پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی خوزستان نسبت به مشکلات تغذیهای دامها در پی خشکسالی و گرانی نهادهها هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، دکتر مصطفی کنارکوهی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر سلامت دامها اظهار کرد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد دامداران خوزستانی به صورت سنتی فعالیت میکنند، گرانی نهادهها، خشکسالی و دیگر مشکلات موجب میشود دامداران به تغذیه نامرتبط برای دامها رو بیاورند که این مساله مشکلات زیادی برای سلامتی دامها ایجاد میکند. این مساله بر تولیدات دامی نیز تأثیر میگذارد و در این زمینه احساس خطر میشود.
وی با بیان اینکه در سال آینده در زمینه تنش آبی بیشتر مشکل خواهیم داشت، افزود: گاومیشها به آب شیرین نیاز دارند و زمانی که آب شیرین موجود نباشد در پساب کشاورزی که آلودگی مختلفی دارد، آبتنی میکنند که با این مساله احتمال ابتلا به انواع بیماریها یا تلفات وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: دامداران از همه طرف تحت فشار هستند. پیش از این تفاله نیشکر (باگاس) به صورت رایگان برای تغذیه دامها در اختیار دامداران قرار میگرفت، اما اکنون علاوه بر اینکه هزینه حمل تفاله بسیار افزایش پیدا کرده، این مواد که ارزش غذایی بالایی هم ندارد، به استانهای دیگر نیز معرفی شده و دچار کمبود در این زمینه شدهایم.
وی بیان کرد: شرکتهای نیشکر که در خوزستان فعال هستند حداقل باید تفالههای نیشکر را به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار دهند.
کنارکوهی افزود: زمانی که دام غذا نداشته باشد دامدار نیز مجبور میشود دام خود را بفروشد و در بهترین حالت دامهای مولد از استان خوزستان خارج میشوند، اما ممکن است دامها از کشور نیز خارج شوند یا سر از کشتارگاه دربیاورند.
وی بیان کرد: کاش بخش عمدهای از کاههای مورد مصرف، در خوزستان استفاده میشد. کاش زمینهای کشاورزی به سمت علوفهکاری میرفتند البته این موارد جزو سیاستهای کلان هستند.
بیشتر بخوانید : توصیههای دامپزشکی برای خرید ماهی قرمز
کنارکوهی در خصوص تأمین داروی دامی نیز بیان کرد: یک تا یکونیم درصد هزینههای دامدار در همه واحدهای تولید به جز شیلات مربوط به هزینه دارو است که این عدد میتواند بر دامداریهای سنتی تاثیر زیادی بگذارد.