چند خبر حوزه ایثار و شهادت؛
افزایش سطح علمی ایثارگران باعث پیشرفت جامعه میشود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه به سمت افزایش علم جامعه ایثارگری پیش میرویم، گفت: علم، ادب و تربیت بزرگترین سرمایه این عزیزان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی روز سهشنبه ۱۷ اسفند در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، تصریح کرد: امام خمینی (ره) ابتدای انقلاب اسلامی و در زمانی که تعداد شهدا و ایثارگران و زندانیان انقلاب اسلامی بسیار کم بود، دستور تأسیس بنیاد شهید را صادر و بر لزوم آیندهسازی این عزیزان، آینده کشور و آینده انقلاب تأکید کردند.
وی افزود: تمدنهای مادی امروز با وجود اینکه در باطن دچار جهل هستند، اما با زبان علم و دانش با جهان صحبت میکنند و اگر حاکمان و بزرگان یک کشور عالمان باشند دیگر جایی برای جهل و جاهلان وجود نخواهد داشت و این الگوی مدنظر امام (ره) بود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به سرنوشت قوم بنیاسرائیل گفت: دیدیم که وقتی حضرت موسی (ع) از این قوم جدا شد این قوم به چه سمتی رفت و چه سرنوشت تباهی پیدا کرد؟، زیرا عالم این قوم در بین آنان نبود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: اگر میبینیم که در دین اسلام همواره بر اهمیت علم تأکید شده به دلیل اهمیت علم در هدایت جامعه است. جامعه فاقد علم دچار گسست میشود و چنین جامعهای، جامعه بازنده است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه تلاش کردهایم در بنیاد شهید و امور ایثارگران به سمت افزایش علم جامعه ایثارگری پیش برویم، افزود: علم، ادب و تربیت بزرگترین سرمایه این عزیزان است و امیدواریم سال به سال شاهد رشد بیشتر علمی بین جامعه ایثارگری و معرفی آن به کل جامعه باشیم تا توفیقات زیادی در عرصههای گوناگون توسط آنان رقم بخورد.
در ادامه این مراسم با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از برگزیدگان جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار تقدیر به عمل آمد.
قاضیزاده هاشمی همچنین در گفتگو با رسانهها با بیان اینکه جشنواره ملی ایثار به صورت سالانه برگزار میشود، گفت: این جشنواره با هدف تقدیر و معرفی چهرههای برتر علمی و دانشگاهی ایثارگران که کارهای پژوهشی خاص و نمرات بسیار بالایی را کسب کردهاند برگزار میشود. کمیته علمی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این موارد را با سختگیری بررسی میکند که سالانه تعداد زیادی از ایثارگران و طلاب جزو نفرات برتر انتخاب میشوند.
وی افزود: عمده قوانین مربوط به حوزه ایثار و شهادت مربوط به خارج از بنیاد شهید و امور ایثارگران است و شامل سایر دستگاهها میشود و این دستگاهها باید با توجه خاص به دنبال اجرای قانون باشند، اما متأسفانه در بعضی موارد شاهد همکاری نکردن برخی دستگاهها در اجرای قوانین هستیم. بنیاد شهید و امور ایثارگران وظایف خود را به صورت کامل انجام میدهد و انتظار داریم که دستگاهها نیز در این مسیر همین رویه را پیش بگیرند و وظایف خود را بر دوش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیندازند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ایثارگریهای صورت گرفته توسط رزمندگان دوران دفاع مقدس گفت: در آن زمان همه رزمندگان با فکر شهادت به جبهه رفتند و حمایت و حفاظت از مردم و انقلاب را وظیفه خود میدانستند. فرزندان ایثارگران نیز در چنین بستری رشد کردهاند و ادامهدهنده راه و روش ایثارگرانه پدران خود هستند و نمونه آن عدم استفاده آنها از سهمیههای تحصیلی قانونی است. فرهنگ ایثار زنده و پابرجاست و جامعه با فداکاری قهرمانان خود زنده میماند.
