پخش زنده
امروز: -
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران با بیان اینکه ۱۰۰ درصد فناوری ماهواره نور ۲، ایرانی است، گفت: جزو معدود کشورهایی هستیم که هم ماهواره میسازیم و هم پرتاب میکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار علی جعفرآبادی با حضور در استودیوی بخش خبری ۲۱ سیما درباره موفقیت و اهمیت پرتاب ماهواره نور ۲ افزود: این موفقیت بزرگ را خدمت فرمانده معظم کل قوا و ملت شریف ایران تبریک عرض میکنم که این افتخار غرور آفرین را که در بالاترین سطح علمی و فناوری بود شامل حال ما کردند.
او ادامه داد: این سوال مطرح میشود که آیا پرتاب ماهواره نور یک اتفاق نبوده و آیا تکرار پذیر و قابل اعتماد است و محصولات ما به حدی رسیده است که این کارها را انجام دهیم؟ خوشبختانه پاسخ همه این سوال ها، مثبت است.
سردار جعفرآبادی با بیان اینکه در در دوسال اخیر، بهینه سازیهایی که بر روی موتورهای فضایی و تجهیزات ماهواره انجام شده بود امروز به منصه ظهور رسید، اضافه کرد:ماموریت ماهواره نور ۲ مانند ماهواره نور ۱، شناسایی و سنجشی است.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت: ماموریت شناسایی و سنجشی میتواند چندمنظوره باشد و در حوزههای کشوری و دفاعی استفاده شود.
سردار جعفرآبادی افزود: مدار ماهواره طوری طراحی شده است که از قطبین گذر ندارد، ولی بیشترین گذر را از کشور خودمان و غرب آسیا دارد.
او ادامه داد: ماهواره در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری دید بسیار وسیعی دارد و از هر جایی که میگذرد میتواند عوامل محیطی و پدیدهها را شناسایی کند.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران به کاربردهای مختلف این ماهواره اشاره و اضافه کرد: این ماهواره در حوزه بلایای طبیعی، میزان آبگرفتی سیلاب ها، سنجش محصولات زیر کشت کشاورزی و حوزه دفاعی، شناسایی اهداف و هوشیاری ما میتواند کمک کند.
سردار جعفرآبادی درپاسخ به این پرسش که چقدر این فناوری را در اختیار داریم؟ گفت: عمده فعالیتهای فضایی در ماهواره و کاربرد ان تعریف میشود، اما بنای فضایی روی یک زیربنایی استوار است که پرتاب گر نامیده میشود.
وی با بیان اینکه فناوری پرتابگر خیلی محدود است، افزود: ۱۰ تا ۱۲ کشور در دنیا هستند که هم میتوانند ماهواره بسازند و هم ماهواره بر دارند که میتوانند پرتاب کنند؛ این نشان میدهد که فناوری پرتابگر خیلی بالاست.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت: این فناوری به برکت فعالیتهایی که در حوزه موشکی انجام شده در داخل کشورمان موجود است و چیزی هم نیست که کشورهای دیگر در اختیار ما قرار دهند.
سردار جعفرآبادی با تاکید بر اینکه این فناوری ۱۰۰ درصد ایرانی است، افزود: مرحله نخست موتور پرتابگر سه مرحلهای «قاصد» با سوخت مایع و توسط وزارت دفاع ساخته شده بود و موتورهای مرحله دوم و سوم این پرتابگر که در فضا کار میکنند از فناوری بسیار به روز در سطح دانش روز جهانی قرار دارند.
او اضافه کرد: درست است که جزو معدود کشورهایی هستیم که هم ماهواره میسازیم و هم پرتاب میکنیم، اما واقعیت این است که در آغاز راه هستیم و تازه شروع کرده ایم.
سردار جعفرآبادی گفت: اگر بخواهیم در تمثیل دفاع مقدس صحبت کنیم، ما در مرحله شکست حصر آبادان هستیم و خرمشهرهای فضایی هنوز در راه هستند که ما به آنها برسیم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران افزود: برنامه عمده کشور این است که ابتدا در مدار «لئو» تثبیت شویم به این معنا که ماهوارههای متعدد هم در حوزه کشوری و دفاعی پرتاب میشود و بعد از آن به سمت گام دوم مدار ۳۶ هزار کیلومتر میرویم.
او گفت: ان شاء الله اگر مسئولان و فرماندهان عالی کشور حمایت کنند، در ۵ تا ۶ سال آینده، مدار ۳۶ هزار کیلومتر را ملاقات خواهیم کرد.
سردار جعفرآبادی افزود: دشمنان در فضای مجازی تبلیغ میکنند تا آن روحیه خودباختگی را که متاسفانه در زمان قاجار شروع شد و در زمان پهلوی ادامه پیدا کرد، دوباره به ملت ایران تلقین کنند، اما دیگر نمیتوانند.
او اضافه کرد: پرتابی که امروز انجام شد، سند متقن و انکار ناپذیر و مورد احترام دنیا است که نشان میدهد متخصصان و دانشمندان ما در بالاترین سطوح علمی و فناوری کار میکنند.