت از جنگل ها و مراتع ، جدی و قاطع است افزود: رسیدگی خارج از نوبت پرونده های کیفری و اختصاص شعب تخصصی برای پرونده های حقوقی از جمله تلاش های دادگستری برای حمایت از منابع طبیعی است.
حیدر آسیابی با اشاره به پیشتازی گلستان در حدنگاری و صدور سند برای اراضی ملی گفت: بیشتر اراضی ملی استان حدنگاری و سند دار شده است و پیگیر تکمیل کار حدنگاری ۷۶ درصد باقی مانده مساحت پارک ملی گلستان تا سال آینده هستیم.
رئیس کل دادگستری گلستان از مسئولان منابع طبیعی استان خواست: با استفاده از ظرفیتهای قانون، جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را بدون نیاز به حکم قضایی در همان شروع کار بگیرند و اجازه ندهند کار به تکمیل بنا برسد.
مدیر کل منابع طبیعی گلستان هم این جلسه با قدردانی از حمایت قاطعانه دستگاه قضایی در برخورد با متخلفان و دست اندازان به عرصههای ملی و منابع طبیعی گفت: برخی آرایی که سالها صادر شده بود، اما به علت نگرانیهایی که وجود داشت امکان اجرای آن را نداشتیم امسال به ویژه چند ماه اخیر با حمایت قاطع دادگستری استان، همکاران ما در اداره منابع طبیعی استان جسارت بیشتری برای اجرای این آرا و برخورد با متخلفان پیدا کردند.
عبدالرحیم لطفی افزود: حمایت و پشتوانه خوب دادگستری استان به همکاران ما برای انجام وظیفه حفظ عرصههای منابع طبیعی کمک میکند.
عبدالرحیم لطفی افزود: با حمایت دادگستری امسال ۵ مورد رای برای خلع ید اراضی مرتعی بالای ۱۰۰ هکتار در دادگاههای استان صادر و به منابع طبیعی بازگردانده شد و به تازگی کار احیای این اراضی خلع ید شده را نیز آغاز کرده ایم.
عبدالرحیم لطفی افزود: یک میلیون و ۲۹۱ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان سند دار شده است و کار تعیین تکلیف ۳۷ هزار هکتار دیگر از عرصهها هم که بین مردم و منابع طبیعی اختلاف وجود دارد در کمیسیسون رفع تداخلات در حال انجام است.
در نشست امروز از ۱۰ قاضی سرآمد استان در بازگرداندن عرصههای ملی و منابع طبیعی به بیت المال، قدردانی شد.
دادستان مرکز استان هم از ابلاغ دستورالعمل ممنوعیت برداشت قارچ (دنبلان کوهی) و برخورد شدید با متخلفان و بهره برداران این قارچ در استان خبر داد.
محمود اسپانلوگفت: برداشت قارچ ترافل به صورت جدی به جنگلها و مراتع صدمه میزند و در برخی موارد باعث آفات و بیماریها در جنگلها خواهد شد.
در ادامه این نشست، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برداشت این نوع قارچ را که ارزش بالایی نیز دارد، ممنوع کرده است و با متخلفان بر اساس قانون برخورد میشود.
عبدالرحیم لطفی افزود:ممنوع کردن برداشت قارچ ترافل به تنهایی نمیتواند از قاچاق آن و تخریب منابع طبیعی جلوگیری کند و به همین علت منابع طبیعی استان طرحی برای صدور مجوز به متقاضیان برداشت قانونی و آموزش بهره برداران و برداشت اصولی ترافل تهیه کرده و تولید نهالهای جنگلی با ریشههای دارای بذر قارچ ترافل را آغاز کرده است.
لطفی با اشاره به فصل برداشت قارچ دنبلان از اواسط اسفند تا اواخر شهریور افزود: قارچ ترافل یا دنبلان کوهی دارای خواص دارویی و تغذیهای زیادی است، گیاه دنبلان یکی از غنیترین گیاهان خوراکی در جهان است که قیمت بالایی نیز دارد.
وی گفت: برخی از حیوانات داخل جنگل مانند سنجابها و موش خرما از قارچ دنبلان تغذیه میکنند، شاید به همین علت هم باشد که قارچخوارها هنگام گشتن به دنبال قارچ دنبلان، سوراخهایی را که حیواناتی مانند سنجاب و موش خرما در پای درختان ایجاد میکنند، دنبال کرده و به آن دست مییابند.
لطفی افزود:این نوع قارچ فقط در پای درختان رشد میکند که با بیل زدن و برداشت آن ریشه درختان آسیب میبیند و در نهایت سبب خشک شدن درخت میشود.
وی گفت: قارچ ترافل بخشی از زنجیره غذایی جنگل به شمار میرود، به عبارتی، گذشته از تخریب خاک جنگل و خشکاندن درختان، برداشت غیراصولی این قارچ با چنگک و بیلچه که هماکنون سودجویان انجام میدهند، سبب میشود تا به مرور زمان نسل این قارچ زیرخاکی از بین برود.