حمایت از معیشت ایثارگران آسیبپذیر در سال 1401
همچنین مراسم تکریم و معارفه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر با حضور معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد و مسئولان استانی برگزار و بر حمایت از معیشت ایثارگران آسیبپذیر در سال 1401 تاکید شد.
محمود پاکدل در این نشست در مورد بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: بودجه سال 1401 صرفاً در قالب برنامه عملیاتی تعریف شده و در همین راستا برنامههای عملیاتی به صورت حضوری یا وبیناری به معاونین استانی ابلاغشده است. مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران استانها میتوانند اقداماتی را که در سطح استانی قابلیت اجرایی دارد اعلام کرده تا این فعالیتها طی برنامه و فرآیند مشخصی به آنان تفویض شود.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: بودجه بنیاد در قالب بودجه عمومی دولت تخصیص پیدا میکند و نهادهای نظارتی بر این بودجه و همچنین نحوه عملکرد بنیاد در بخشهای مختلف مانند کمیسیونهای احراز و پزشکی نظارت دارند و رعایت قوانین و مقررات در همه سطوح مورد تأکید است.
پاکدل با بیان اینکه خدمات الکترونیک به ایثارگران باید در سال 1401 افزایش یابد، گفت: ارائه این خدمات مزیتهایی از قبیل آسان شدن پیگیری خدمات، سرعت بخشیدن به خدمات، کمتر شدن هزینههای خدمات گیرنده و از بین رفتن گلوگاههای فساد را به دنبال دارد.
وی افزود: در سال جاری فرایند معافیت خدمت وظیفه عمومی خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران الکترونیکی شده است و همچنین مکاتباتی با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی صورت گرفته تا فرایند اخذ وام مسکن برای ایثارگران بهصورت الکترونیکی درآید.
در این مراسم نعمتالله غلامپور بهعنوان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر معرفی و از خدمات حجتالاسلام ابراهیم تشکری مدیرکل سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر تقدیر شد.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد در ادامه سفر به استان بوشهر با آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر دیدار و گفتوگو کرد.
پاکدل در این دیدار به تشریح فعالیتها و همچنین وضعیت بودجه سال 1401 بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت و گفت: در ارتباط با گروه آسیبپذیر جامعه ایثارگران شامل دهکهای یک تا پنج مقررشده تا خدمات و تسهیلات بیشتری به آنها پرداخت شود تا اهداف دولت مردمی مبنی بر حمایت از اقشار آسیبپذیر بهخوبی اجرایی شود. در این راستا موضوعهای کمکمعیشت و در اولویت قرار گرفتن ایثارگران آسیبپذیر در تأمین مسکن و اشتغال مدنظر قرارگرفته است.
وی با قدردانی از نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه بوشهر در اجرای طرح علمداران حماسه و تجلیل از ۸۰ جانباز استان بوشهر اظهار کرد: این طرح مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است که با مشارکت دفتر ایشان، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط حدود هزار امامجمعه اجرا شد که در قالب آن سه هزار جانباز تجلیل شدند که بازتاب خوبی نیز در جامعه داشت. هدف اصلی این طرح تکریم جانبازان دوران پیروزی انقلاب، هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم بوده است.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری در این نشست با اشاره به اینکه خدمات در این نهاد از ارزش بالایی برخوردار است، گفت: خدمات در بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای اجر است. مخاطب بنیاد شهید و امور ایثارگران یک جامعه آسمانی و الهی و دارای ارزشهای مهم اسلامی و انقلابی هستند.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه ایثارگران امتحان خود را پس دادهاند افزود: خدمات به خانواده ایثارگران در ابعاد گوناگون دارای ارزش الهی بسیاری است چون این عزیزان در دفاع از حریم اسلام و میهن ایثارگری کردهاند. بنیاد شهید و امور ایثارگران دستگاهی در تراز انقلاب اسلامی داست و این نهاد باید برای دیگر کشورها الگو باشد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر توجه به اشتغال خانواده شهدا و ایثارگران را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید ظرفیتهای اشتغالزایی در ابعاد گوناگون و توانمندسازی و آفرینشهای شغلی متناسب با محیط برای خانواده ایثارگران مورد توجه ویژه قرار بگیرد. استان بوشهر از ظرفیت بالایی برخوردار است و اکنون بهعنوان منطقه آزاد، منطقه ویژه علم و فناوری و الگوی توسعه و پیشرفت ایران بر اساس سند اقتصاد دانشبنیان مطرح شده است.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین با حضور در گلزار مطهر شهدای شهر بوشهر به مقام والای شهدا اداری احترام کرد.
