پخش زنده
امروز: -
پنجمین جلسه هماهنگی برگزاری مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در تفرش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ پنجمین و آخرین جلسه هماهنگی برگزاری مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در سالن جلسات فرمانداری شهرستان تفرش با حضور مسئولان شهرستانی برگزار و در این جلسه پیرامون مراسم نظامی گنجوی تبادل نظر شد.
در این جلسه کل مصوبات جلسات قبل بازخوانی و پیگیری شد و کلیه مدیران و کارشناسان انتظامی و اداری نظرات خود را بیان کردند و در ادامه به منظور هماهنگی بیشتر، با مسئولین استانی ارتباط ویدئو کنفرانسی برگزار شد.
در انتهای جلسه برنامههای روز برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی تدوین شد و قرار شد در روز چهارشنبه این هفته، ۱۸ اسفند برای این مراسم یک مانور برگزار شود.
در این جلسه فرماندار تفرش پس از تبریک اعیاد شعبانیه گفت: مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی یک مراسم ملی است که از سوی شبکههای رسانهای بین المللی و ملی انعکاس داده میشود و باید وظایف محول شده به دستگاه اجرایی شهرستان به نحو احسن اجرا شود.
حجت الاسلام حسین اجرایی امام جمعه تفرش هم پیشنهاد داد در محتوای تبلیغاتی مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در هدایایی که برای میهمانان در نظر گرفته شده اشعار این شاعر بزرگ لحاظ شود.
روز شنبه ۲۱ اسفند روز تقویمی گرامیداشت حکیم نظامی گنجوی هست و به همین مناسبت مراسم این شاعر بزرگ روز پنجشنبه ۱۹ اسفند ماه در تالار وحدت تهران و در روز شنبه ۲۱ اسفند ماه در سالن اجتماعات ارشاد و فرهنگ اسلامی تفرش برگزار میشود.
به گفته حاج علی بیگی فرماندار شهرستان تفرش قرار است روز شنبه ۲۱ اسفند خانه تاریخی این شاعر بزرگ پلاککوبی و ثبت جهانی شود .
علاوه بر ۵ جلسه هماهنگی، اخیرا هم هیاتی از کمیسیون ملی یونسکو در سفر به تفرش از منزل حکیم نظامی در تفرش دیدن کردند و برگزاری مراسم بزرگداشت حکیم نظامی در این شهرستان را مورد بررسی قرار دادند.
حکیم نظامی که از بزرگان شعر فارسی به شمار میرود، در سده ششم هجری در روستای طاد تفرش چشم به جهان گشود و مثنویهای عاشقانهای، چون خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و هفتپیکر، آثارِ این حکیم بزرگ است که سبک و زبانش الگو و نمونه سرایش داستانهای منظوم عاشقانه است.
با اینکه این حکیم بزرگ در روستای طاد تفرش چشم به جهان گشوده است، اما بسیاری از مردم از این موضوع بی خبرند.
علاوه بر این شاعر بزرگ، فخرالدین عراقی شاعر بزرگ قرن هفتم هم اهل خطه کمیجان استان مرکزی است.
طبق آمار ۲۵ درصد مشاهیر علمی، فرهنگی و هنری تاریخ ایران زمین متعلق به استان مرکزی هستند و این وظیفه مسئولان استان را در زمینه ثبت معنوی و مادی آثار این مفاخر سنگینتر میکند.