پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر راه و شهرسازی ، بهره برداری از 700 کیلومتر مسیر آزادراهی و 1200کیلومتر مسیر ریلی تا پایان دولت را بخشی از تعهدات وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، خیراله خادمی افزود: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته به منظور توسعه شبکه حمل و نقل کشور در امسال به ویژه در بخش ریلی و آزادراهی پروژه هایی با پیشرفت فیزیکی بالاتر و موثر در روان سازی ترافیک در کریدورهای اصلی در اولویت قرار گرفتند.
وی افزود: در بخش توسعه شبکه ریلی سال 1400 یکی از سال های درخشان در بخش ریل گذاری راه آهن است که با در نظر گرفتن متوسط ریل گذاری سالانه 200 کیلومتر و بهره برداری 170 کیلومتر در سال های گذشته، در این سال بیش از 450 کیلومتر مسیر جدید ریل گذاری شد که با اتمام عملیات تکمیلی آن امکان بهره برداری از این مسیرها در سال 1401فراهم خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، یکی از نقاط قوت توسعه شبکه ریلی کشور را تامین ریل مورد نیاز خطوط راه آهن در داخل کشور دانست و گفت: با توجه به تحریم ها اگر این امکان فراهم نمی شد توسعه شبکه ریلی کشور متوقف می شد اما در حال حاضر با در نظر گرفتن توان اجرایی - فنی داخلی در صورت تامین اعتبار مورد نیاز ظرفیت تحویل سالانه 500 کیلومتر مسیر ریلی جدید وجود دارد.
وی افزود: در بخش آزادراهی نیز تکمیل 200 کیلومتر مسیر آزادراهی جدید در برنامه پیش بینی شده بود که در بخش اجرایی اقدامات مناسبی صورت گرفت و بخشی از این پروژه ها به پیشرفت فیزیکی بالای 95 درصد رسیده است. اما با توجه به کمبود اعتبار و سختی عملیات اجرایی در شرایط جوی نیمه دوم سال عملیات روسازی در بخشی از این پروژه ها باقی مانده است.
خادمی تصریح کرد: دو پروژه مهم آزادراهی کشور در سال جاری به بهره برداری رسید: آزادراه اراک- خرم آباد حدفاصل خرم آباد تا بروجرد به عنوان بخشی از کریدور شمال- جنوب کشور به طول 67 كيلومتر به بهره برداری رسید و با حذف گردنه های صعب العبور مسیر، علاوه بر افزایش ایمنی، زمان سفر را از 1.5 ساعت به 45 دقیقه کاهش می دهد ضمن اینکه افتتاح تونل البرز در منطقه دو آزادراه تهران- شمال به طول حدود6.5 كيلومتر به عنوان طولانی ترین تونل آزادراهی خاورمیانه یکی دیگر از مسیرهای افتتاح شده در سال جاری است و تمام تلاش ما این است که کل منطقه دو این آزادراه در سال 1401 آماده بهره برداری شود.
معاون وزیر راه وشهرسازی در خصوص توسعه بخش راه و بزرگراه نیز گفت: حدود 6500 کیلومتر مسیر بزرگراهی در دست ساخت است که بیشتر آنها در محورهای شریانی کشور به صورت یک باند جديد در کنار مسیر موجود در حال ساخت است و این رقم باید به 36 هزار کیلومتر راه و بزرگراه در کشور برسد. در حال حاضر 20 هزار کیلومتر مسیر بزرگراهی موجود است و با در نظر گرفتن 2700 کیلومتر آزادراه در کشور باید حدود 14 هزار کیلومتر مسیر آزادراهی و بزگرراهی برای تکمیل شبکه راه های کشور احداث شود. در سال1400 تا کنون شاهد افتتاح حدود 550 کیلومتر راه و بزرگراه در سراسر کشور بودیم.