پاکدل همچنین با جانباز «محمدرضا درویشی سرایانی» و خانواده شهید «علی فاتحی» دیدار و از صبر و استقامت خانواده معظم شهدا و ایثارگران تجلیل کرد.
بنیاد شهید و دستگاههای آموزشی رسالت تربیت نیروی انسانی وفادار به انقلاب را بر عهده دارند
سرپرست معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران هم گفت تصریح کرد: امروز رسالت بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاههای آموزشی ایجاب میکند با همافزایی بیشتر به سمت هدف تربیت نیروی انسانی وفادار به انقلاب اسلامی پیش بروند.
آقای محمدعلی فقیه روز سهشنبه ۱۷ اسفند در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد ضمن خیرمقدم به حاضران به تشریح فرایند برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: این جشنواره بر اساس رهنمودهای امام خمینی (ره) در زمینه آموزش و تربیت فرزندان شهدا و ایثارگران راهاندازی شده است.
وی افزود: تربیت نیروی انسانی در تراز جمهوری اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است و امروز رسالت بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاههای آموزشی ایجاب میکند با همافزایی بیشتر به سمت هدف تربیت نیروی انسانی وفادار به انقلاب اسلامی پیش بروند.
سرپرست معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به طرح تبیینی ولایت در بنیاد گفت: این طرح با حمایت دکتر قاضیزاده برای ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان در دهه فجر آغاز شده است که جزو مواردی است که در راستای جهاد تبیین مدنظر رهبر معظم انقلاب انجام میشود.
فقیه افزود: حضور دکتر قاضیزاده در بنیاد شهید و امور ایثارگران که سابقه طولانی در حوزه قانونگذاری دارند فرصت مغتنمی در جهت رفع و اصلاح مشکلات در حوزه قوانین ایثارگری است.
وی در انتها گفت: جشنواره جایزه ملی ایثار با همکاری ۵ دستگاه وزارت علوم، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی و حوزههای علمیه از سال ۹۵ برگزار میشود و خروجی طرح شاهد در هر دستگاه به جامعه معرفی میشود تا دستاوردهای طرح شاهد و موفقیتهای این عزیزان به جامعه معرفی شود و تحرکی را در این عرصه ایجاد کند.
سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، از طریق تماس ویدئویی به ارائه گزارشی در خصوص ایثارگریهای انجام شده استان اصفهان پرداخت و گفت: این استان پیشتاز ایثارگری در کشور است که تقدیم بیش از ۲۳ هزار شهید و ۱۰ درصد جانبازها نشانه این موضوع است.
وی افزود: اصفهان با داشتن ۷۰۰ فرمانده و سردار شهید در کشور جایگاه نخست فرماندهی دفاع مقدس را نیز در اختیار دارد. ۲۵۷ جانباز قطع نخاع در استان اصفهان حضور دارند که بالاترین آمار قطع نخاعیهای کشور است و در سالهای اخیر نیز در دفاع از حرم شاهد حضور پرشور اصفهانیها بودهایم.
استاندار اصفهان تصریح کرد: انتظار میرود این استان در عرصههای پس از دفاع مقدس و حوزههای علم و آموزش افتخارآفرین باشد.
در ادامه برگزیدگان ششمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار در استان اصفهان لوح تقدیر خود را از استاندار اصفهان دریافت کردند.
برگزیدگان ششمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار در استان کرمانشاه نیز پس از صحبتهای حجتالاسلام هادی عسگری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان که از طریق ویدئوکنفرانس صورت گرفت، لوح تقدیر خود را دریافت کردند.