پخش زنده
امروز: -
کارشناس اقتصاد بین الملل در آلمان: من بعنوان فردی که پیگیر شرایطم، از سقوط بی سابقه بازار بورس در تاریخ اروپا میگویم و این نشان از قدرت اقتصادی روسیه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، رضوان قاسم تحلیلگر سیاسی و کارشناس اقتصاد بین الملل در برمن آلمان در گفتگو با روسیا الیوم گفت، هدف آمریکا از تلاش برای تحریم بخش انرژی روسیه این است که بتواند نفت و گاز خود را جایگزین نفت و گاز روسیه در اروپا کند، اما این طرح به دلایل متعدد ناموفق است.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، رضوان قاسم درباره خواستههای آمریکا برای تحمیل تحریم بر بخش انرژی روسیه گفت، این طرح آمریکا، طرح جدیدی نیست، آنان از سالها قبل در این زمینه برنامه ریزی کرده اند و امروز برای عملی کردن آن برنامه تلاش میکنند.
وی افزود، همه خواسته آنان این است که میخواهیم از واردات گاز و مشتقات نفتی روسیه به جلوگیری کنیم، سئوال این است که در چنین شرایطی انرژی جایگزین از کجاست؟ این طرح با این هدف است که به تمام کشورهای اروپایی از جمله آلمان بگویند جایگزینی جز نفت و گاز آمریکا ندارید، نفت و گازی که باید از دل دریاها به اروپا وارد شود و این بسیار هزینه بر است، البته در نگاه کلی سود این اتفاق، تنها برای آمریکاست.
اگر اندکی به عقب باز میگردیم میبینیم رئیس جمهور آمریکا قطر را هم پیمان راهبردی واشنگتن انتخاب کرد تا بتواند دست بر روی گاز قطر بگذارد، اما همه میدانیم گاز قطر قادر به پوشش اروپا نیست و تنها حدود پنج درصد گاز اروپا را تامین میکند، گاز اسرائیل هم شرایط مشابهی دارد، گاز الجزایر هم به دلیل مشکلات این کشور با مغرب موانع شدیدی دارد، گاز نروژ هم برای اروپا کافی نیست، در نتیجه اروپاییها میدانند تبعات تحریم گاز و مشتفات نفتی روسیه چیست. حتی وزیر اقتصاد آلمان گفت، اگر روسیه نفت و گازش را به روی اروپا ببندند شاهد فاجعه اقتصادی خواهیم بود.
رضوان قاسم درباره گرانی بی سابقه گاز و نفت در اروپا گفت، با همه فشارهایی که غرب و ناتو بر روسیه وارد کردند، اما مسکو هنوز نفت، گاز و ذغال سنگ و دیگر سوخت هایش را صادر میکند تا ثابت شود که غرب در سخنش مبنی بر اینکه "این نگرانی وجود دارد که از نورد استریم ۲ برای اهداف سیاسی استفاده شود"، دروغ میگوید، در واقع این غرب است که نور استریم ۲ را بازیچه سیاسی خود قرار داده است.
امروز در یکی از جایگاههای سوخت شاهد بودم که یک لیتر گازوئیل ۲.۰۳ یورو فروخته میشود، این یعنی کارگری که در رفت و آمد به محل کارش، جهت تامین سوخت، به چهل یورو در هفته نیاز داشت حالا باید ۱۸۰ یورو هزینه کند و در آخر ماه شاهد باشد که نیمی از حقوقش برای سوخت هزینه شد. این در حالی است که برای تامین گرما و سوخت مورد نیاز منزل و محل کار هم باید هزینه کند، پس آرام بودن خیابانهای اروپا به معنی عالی بودن شرایط نیست بلکه این روند نوعی آتش زیر خاکستر است.
وقتی در روزهای آینده ساکنان اروپا به ویژه آلمان احساس کنند بیش از سه چهارم مخارجشان برای تامین نفت، گاز و دیگر سوختهای مورد نیاز هزینه میشود خشم خود را بر سر دولتها خالی خواهند کرد. این روزها بورس اروپا همواره با رنگ قرمز روبروست، من به عنوان فردی که پیگیر این شرایطم، از سقوط بی سابقه بازار بورس در تاریخ اروپا میگویم و این نشان از قدرت اقتصادی روسیه است. در واقع این شرایط نشان میدهد این جهان است که به روسیه نیاز دارد نه بر عکس.
این کارشناس اقتصادی درباره توانمندی آمریکا برای پاسخگویی به نیازهای اروپا در حوزه انرژی گفت، چنین چیزی محال است و این دلایل متعددی دارد، اول اینکه بخش انرژی کشورهای اروپایی باید بهای این جایگزینی را بپردازند و این هزینه بسیار سنگین است، دوم اینکه شعار همیشگی غرب "حفاظت از محیط زیست" است و میدانیم گاز آمریکا کیفیت گاز روسیه را ندارد و برای محیط زیست زیان آور است.
وی افزود، سوم اینکه این انتقال نیاز به زمان دارد تا از مسیر دریاها بتوان این انتقال را ممکن کرد. با این حساب در نظر بیاورید سوخت روسیه در اروپا قطع و برق اروپا در ادامه تامین نشود، آن زمان چه رخ خواهد داد؟ اقتصاد اروپا فرو میپاشد، شرکتهای اقتصادی ورشکست میشوند. امروز فشارها بر اروپا زیاد است، اما کشورهای اروپایی سعی کردند موضعی بی طرفانه اتخاذ کنند حتی آلمان تلاش کرد دسترسی روسیه به سوئیفت قطع نشود تا به دور از فشارها و مشکلات، بتوانند بهای انرژی را به روسیه بپردازند.
رضوان قاسم درباره شرایط روسیه در صورت محروم شدن از سوئیفت گفت، این تحریم میتواند صادرات روسیه به اروپا را تحت تاثیر قرار دهد، اما تبعات این اتفاق برای اروپاییها بیشتر از روسیه است، در دیداری که پوتین با مهمانداران شرکت هواپیمایی داشت گفت، ما در حال گفتگو با دوستان و هم پیمانانمان هستیم تا بتوانیم برای کالاهای خود مشتریان جایگزینی پیدا کنیم. این یعنی روسیه در برابر تحریمها دست بسته عمل نمیکند. در حوزه سوئیفت نیز تلاش روسیه این است که بتواند داد و ستدها را با ارزهای جایگزین دلار انجام دهد.