پخش زنده
امروز: -
معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت با بیان اینکه توسعه ارتباط ریلی با کشورهای همسایه، اولویت وزارت راه و شهرسازی است، گفت: با توجه به قرار گیری راه آهن خواف-هرات در مسیر کریدور شرق به غرب، این خط آهن میتواند احیاگر جاده ابریشم ریلی باشد و شرق را به غرب متصل کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عضو هیات مدیره و معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، درباره اهمیت پروژه راه آهن خواف-هرات و تاثیر آن در ترانزیت بینالمللی گفت : راه آهن خواف-هرات در مسیر کریدور شرق به غرب بوده و چین را از طریق ازبکستان، افغانستان و ایران به سمت ترکیه و اروپا متصل میکند.
عباس خطیبی با اشاره به اینکه راه آهن خواف-هرات به نوعی احیاگر جاده ابریشم ریلی است، افزود: این پروژه میتواند شرق را به غرب متصل و در کاهش هزینههای صادرات و ترانزیت نقش مهمی ایفا کند.
معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت گفت: راه آهن خواف–هرات ظرفیت حمل و نقل یک میلیون مسافر و حدود ۶ میلیون تن کالا را در سال دارد.
به گفته خطیبی، بهره برداری از راه آهن خواف - هرات در کاهش هزینههای صادرات و ترانزیت نقش مهمی ایفا میکند و حمل و نقل ریلی در این مرز، سرعت ترانزیت و صادرات را افزایش و هزینههای مترتب بر آن را کاهش میدهد.
این مقام مسئول، هزینه ساخت خط ریلی خواف-هرات را ۴ هزار و ۳۰۴ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: مبدا و مقصد این راه آهن دو قطب اقتصادی در ایران و افغانستان است و از راه این خط ریلی امکان ارتباط بین کشور افغانستان با بنادر جنوبی ایران برقرار میشود.
وی افزود: از آنجایی که بخش قابل توجهی از این راه آهن از افغانستان و از ایران عبور میکند، موجب اتصال چین به سمت ترکیه و اروپا از طریق ازبکستان، افغانستان و ایران میشود.
خطیبی ادامه داد: عملیات مربوط به ایستگاه «شمتیغ» نیز ساختمان بزرگی ساخته شده که تمام امور مربوط به گذرنامه، گمرک و مرزبانی میتواند در آن انجام شود، برای بخش مسافری باید هماهنگیهایی بین دو کشور ایران و افغانستان در بخش فروش بلیت و جابهجایی مسافر انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: در قطعه سوم با طول ۶۲ کیلومتر در خاک افغانستان نیز عملیات روسازی، ریلگذاری و تکمیل سیستمهای ارتباطی تکمیل شده و ایستگاه روزنک افغانستان، آذرماه سال گذشته به بهرهبرداری رسید.