پخش زنده
امروز: -
داستان ماندن کشاورزان در صف دریافت تراکتور همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ برخی کشاورزان بیش از دو سال است که پس از ثبت نام در جهاد کشاورزی استان خود برای دریافت تراکتور همچنان در صف مانده اند.
در حال حاضر اینکه چه کسی حائز شرایط دریافت تراکتور است مرکز مکانیزاسیون جهاد کشاورزی تعیین میکند موضوعی که باعث ایجاد شدن صفهای طولانی برای دریافت تراکتور شده است چرا که به دلیل رانت ایجاد شده در این موضوع، کشاورزان بسیاری از دریافت تراکتور بازمانده اند و تراکتور نصیب دلالان شده است.
به این ترتیب تراکتور در بازار آزاد و با قیمت بسیار بالاتر از نرخ کارخانه در حال فروش است.
چند ماه پیش بود که کارخانه تراکتورسازی تبریز قیمت محصولات خود را حدود ۳۵ درصد افزایش داد که این افزایش قیمت مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی قرار نگرفت هرچند در مقطعی با همین قیمتهای افزایش یافته، کشاورزان برای دریافت تراکتور از طریق جهاد استانها به تراکتورسازی معرفی شدند، اما دقیقاً پس از اقدام تراکتورسازی تبریز برای عرضه کالای خود، به یک باره جهاد کشاورزی اعلام کرد که با قیمتهای اعلام شده مخالف است و طی بخشنامهای از جهاد استانها خواست تا کشاورزان را برای دریافت تراکتور معرفی نکنند.
همین عرضه مستقیم تراکتورسازی تبریز با قیمتهای جاری، باعث شد تا نرخ تراکتور در بازار آزاد تا ۷۰ میلیون تومان کاهش یابد.
آقای مصطفی وحیدزاده مدیرعامل تراکتورسازی تبریز میگوید: در حال حاضر تولید کارخانه به طور سالانه حدود ۲۲ هزار دستگاه تراکتور است که این میزان فراتر از مقدار تقاضای ۱۸ هزار تایی در سطح کشاورزان است.
به گفته او با توجه به تولید مازاد بر نیاز هیچ احتیاجی به واسطه گری مرکز مکانیزاسیون کشاورزی وجود ندارد.
آقای قربانی معاون وزیر جهاد کشاورزی میگوید: از سال آینده سیستم عرضه تراکتور به کشاورزان دستخوش تغییر میشود.
حالا باید منتظر ماند و دید که بالاخره راه تأمین تراکتور برای کشاورزان در سال آتی همواره میشود یا خیر؟
گزارش مکتوب از: فرزاد آذری بقا خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما