نظارت ۱۸ گروه ثابت و سیار بر بازار محصولات پروتئینی
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین از نظارت گروه ثابت و سیار بر بازار محصولات پروتئینی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دکتر زینالی، مدیرکل دامپزشکی استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: در روزهای پایانی سال مصرف و ذخیره سازی مواد پروتئینی افزایش پیدا میکند و بر همین اساس، نظارت بر فرایند بهداشتی و شرعی ذبح دام، حمل و نقل و عرضه این محصولات از ۱۴ اسفند آغاز و تا ۱۴ فروردین ادامه پیدا میکند.
وی افزود: از ۱۴ فروردین تا ۱۳ اردیبهشت هم ۱۸ گروه ثابت و سیار، وظیفه نظارت بر بازار محصولات پروتئینی برای عرضه در ماه مبارک رمضان را بر عهده دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین خاطرنشان کرد: گشتهای مشترک با حضور راهداری، پلیس، دانشگاه علوم پزشکی، صمت و سازمان جهاد کشاورزی هم برای مقابله با پدیده قاچاق و همچنین عرضه خارج شبکه گوشت سفید و قرمز و محصولات پروتئینی نظارت میکنند.
وی افزود: سامانه تلفنی ۱۵۱۲ برای دریافت هرگونه شکایت و همچنین اطلاع رسانی در زمینه تولید یا توزیع محصولات پروتئینی در اختیار مردم استان قزوین است.
دکتر زینالی تصریح کرد: با شیوع کرونا، طرحهای بهداشتی در کشتارگاهها تشدید شدند تا از سلامت کارکنان و همچنین محصول نهایی تولیدی و توزیعی میان مردم اطمینان لازم را داشته باشیم.
وی افزود: برای کنترل آفلاتوکسین که یکی از موارد ایجاد سرطان است، بر روی شیر و فرآوردههای آن به صورت جدی نظارت جدی میشود و امسال هیچ موردی در زمینه وجود سم آفلاتوکسین در استان قزوین مشاهده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: در حال حاضر شیر و فرآوردههای لبنی استان قزوین به روسیه و کشورهای اروپایی صادر میشود و مردم به هیچ وجه نگران تهیه شیر و محصولات لبنی نباشند.
وی افزود: در برخی از واحدها و دامداری ها، بار میکروبی در شیر خام، کمتر از استاندارد شیر پاستوریزه است و کیفیت بالایی دارد، اما حتماً شیر خام باید جوشانده شود یا مردم حتماً باید شیر پاستوریزه یا استریل تهیه کنند.
دکتر زینالی با بیان اینکه استان قزوین ۵ درصد تولید محصولات پروتئینی کشور را بر عهده دارد، تأکید کرد: ۱۰ درصد تخم مرغ کشور در قزوین تولید میشود و در زمینه پرورش دام و طیور استان قزوین رتبه بالایی را دارد.
وی افزود: استان قزوین در زمینه تولید شیر، رتبه ششم کشور را بر عهده داشت که در حال حاضر به رتبه چهارم ارتقا پیدا کردیم.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: مصرف مرغ در کشور ۳۳ کیلوگرم در سال است که دو برابر میانگین جهانی محسوب میشود و مصرف گوشت قرمز در کشور هم به طور متوسط ۳۰ گرم در روز است.
وی افزود: سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ۱۸۰ عدد در سال برای هر نفر است و سالیانه ۱۲۰ کیلوگرم شیر و لبنیات از سوی مردم کشورمان مصرف میشود که این رقم در برخی مواقع تا ۱۸۰ کیلوگرم هم افزایش پیدا میکند.
دکتر زینالی با اشاره به بیماریهای واگیردار مشترک بین دام و طیور گفت: یکی از روشهای مقابله با بیماری ها، اصلاح ساختار واحدهای تولید گوشت و مرغ است و در حال حاضر شاهد استقرار واحدهای عظیم تولیدی هستیم و برخی از بیماریهای مشترک میان دام و انسان از جمله، سل، هاری و تب مالت بسیار کاهش یافته و استان قزوین جزو استانهای کم خطر در این زمینه بوده و موارد ابتلای انسانی هم بسیار کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: تا به امروز، تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو که در فصل گرم سال همراه با فعالیت کنهها آغاز شده و منجر به فوت انسانها میشود، در استان قزوین مشاهده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: لاشه دامها پس از ذبح برای جلوگیری از بروز بیماری تب کریمه کنگو ۲۴ ساعت در سردخانهها نگهداری میشوند تا میزان بار باکتریایی و میکروبی گوشتها کاهش یابد.
وی افزود: واکسنهای استراتژیک دام از سوی دامپزشکی خریداری میشوند و متأسفانه قیمت واکسنها ۵ برابر افزایش یافته است و به صورت رایگان به دامهای استان تزریق میشود.
به گفته دکتر زینالی، واکسنهای غیر استراتژیک هم از سوی دامداران خریداری شده و در زمان مناسب باید به دامها تزریق شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین خاطرنشان کرد: ۴ سال است که هیچ موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان قزوین شاهد نبودیم و با تزریق به موقع واکسن به طیور و همچنین رصد و پایش محیط زیست، به مقابله با این بیماری پرداخته ایم.